• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par eiroobligācijām un Zaļo grāmatu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.02.2012., Nr. 31 https://www.vestnesis.lv/ta/id/244424

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropas Savienības pamatvērtību ievērošanu Ungārijā

Vēl šajā numurā

23.02.2012., Nr. 31

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par eiroobligācijām un Zaļo grāmatu

Eiroobligācijas nodrošinās eirozonas stabilitāti vidējā termiņā vienīgi tad, ja tiks atrisinātas atlikušās problēmas saistībā ar to veidošanu, norāda Parlaments 15.februārī pieņemtajā rezolūcijā. Vienlaikus nekavējoties vajadzīgi citi finanšu instrumenti, lai risinātu neatliekamās problēmas, piemēram, pēc Vācijas Ekonomikas ekspertu padomes ierosinājuma izveidojot eirozonas glābšanas fondu.

Otrdienas plenārsesijā deputāti uzdeva jautājumus Komisijai par to, kādus viedokļus tā saņēmusi, apspriežot Zaļo grāmatu par “stabilitātes obligāciju” ieviešanu.

Rezolūcijā atzinīgi vērtēta Komisijas Zaļā grāmata, tomēr uzsvērts, ka daži aspekti vēl jāizstrādā. Tas īpaši attiecas uz konkrētiem risinājumiem morālā kaitējuma problēmām, kā arī to, kā sistēmu darīt pievilcīgu dalībvalstīm ar AAA kredītreitingu un dalībvalstīm ar ievērojamām likviditātes problēmām.

Rezolūcijā norādīts, ka eiroobligācijas neatrisinās pašreizējās problēmas, tomēr tās ir svarīgs priekšnoteikums eirozonas vidēja termiņa stabilitātei. Kopīgai obligāciju emisijai ir vajadzīga ciešāka fiskālā koordinācija, lai uzlabotu ekonomisko pārvaldību un ekonomisko izaugsmi, uzsver deputāti.

Rezolūcijā Parlaments aicina Komisiju steidzami iesniegt priekšlikumus “pašreizējās valsts parādu krīzes galīgam risinājumam, piemēram, par Eiropas glābšanas paktu, ko ir ierosinājusi Vācijas Ekonomikas ekspertu padome (..), Eiropas Stabilizācijas mehānisma līguma pilnīgu izstrādi un ratificēšanu, eiro obligācijām, kā arī par valstu parādu vērtspapīru emisijas kopīgu pārvaldīšanu”.

Ekonomikas un monetāro lietu komiteja gatavo pašiniciatīvas rezolūciju, par kuru atbildīga deputāte Silvijas Golāra. Rezolūcijā sīkāk izklāstīs Parlamenta viedokli par Komisijas Zaļo grāmatu.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!