• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sabiedrības saliedētības veicināšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.02.2012., Nr. 31 https://www.vestnesis.lv/ta/id/244434

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par aizsardzības ministra darba vizīti Uzbekistānā

Vēl šajā numurā

23.02.2012., Nr. 31

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sabiedrības saliedētības veicināšanu

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis ar rezolūciju uzdevis visām ministrijām, kā arī KNAB, Valsts kancelejai un Sabiedrības integrācijas fondam divu nedēļu laikā sagatavot konkrētus priekšlikumus sabiedrības saliedētības veicināšanai.

V.Dombrovskis uzskata: “Izvērtējot 18.februārī notikušās tautas nobalsošanas norisi un rezultātus, nepieciešama aktīva rīcība, lai veidotu laikmetīgu nacionālo identitāti un piederības sajūtu Latvijas valstij, nostiprinātu valsts valodas pozīcijas un tās vienojošo lomu sabiedrībā, kā arī novērstu divkopienu sabiedrības veidošanās riskus. Valdība ir gatava meklēt arī papildu budžeta līdzekļus, tostarp arī pārdalot ES fondu līdzekļus, lai finansētu šīs iniciatīvas.”

Ar Ministru prezidenta rezolūciju institūcijām uzdots iesniegt priekšlikumus vienotas un kvalitatīvas informatīvās telpas nodrošināšanai visā Latvijā, it īpaši nacionālo plašsaziņas līdzekļu apraides nodrošināšanai pierobežas rajonos, priekšlikumus pilsoniskās programmas īstenošanai, skaidrojot valsts pamatus, Latvijas vēsturi, nacionālās un demokrātiskās vērtības un priekšlikumus valsts dotāciju piešķiršanai latviešu valodas apmācības programmu īstenošanai mazākumtautībām.

Tāpat atbildīgajām institūcijām jāsniedz priekšlikumi, kā veidot un uzturēt tiešu dialogu ar mazākumtautību organizācijām, nodrošināt latviešu kultūras un izglītības pieejamību no Latvijas izbraukušo iedzīvotāju bērniem, kā arī priekšlikumi normatīvo aktu grozījumiem par referendumu ierosināšanu, organizēšanu un uzraudzību.

V.Dombrovskis vēlas arī saņemt konkrētus priekšlikumus e-vēlēšanu sistēmas ieviešanai, kas nodrošinātu pilnvērtīgas iespējas ārvalstīs dzīvojošajiem Latvijas pilsoņiem piedalīties valstij svarīgu jautājumu lemšanā.

Institūcijām ir jāiesniedz gan konkrēti priekšlikumi par šajās jomās veicamajiem pasākumiem, gan to īstenošanai nepieciešamā finansējuma apjomu, kā arī jāpiedāvā to finansēšanas avoti, tostarp izvērtējot iespējas pārdalīt ES struktūrfondu līdzekļus.

Mārtiņš Panke,
Ministru prezidenta preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!