• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uz Saeimas deputātu jautājumiem rakstiski iesniegtās atbildes. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.05.1999., Nr. 159/160 https://www.vestnesis.lv/ta/id/24447

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vēstules

Vēl šajā numurā

18.05.1999., Nr. 159/160

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uz Saeimas deputātu jautājumiem rakstiski iesniegtās atbildes

Ministrs

J.Gaigals

Uz jaut. nr. 14 — dok. nr. 621

Par Saeimā apstiprināšanai iesniegtās Latvijas Medicīnas akadēmijas Satversmes neatbilstību Augstskolu likumam un likumam "Par budžetu un finansu vadību"

Atbildot uz jūsu 1999. gada 4. maija vēstuli par Latvijas Medicīnas akadēmijas (Rīgas Stradiņa universitātes) Satversmē ietvertajām normām, informējam, ka augstskola, izstrādājot savu jauno Satversmi, ir vadījusies pēc Izglītības likuma (pieņemts 1998. gada 29. oktobrī, stājas spēkā 1999. gada 1. jūnijā) 60. panta 6. daļas, kas nosaka:

"Izglītības iestāžu saimnieciskās darbības un to sniegto pakalpojumu rezultātā gūtie ienākumi, kā arī citi pašu ienākumi neietekmē valsts budžeta un pašvaldību budžetu gadskārtējo asignējumu apmēru."

Arī pašlaik esošais Augstskolu likums nenosaka, ka augstskolu gūtie ienākumi samazina augstskolu finansēšanas apjomu no valsts budžeta.

Ņemot vērā augšminēto, uzskatām, ka Latvijas Medicīnas akadēmijas (Rīgas Stradiņa universitātes) Satversmes 5.1. un 5.10. punktā iekļautās normas nav pretrunā ar spēkā esošiem normatīvajiem aktiem.

Minētā augstskolas Satversmē ietvertā norma neatbrīvo augstskolu no pienākuma reģistrēt grāmatvedības uzskaitē visus ieņēmumus par sniegtajiem maksas pakalpojumiem, kā to nosaka likums "Par budžeta un finansu vadību". Papildu ienākumu nereģistrēšanu Izglītības un zinātnes ministrijas veiktā revīzija atsevišķās augstskolās pamatoti ir kvalificējusi kā finansu disciplīnas pārkāpumu.

1999. gada 10. maijā Izglītības un zinātnes ministrs J.Gaigals

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!