• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par grozījumiem Latvijas Republikas valsts robežas likumā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.02.2012., Nr. 31 https://www.vestnesis.lv/ta/id/244448

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lēmums par Saeimas 2012. gada 16. februāra sēdes sasaukšanu un sēdes darba kārtību

Vēl šajā numurā

23.02.2012., Nr. 31

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par grozījumiem Latvijas Republikas valsts robežas likumā

Saeima 16.februārī otrreizējā caurlūkošanā pieņēma grozījumus Latvijas Republikas valsts robežas likumā, ar kuriem precizē iepriekš atbalstītās likuma normas par kravas auto rindu uz ārējās sauszemes robežas administrēšanu. Par likumprojekta atbalstīšanu balsoja 83 deputāti, pret bija viens un viens deputāts atturējās.

Saeimas atbalstītais priekšlikums, ko bija iesniegusi Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija, paredz kravas auto elektroniskās reģistrēšanās rindu organizēšanu uzticēt Satiksmes ministrijai, nosakot, ka ministrija ar līgumu šo uzdevumu var deleģēt privātpersonai. Kārtību un noteikumus, kādā veicama šī deleģēšana, noteiks Ministru kabinets.

Iepriekš Saeimas pieņemtajos Latvijas Republikas valsts robežas likuma grozījumos bija noteikts, ka šīs elektroniskās rindas uz Latvijas un Krievijas robežas administrēšanu varēs deleģēt autopārvadātāju profesionālajai organizācijai, kas Latviju pārstāv Starptautiskajā autopārvadātāju savienībā.

Šādam formulējumam iebilda Valsts prezidents Andris Bērziņš un nodeva likumu Saeimai otrreizējai caurlūkošanai, jo minētajām pazīmēm Latvijā atbilst tikai viena organizācija.

Ar grozījumiem Latvijas Republikas valsts robežas likumā plānots atvieglot Latvijas un Krievijas robežas šķērsošanu kravas automašīnām. Kravas auto vadītājiem Latvijas un Krievijas robežas šķērsošanai būs iespēja pieteikties elektroniski, tā izvairoties no ilgstošas dīkstāves pierobežā. Pieteikšanos elektroniskai robežšķērsošanas rindai plānots sākt ar 1.jūliju.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!