• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Bulgārijas vēstnieka atvadu vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.02.2012., Nr. 31 https://www.vestnesis.lv/ta/id/244445

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Ēnu dienu Saeimā

Vēl šajā numurā

23.02.2012., Nr. 31

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Bulgārijas vēstnieka atvadu vizīti Saeimā

Latvijai un Bulgārijai ir daudz kopīgu interešu Eiropas Savienībā (ES), ko tās vissekmīgāk var aizstāvēt, aktīvi sadarbojoties. To Saeimas priekšsēdētājas biedre Inga Bite uzsvēra 14.februārī, tiekoties ar Bulgārijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Ivanu Naidenovu. Vēstnieks Saeimā bija ieradies atvadu vizītē.

“Sadarbība Eiropas Savienībā ir viena no būtiskākajām Latvijas un Bulgārijas sadarbības jomām. Ņemot vērā, ka daudzos jautājumos Latvijas un Bulgārijas nacionālās intereses saskan, mums pēc iespējas aktīvāk jākoordinē sadarbība starp abām valstīm un citām Austrumeiropas dalībvalstīm, lai Eiropas Savienības lēmumu pieņemšanas procesā sekmīgi aizstāvētu mūsu kopīgās intereses,” sarunā uzsvēra Saeimas priekšsēdētājas biedre.

Tikšanās laikā pārrunāti aktuālie ES jautājumi, tostarp eirozonas krīzes novēršanas pasākumi un sarunas par ES daudzgadu budžetu 2014.–2020.gadam. I.Bite norādīja, ka Latvijai sarunās par jauno ES daudzgadu budžetu būtiskākie jautājumi ir ES kohēzijas finansējuma saglabāšana vismaz līdzšinējā apmērā un taisnīgs tiešmaksājumu finansējums Latvijas lauksaimniekiem.

Pārrunājot iespējas stiprināt abu valstu parlamentāros kontaktus, puses akcentēja sadarbību Latvijas un Bulgārijas parlamentu komisiju līmenī. Ņemot vērā gaidāmo Latvijas prezidentūru ES Padomē 2015.gadā, īpaši nozīmīga būtu abu parlamentu Eiropas lietu komisiju sadarbība, pauda Saeimas priekšsēdētājas biedre. Iepazīstinot ar Latvijas gatavošanos ES prezidentūrai, I.Bite darīja zināmu, ka šajā procesā aktīvi iesaistījusies arī Saeima, izveidojot ES prezidentūras parlamentāro pasākumu plānošanas komiteju.

Tāpat Saeimas priekšsēdētājas biedre pateicās vēstniekam par Bulgārijas sniegto atbalstu Nila Muižnieka ievēlēšanai Eiropas Padomes cilvēktiesību komisāra amatā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!