• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pasažieru pārvadāšanas problēmu risināšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.02.2012., Nr. 30 https://www.vestnesis.lv/ta/id/244351

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra: Par VSAA izdotu sertifikātu īslaicīgam darbam ārzemēs

Vēl šajā numurā

22.02.2012., Nr. 30

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pasažieru pārvadāšanas problēmu risināšanu

Autoostu sistēmas reorganizācija, “nelegālo” pārvadātāju darbības ierobežošana, sociālās drošības tīkla stratēģijas pasākumu pārskatīšana – tie ir galvenie risināmie jautājumi, plānojot pasažieru pārvadājumus turpmāk, to 20.februārī tikšanās laikā secināja Satiksmes ministrijas valsts sekretārs Anrijs Matīss un Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociācijas pārstāvji Foto: A.F.I.

“Ir pilnīgi skaidrs, ka steidzami jāpieņem lēmumi, kas ļautu turpmāk iekļauties valsts budžetā atvēlētajos līdzekļos, saglabājot esošo sabiedriskā transporta sistēmu – te darbs būtu gan no tiesību aktu, gan arī pašas sistēmas sakārtošanas viedokļa,” 20.februārī, tiekoties ar Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociācijas pārstāvjiem, atzina Satiksmes ministrijas (SM) valsts sekretārs Anrijs Matīss. Tāpēc ļoti svarīgi ir panākt grozījumu Autopārvadājumu likumā pieņemšanu – tie paredz “nelegālo” pārvadātāju darbības apkarošanu un šobrīd ir iesniegti izskatīšanai Saeimas Tautsaimniecības komisijā. Jau šogad tas ļautu ietaupīt 1,15 miljonus latu.

No 1.aprīļa plānotā braukšanas tarifu izmaiņa starppilsētu nozīmes vilcienu un autobusu maršrutos par 5 līdz 7% tikai daļēji spēs atrisināt būtisko finansējuma nepietiekamību – ekonomiskais ieguvums no tās šogad būs apmēram 1,80 miljoni latu, taču kopējais paredzamais iztrūkums par šo gadu un pērn nesegtajiem pārvadātāju zaudējumiem būs lielāks.

Būtiski ir sakārtot tiesisko bāzi attiecībā uz skolēnu pārvadājumiem, lai novērstu situāciju, ka ar skolēnu autobusiem tiek pārvadāti pasažieri par maksu, tādējādi atņemot klientus regulārajiem pasažieru pārvadātājiem. Lai šo problēmu risinātu, SM jau tuvākajā laikā sagatavos un nosūtīs vēstuli Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai (VARAM), aicinot stingrāk kontrolēt šādu autobusu izmantošanu.

Pārrunājot autoostu reorganizāciju, SM un pārvadātāji vienojās, ka jāsamazina pārvadātāju izmaksas par autobusu apkalpošanu autoostās un šajā procesā jāiesaista arī pašvaldības – tas ļaus valstij ietaupīt līdzekļus un atteikties no nevajadzīgiem pakalpojumiem. Paredzēts, ka šie priekšlikumi būs pieejami izvērtēšanai marta vidū.

Atbilstoši Ministru kabineta uzdevumam ir plānots pārskatīt Sociālajā drošības tīkla stratēģijā paredzētos transporta jomas pasākumus, izskatot arī iespēju ieviest pasažieru līdzmaksājumu.

Satiksmes ministrijas
Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!