• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Vidzemes un Pleskavas apgabala sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.02.2012., Nr. 30 https://www.vestnesis.lv/ta/id/244356

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Akreditējot jauno Angolas vēstnieku

Vēl šajā numurā

22.02.2012., Nr. 30

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Vidzemes un Pleskavas apgabala sadarbību

17.februārī vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs darba vizītē apmeklēja Gulbeni. Tās laikā tika parakstīts sadarbības līgums starp Vidzemes reģionu Latvijā un Pleskavas apgabala administrāciju Krievijā, kā arī sadarbības līgumi starp Gulbenes novada domi un Pleskavas apgabala administrāciju un Alūksnes novada domi un Pleskavas apgabala administrāciju par uzņēmējdarbības garantiju un attīstības fondu.

E.Sprūdžs uzskata: “Šādai sadarbībai ir būtiska loma uzņēmējdarbības un ekonomikas attīstības veicināšanā. Savukārt abu valstu valdībām pārrobežu sadarbības programmas ir svarīgs instruments divpusējo kontaktu un savstarpējas sapratnes veicināšanai pierobežas teritorijās. Piedaloties sadarbības līgumu parakstīšanā, novēlu, lai īstenojas visas tās ieceres, par kurām Latvijas un Krievijas pārstāvji jau vienojušies, un lai uzsāktā sadarbība un kopīgs darbs veicina vēl ciešāku attiecību izveidošanos un nostiprināšanos starp mūsu cilvēkiem, uzņēmumiem, reģioniem un valstīm arī nākotnē.”

Gulbenes apmeklējuma laikā ministrs tikās ar Pleskavas apgabala gubernatora vietnieku Genādiju Bezlomenko un viņu pavadošo delegāciju, Vidzemes plānošanas reģiona pašvaldību pārstāvjiem, Gulbenes, Alūksnes un Madonas novadu domju un Valmieras domes priekšsēdētāju, kā arī Latvijas un Krievijas puses uzņēmējiem.

Tikšanās laikā pārrunāta gan pārrobežu projektu realizācijas gaita un īstenojamie pasākumi reģionālās attīstības veicināšanai, gan arī valsts, pašvaldību, uzņēmēju un sociālo partneru veiksmīgas sadarbības paplašināšanas iespējas.

Inese Auniņa, vides aizsardzības
un reģionālās attīstības ministra padomniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!