• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ārlietu ministra darba vizīti Francijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.02.2012., Nr. 31 https://www.vestnesis.lv/ta/id/244436

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par brīvās tirdzniecības līguma sarunām ar Armēniju

Vēl šajā numurā

23.02.2012., Nr. 31

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ārlietu ministra darba vizīti Francijā

Atrodoties darba vizītē Francijā, Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs 21.februārī kopā ar Francijas valsts ministru, ārlietu un Eiropas lietu ministru Alēnu Žipē parakstīja Politiskās deklarācijas par Latvijas un Francijas stratēģisko partnerību rīcības plānu.

Rīcības plāns detalizē divpusējās attiecības un nosaka Latvijas un Francijas politisko sadarbību, sadarbību ekonomikas, zemkopības, transporta, enerģētikas, iekšējās un ārējās drošības, kultūras un zinātnes jomā, kā arī sadarbību Frankofonijas ietvaros.

Rīcības plāns papildina Politisko deklarāciju par stratēģisko partnerību, kuru abu valstu premjerministri parakstīja Rīgā 2008.gada 23.maijā.

Tiekoties ar A.Žipē, Latvijas ārlietu ministrs pārrunāja Latvijas un Francijas divpusējās attiecības, tostarp politiskā dialoga intensificēšanu un sadarbību ekonomikā. E.Rinkēvičs pateicās par Francijas valdības ieguldījumu franču valodas stiprināšanā Latvijā, kas ir svarīgi, Latvijai gatavojoties Eiropas Savienības prezidentūrai 2015.gada pirmajā pusē.

Ministri pārrunāja arī Eiropas Savienības un starptautiskās dienaskārtības jautājumus, kā arī drošības politikas aktualitātes. Jautājumā par ES daudzgadu budžetu E.Rinkēvičs uzsvēra, ka Latvijai ir svarīgi arī nākamajā finanšu perspektīvā saglabāt finansējumu Kohēzijas politikai un straujāk izlīdzināt tiešmaksājumus Latvijas zemniekiem.

Pievēršoties aktualitātēm eirozonā, Edgars Rinkēvičs pauda Latvijas atbalstu centieniem to stabilizēt. Savukārt, diskutējot par drošības politikas jautājumiem, ministri bija vienisprātis, ka reģiona stabilitātes veicināšanai svarīgi iesaistīt arī Centrālāzijas valstis.

Ārlietu ministrijas
Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!