• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Eiropas Parlaments: Par mudinājumu Krievijai reformēt vēlēšanu likumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.02.2012., Nr. 31 https://www.vestnesis.lv/ta/id/244421

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par eiroobligācijām un Zaļo grāmatu

Vēl šajā numurā

23.02.2012., Nr. 31

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Eiropas Parlaments: Par mudinājumu Krievijai reformēt vēlēšanu likumu

Eiropas Parlamenta 16.februārī pieņemtajā rezolūcijā par Krieviju norādīts, ka valstī kārtējo reizi tiek apdraudēta politiskā konkurence un plurālisms, jo opozīcijas kandidātiem tiek liegta dalība prezidenta vēlēšanās 4.martā. Rezolūcijā deputāti aicina steidzami mainīt Krievijas vēlēšanu likumu.

Parlaments mudina Krievijas varas iestādes īstenot vēlēšanu likumu reformu atbilstoši Eiropas Padomes un EDSO normām, lai garantētu brīvas un demokrātiskas prezidenta vēlēšanas un sniegtu vienādas iespējas visiem kandidātiem. Parlaments arī pauž nožēlu par lēmumu atteikt opozīcijas līdera Grigorija Javlinska kandidatūras reģistrāciju vēlēšanām. Parlaments aicina Krievijas varas iestādes netraucēt vēlēšanu norisi un starptautisko novērotāju darbu, kā tas notika 2011.gada decembra Valsts domes vēlēšanās, un uzsver, ka sūdzību izskatīšana notiek nepārredzami un neefektīvi. Deputāti norāda, ka attiecīgās tiesas ir noraidījušas gandrīz 3000 protestu par vēlēšanās notikušajām nelikumībām.

Krievijas prezidenta vēlēšanu norisi uzraudzīs ap 600 starptautisko novērotāju.

Rezolūcijā deputāti aicina Krieviju atbalstīt starptautiskās sabiedrības panākto vienošanos un ļaut rīkoties Drošības padomei, lai atrisinātu Sīrijas krīzi.

Parlaments uzsver, ka Krievijai kā ANO Drošības padomes pastāvīgajai loceklei ir jāuzņemas pilna atbildība par starptautisko mieru un drošību un nekavējoties jāpārtrauc visas ieroču un militārā aprīkojuma piegādes Sīrijas valdībai.

Februāra sākumā Krievija un Ķīna bloķēja ANO Drošības padomes rezolūciju ar aicinājumu atkāpties Sīrijas prezidentam Bašāram al Asadam.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!