• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta Komitejas 17. maija sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.05.1999., Nr. 159/160 https://www.vestnesis.lv/ta/id/24456

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ar kopīgu vēlmi rast risinājumus

Vēl šajā numurā

18.05.1999., Nr. 159/160

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta Komitejas 17. maija sēdē

Akceptēts likumprojekts "Dzīvnieku aizsardzības likums". Likuma mērķis ir noteikt minimālās prasības, kādas cilvēkam būtu jāievēro saskarsmē ar dzīvnieku.

Akceptēts noteikumu projekts "Preču deklarēšanas kārtība". Tie noteiks kārtību, kādā fiziskas un juridiskas personas deklarē preces muitas iestādē.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Nekustamo īpašumu kadastrālo vērtību aktualizācijas kārtība". Noteikumi noteiks kārtību, kādā veicama esošo nekustamo īpašumu kadastrālo vērtību pārskatīšana un pārrēķins, papildus apzināto, ar nekustamā īpašuma nodokli apliekamo nekustamo īpašumu kadastrālā vērtēšana.

Akceptēts noteikumu projekts "Par ietekmes uz vidi novērtējuma veikšanu".

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Noteikumi par darbībām ar radioaktīvajiem atkritumiem". Šie noteikumi noteiks: kā pasargāt cilvēkus un vidi no jonizējošā starojuma kaitīgās iedarbības, veicot darbības ar radioaktīvajiem atkritumiem un ar tiem saistītajiem materiāliem; kārtību radioaktīvo atkritumu apglabāšanas valsts nozīmes poligona vietas izvēlei un tā iekārtošanai un apsaimniekošanai; prasības ar radioaktīvajiem atkritumiem saistīto materiālu un priekšmetu atbrīvošanai no valsts uzraudzības radiācijas drošībā un prasības radioaktīvo atkritumu glabāšanai, pārvietošanai un apglabāšanai.

Akceptēts noteikumu projekts "Mežaudzes novērtēšanas kārtība". Noteikumu mērķis ir noteikt kārtību, kādā novērtējamas mežaudzes zemes lietojumos, ja nepieciešama to izpirkšana zemes reformas gaitā.

Akceptēts rīkojuma projekts "Par Latvijas Republikas Aizsardzības ministrijas un Ungārijas Republikas Aizsardzības ministrijas līgumu par divpusējiem kontaktiem un sadarbību militārajā jomā".

Akceptēti grozījumu projekti Ministru kabineta 1997.gada 21.janvāra noteikumos Nr.37 "Militārpersonu dienesta gaitas nolikums" un noteikumos "Aizsardzības ministrijas nolikums".

Komiteja akceptēja grozījumu projektu Ceļu satiksmes likumā. Grozījumi paredz vienkāršot transportlīdzekļu ķīlu reģistrāciju, kā arī kārtību, kādā saņemama informācija par šīm ķīlām.

Akceptēti rīkojumu projekti "Par bezpeļņas organizāciju valsts sabiedrību ar ierobežotu atbildību "Sporta medicīnas centrs"", "Par bezpeļņas organizāciju valsts sabiedrību ar ierobežotu atbildību "Patologanatomijas centrs"", "Par bezpeļņas organizāciju valsts sabiedrību ar ierobežotu atbildību "Seksuāli transmisīvo un ādas slimību centrs"" un "Par bezpeļņas organizāciju valsts sabiedrību ar ierobežotu atbildību "Bērnu slimnīca "Gaiļezers""". Minētās bezpeļņas organizācijas valsts sabiedrības ar ierobežotu atbildību tiks dibinātas attiecīgi uz Labklājības ministrijas Valsts sporta medicīnas centra, Labklājības ministrijas Valsts patoloģijas centra, Labklājības ministrijas Seksuāli transmisīvo un ādas slimību centra un Labklājības ministrijas Valsts bērnu klīniskās slimnīcas "Gaiļezers" bāzes.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Dezinfekcijas, dezinsekcijas un deratizācijas noteikumi". Tie noteiks dezinfekcijas, dezinsekcijas un deratizācijas veikšanas kārtību, šo pasākumu finansēšanas kārtību un prasības attiecībā uz to amatpersonu un darbinieku kvalifikāciju, kuri veic minētos pasākumus.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Par Ministru kabineta 1996.gada 13.februāra noteikumu Nr.39 "Noteikumi par kārtību, kādā tiek izsniegtas speciālas atļaujas (licences) sociālās aprūpes iestāžu izveidošanai (darbībai)" atzīšanu par spēku zaudējušiem".

Akceptēts noteikumu projekts "Kārtība, kādā sniedzama palīdzība no vardarbības cietušam bērnam". Šie noteikumi noteiks, kāda palīdzība par valsts budžeta līdzekļiem sniedzama no vardarbības (noziedzīga nodarījuma, ekspluatācijas, seksuālas izmantošanas vai jebkādas citas nelikumīgas, cietsirdīgas vai cieņu aizskarošas darbības) cietušam bērnam, lai viņš atgūtu fizisko un psihisko veselību un integrētos sabiedrībā, kā arī noteiks šīs palīdzības saņemšanas un sniegšanas nosacījumus.

Akceptēti grozījumu projekti likumos "Par dzīvojamo telpu īri" un "Par valsts un pašvaldību palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā". Grozījumi nepieciešami, lai panāktu dzīvojamo māju kvalitatīvu uzturēšanu un precizētu izīrētāja un īrnieka pienākumus un atbildību mājas remontēšanā.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!