• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar CVK priekšsēdētāju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.02.2012., Nr. 32 https://www.vestnesis.lv/ta/id/244558

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

24.02.2012., Nr. 32

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar CVK priekšsēdētāju

Vakar, 23.februārī, pēc Valsts prezidenta Andra Bērziņa iniciatīvas Rīgas pilī notika Valsts prezidenta saruna ar Centrālās vēlēšanu komisijas vadītāju Arni Cimdaru par aktuāliem vēlēšanu, tautas nobalsošanas, referendumu un parakstu vākšanas kārtības procedūras jautājumiem, kā arī par nepieciešamajām izmaiņām balsošanas kārtībā
Foto: VPK

23.februārī pēc Valsts prezidenta Andra Bērziņa iniciatīvas Rīgas pilī notika Valsts prezidenta saruna ar Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) vadītāju Arni Cimdaru, kuras laikā tika pārrunāti šobrīd aktuālie vēlēšanu, tautas nobalsošanu, referendumu un parakstu vākšanas kārtības procedūras jautājumi, to skaitā valdības koalīcijas vienošanās par turpmāku vēlētāju reģistra izmantošanu arī Saeimas vēlēšanās un referendumos, elektroniskās balsošanas sistēmas ieviešanas nepieciešamība, kā arī iespēja palielināt vēlēšanu apgabalu skaitu Latvijā.

CVK vadītājs informēja par nepieciešamību izveidot parlamenta darba grupu, kuras redzeslokā būtu visi aktuālie vēlēšanu un tautas nobalsošanu procesa izmaiņu jautājumi, vienlaikus rodot papildu iespējas nobalsot tiem pilsoņiem, kuri konkrētajā dienā un konkrētajā iecirknī nevarēs ierasties. Šai situācijā labs risinājums būs elektroniskās vēlēšanu sistēmas ieviešana, kura savā būtībā pieļauj attālinātu balsošanu pirms noteiktā datuma, uzturot konkrētās personas balsojumu kā depozītu līdz vēlēšanu dienas beigām un tikai tad, ja vēlēšanu dienā konkrētā personas neierodas iecirknī, elektroniskais balsojums tiek ieskaitīts.

Valsts prezidents A.Bērziņš, vērtējot elektroniskās balsošanas ieviešanas nepieciešamību, viennozīmīgi atzina, ka tas būs ieguvums vispirms jau vēlētājiem. Tādēļ uz to jāvirzās bez kavēšanās.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!