• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par iespēju reģionālo fondu līdzekļus novirzīt darba vietām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.02.2012., Nr. 31 https://www.vestnesis.lv/ta/id/244428

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par pārtikas palīdzības programmas finansējumu

Vēl šajā numurā

23.02.2012., Nr. 31

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par iespēju reģionālo fondu līdzekļus novirzīt darba vietām

Komisijas plāns novirzīt 82 miljardus eiro vēl nesadalīto struktūrfondu līdzekļu programmām jaunu darba vietu izveidei jauniešiem varētu mazināt sabiedrības uzticēšanos reģionālajai politikai – norādīja deputāti 13.februāra debatēs.

“Neapšaubāmi izaugsme un darba vietas ir arī kohēzijas politikas galamērķis, tomēr šis Komisijas priekšlikums rada bažas,” debatēs uzsvēra Reģionālās attīstības komitejas priekšsēdētāja Danuta Hībnere.

Deputāti norādīja, ka šādā veidā varētu radīt maldīgu iespaidu, ka kohēzijas politika ir neveiksmīga, taču, pēc deputātu domām, tas nebūt neatbilst patiesībai, jo vairāk nekā divas trešdaļas reģionālās politikas līdzekļu jau ir izmaksāti vai ir jau parakstītas juridiskas saistības.

Vairāk nekā 22 miljardi eiro no Eiropas Sociālā fonda līdzekļiem (trešdaļu no tā 2007.–2013.gada budžeta) un līdz pat 60 miljardiem eiro no reģionālajiem un kohēzijas fondiem (piektdaļa no 2007.–2013.gada budžeta) saskaņā ar Komisiju vēl nav piešķirti konkrētiem projektiem.

Komisija ierosināja minētos līdzekļus novirzīt jaunatnes nodarbinātības un mazo uzņēmēju atbalstam konkrētās dalībvalstīs, piemēram, Latvijā, ja tās piekristu.

Deputāti atbalstīja, ka vajadzētu pastiprināt fondu apgūšanu, palīdzēt maziem uzņēmumiem un cīnīties pret jauniešu bezdarbu, tomēr lūdza paskaidrot, kā Komisijas pieeju varētu efektīvi īstenot, ja vienīgi dalībvalstis var lemt par to, vai tās vēlas pielāgot savas programmas.

Deputāti uzsvēra, ka diskusijā jāiesaista arī reģioni un citas ieinteresētās struktūras, jo tās galu galā pamatoti cer, ka tām piešķirs atlikušo finansējumu, ko Komisija tagad plāno novirzīt citiem projektiem.

Eiropas Parlamenta
Informācijas birojs Latvijā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!