• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Austrijas vēstnieka vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.02.2012., Nr. 31 https://www.vestnesis.lv/ta/id/244444

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Bulgārijas vēstnieka atvadu vizīti Saeimā

Vēl šajā numurā

23.02.2012., Nr. 31

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Austrijas vēstnieka vizīti Saeimā

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa 15.februārī, tiekoties ar Austrijas vēstnieku Latvijā Stefanu Pēringeru, akcentēja sadarbības nozīmi starp nelielajām Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm, kā arī Latvijas un Austrijas kontaktu veidošanu ekonomikas un kultūras jomā.

Austrijas vēstnieks tikšanās sākumā pauda prieku par iespēju Saeimā būt tieši laikā, kad Ēnu dienas ietvaros Latvijas parlamentā viesojas skolēni. “Šāda Ēnu diena ir lieliska iespēja jauniešiem pēc iespējas agrāk iepazīties ar parlamenta darbu, sekmējot uzticēšanos un izpratnes veidošanos par politikas procesu,” teica vēstnieks.

Arī Saeimas priekšsēdētājas un vēstnieka tikšanās laikā klāt bija četri jaunieši, kuri šajā dienā ēnoja S.Āboltiņu. Savukārt citas ēnas pirms tikšanās varēja klātienē vērot Saeimas priekšsēdētājas un Austrijas vēstnieka oficiālo sasveicināšanos un fotografēšanos.

Pārrunājot abu valstu sadarbību ES, puses bija vienisprātis par dalībvalstu divpusējo kontaktu īpašo lomu būtiskāko ES jautājumu risināšanā. Ne visus ES izaicinājumus un problēmas iespējams atrisināt centrālo institūciju līmenī, tādēļ nepieciešami nepastarpināti kontakti starp dalībvalstīm.

S.Āboltiņa sarunā uzsvēra, ka Latvijas un Austrijas labās attiecību raksturo regulāra divpusējo politisko vizīšu apmaiņa, kā arī aktīva sadarbība kultūras un izglītības jomā. Saeimas priekšsēdētāja darīja zināmu, ka pavasarī iecerējusi oficiālā vizītē apmeklēt Austriju.

Sarunas gaitā S.Āboltiņa apliecināja Latvijas atvērtību Austrijas investīcijām un uzsvēra ekonomisko kontaktu stiprināšanas nozīmi. “Latvija ir veiksmes stāsts ekonomiskās krīzes pārvarēšanā, tomēr būtiski turpināt mūsu valsts tautsaimniecības izaugsmi, un šajā jomā arī ekonomiskajai sadarbībai ar Austriju ir savs izaugsmes potenciāls,” teica S.Āboltiņa.

Tāpat tikšanās laikā puses īpaši akcentēja abu valstu ciešo sadarbību kultūrā. Latvija un Austrija ir nelielas valstis, tomēr tās abas spēj radīt pasaules līmeņa kultūras produktus, pauda S.Pēringers, īpaši uzsverot Austrijā strādājošo izcilo Latvijas mūziķu Marisa Jansona un Elīnas Garančas devumu.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!