• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par satiksmes ministra darba vizīti Uzbekistānā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.02.2012., Nr. 32 https://www.vestnesis.lv/ta/id/244556

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Apsveicot Zviedrijas karalisko ģimeni

Vēl šajā numurā

24.02.2012., Nr. 32

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par satiksmes ministra darba vizīti Uzbekistānā

No 20. līdz 23.februārim satiksmes ministrs Aivis Ronis un aizsardzības ministrs Artis Pabriks pēc Uzbekistānas Republikas valdības uzaicinājuma uzturējās darba vizītē Taškentā, kuras laikā tika apspriesta abu valstu politiski ekonomiskā sadarbība. Delegācijas sastāvā bija “Latvijas dzelzceļa” valdes priekšsēdētājs Uģis Magonis un Satiksmes ministrijas valsts sekretāra vietnieks Uldis Reimanis.

Satiksmes ministrs A.Ronis, atgriežoties no vizītes, uzsver: “Līdzšinējā sadarbība ar Uzbekistānu vērtējama kā konstruktīva un pragmatiska, jo abas valstis šobrīd cieši sadarbojas, lai nodrošinātu NATO kravu pārvadājumus sabiedroto spēku vajadzībām Afganistānā. Un būtiski, lai sadarbība tiktu turpināta, jo arī turpmāk regulāri būs jānodrošina dažādu kravu plūsma uz un no Afganistānas.”

Vizītes laikā satiksmes ministram bija tikšanās ar Uzbekistānas parlamenta pārstāvjiem, ārlietu ministru Abdulazizu Kamilovu, ārējo ekonomisko attiecību, investīciju un tirdzniecības ministru Eleru Gaņijevu, ka arī ar Uzbekistānas dzelzceļa vadītāju Ačilbaju Ramatovu. Tikšanās laikā ar Uzbekistānas amatpersonām galvenās sarunu tēmas bija Latvijas un Uzbekistānas līdzšinējā politiski ekonomiskā sadarbība, iespējas tās tālākai attīstībai un paplašināšanai dažādos aspektos, t.sk. tranzīta nozarē, kā arī kravu pārvadājumos uz un no Afganistānas, izmantojot Latvijas ostas.

Tiekoties ar Uzbekistānas dzelzceļa vadību, tika pārrunāta Uzbekistānas pieredze Afganistānas dzelzceļa infrastruktūras attīstības un afgāņu dzelzceļa speciālistu apmācības jautājumos, ņemot vērā uzbeku speciālistu aktīvo līdzšinējo darbību šajā jomā.

Satiksmes ministrs A.Ronis aicināja Uzbekistānu aktīvi izmantot Latvijas ostu un loģistikas infrastruktūras sniegtos pakalpojumus, tajā skaitā veicot investīcijas.

Satiksmes ministrs uzaicināja Uzbekistānas ārējo ekonomisko attiecību, investīciju un tirdzniecības ministru apmeklēt Latviju darba vizītē. Plānots, ka sarunu gaitā pārrunātie jautājumi tiks apspriesti šogad maijā gaidāmajā Starpvaldību komisijas sēdē, kas norisināsies Rīgā.

Aivis Freidenfelds,
satiksmes ministra biroja vadītājs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!