• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas 2012. gada 16. februāra sēdes stenogramma (nobeigums) . Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.02.2012., Nr. 33 https://www.vestnesis.lv/ta/id/244600

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropas Padomes komisijas ziņojumu par Latviju

Vēl šajā numurā

28.02.2012., Nr. 33

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas 2012. gada 16. februāra sēdes stenogramma (nobeigums)

Stenogrammas nobeigums.Sākums – Saeimas materiālu 11.laidienā („LV”, Nr.31, 23.02.2012.)

Sēdi vada Latvijas Republikas 11.Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

Sēdes vadītāja.

Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts „Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā”, pirmais lasījums.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vārdā – deputāts Jānis Reirs.

J.Reirs (VIENOTĪBA).

Augsti godātā priekšsēdētājas kundze! Godātie kolēģi! Budžeta komisija ir izskatījusi pirms pirmā lasījuma likumprojektu „Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā” un ir to atbalstījusi. Likumprojekta mērķis ir noteikt atbildību par mantiskā stāvokļa deklarācijas neiesniegšanu, deklarācijas aizpildīšanas un iesniegšanas kārtības neievērošanu, kā arī par nepatiesu ziņu norādīšanu un skaidras naudas iemaksas kredītiestādē kārtības neievērošanu.

Sodam šajās jomās nevajadzētu atšķirties no jau esošajiem sodiem 166.27 pantā, kas nosaka, ka sods par amatpersonas deklarācijas neiesniegšanu ir 250 lati. Savukārt par skaidras naudas uzkrājumu iemaksas, deklarēšanas kārtības neievērošanu tiek noteikts sods 500 latu apmērā. Un 37.panta ceturtā daļa ir papildināta ar atsauci uz attiecīgo pantu, lai noteiktu, kādā termiņā administratīvo sodu var piemērot, un ir noteikts, ka šī piemērošana ir ne vēlāk kā četrus mēnešus no pārkāpuma atklāšanas un ne vēlāk kā gadu no pārkāpuma izdarīšanas.

Komisija, kā jau teicu, izskatīja un atbalstīja šo likumprojektu pieņemšanai pirmajā lasījumā. Lūdzu Saeimu atbalstīt likumprojektu pirmajā lasījumā.

Ā, es atvainojos... Jā, komisija lūdz arī atzīt par steidzamu šo likumprojektu.

Sēdes vadītāja. Vai Pimenova kungs runās par steidzamību? Vispirms ir jābalso par steidzamību. Tātad... Cileviča kungs vēlas runāt par steidzamību? Lūdzu! Tātad jautājumā par steidzamību deputāts Boriss Cilevičs vēlas runāt „pret”.

Vārds deputātam Borisam Cilevičam.

B.Cilevičs (SC).

Cienījamie kolēģi! Nevar nepiekrist Reira kunga argumentiem. Patiešām šis likums ir vajadzīgs. Un, ja patiešām mēs ar lielām mokām pieņēmām šo sākumdeklarēšanas likumu, tad, protams, nebūtu pareizi neparedzēt arī soda sankcijas par šī likuma neievērošanu. Taču mani neapmierina veids, kādā ceļā šis likumprojekts parādījās, jo situācija ir diezgan neparasta. Mēs labi atceramies, cik lielas problēmas bija ar sākumdeklarēšanas likuma veidošanu, un var paredzēt, ka var būt nopietnas problēmas arī ar šī likuma piemērošanas kārtību. Tāpēc viss jādara savlaicīgi.

Protams, tagad nebūtu labi, ja šis likums nestātos spēkā 1.martā vienlaicīgi ar sākumdeklarēšanas likumu, tomēr, īpaši ņemot vērā to, ka šis likumprojekts tiks skatīts tikai Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā, kas nav profila komisija jautājumos par sodiem un sankcijām, es uzskatu, ka deputātiem ir jādod vismaz kāds noteikts laiks, lai viņi varētu pārdomāt visu un nepieciešamības gadījumā iesniegt arī priekšlikumus otrajam lasījumam.

Laika ir diezgan, un mēs vēl varam paspēt likumprojektu normāli izskatīt. Tāpēc es neiebilstu pret steidzamību, bet es noteikti iebilstu pret to, ka mēs nosakām pārāk sasteigtu priekšlikumu iesniegšanas termiņu uz otro lasījumu. Tādējādi es aicinu deputātiem tomēr piešķirt vismaz dažas dienas, jo šo likumprojektu vajadzētu pienācīgi izvērtēt. Manā skatījumā, tik sasteigta izskatīšana, kāda šobrīd tiek piedāvāta, neatbilst tomēr deputātu kvalitatīva darba standartiem, un faktiski tas nozīmētu, ka mēs vienkārši nepildām savus pienākumus.

Paldies.

Sēdes vadītāja. Paldies.

„Par” pieteicies runāt deputāts Aleksejs Loskutovs. Par steidzamību. Par steidzamību, jā?

A.Loskutovs (VIENOTĪBA).

Labdien, kolēģi! Es te nesaskatu nekādu problēmu – izskatīt jautājumu steidzamības kārtā – kaut vai tāpēc vien, ka pirms dažām minūtēm Saeima pilnā sastāvā atbalstīja ierosinājumu, ka šo jautājumu skatīs Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija. Nevienam nebija iebildumu, ka Juridiskā komisija šo jautājumu neskatīs. Tad kāpēc tagad jāaizbildinās ar to, ka nav laika izlemt jautājumu? (No zāles dep. I.Zariņš: „Mēs tikko viņu saņēmām!”) Jums bija iespēja iebilst un nodot šo jautājumu izskatīšanai arī Juridiskajai komisijai. (Starpsaucieni.) Ja jums nebija iebildumu, tad es aicinu balsot „par”.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Viens deputāts ir runājis „par”, viens – „pret”.

Lūdzu zvanu! Balsosim par to, lai likumprojektu „Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā” atzītu par steidzamu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 77, pret – nav, atturas – 1. Likumprojekts par steidzamu atzīts.

Tātad par pirmo lasījumu uzsākam debates.

Vārds deputātam Igoram Pimenovam.

I.Pimenovs (SC).

Cienījamās dāmas, kungi! Politisko partiju apvienības „Saskaņas Centrs” frakcija līdz šim aktīvi un konsekventi atbalstīja Fizisko personu mantiskā stāvokļa deklarēšanas likumu, jo uzskatām, ka šā likuma 2.pants, kurā noteikta nepieciešamība, pienākums katram Latvijas iedzīvotājam iesniegt šo deklarāciju, ir pareizs. Reizē mēs uzskatām, ka jebkuru labu iniciatīvu var pārvērst par pretēju motivāciju, kura vienkārši izraisīs Latvijas iedzīvotājos neuzticību Saeimai, tātad likumdevējam, kā arī valstij galu galā. Līdz ar to man liekas, ka tām personām, kurām patiesībā nav nekāda iemesla... kurām nekādu uzkrājumu, nekustamo īpašumu nav, kā arī nav citu apstākļu, kuri viņiem varētu traucēt deklarēt, šis sods var tikai, kā es jau saku, izraisīt neuzticību un viņus vairāk tracināt. Līdz ar to valstiskās intereses kļūs viņiem naidīgas. Man liekas, tas nebūtu pareizi.

Līdz ar to es domāju, ka, atbalstot šo konkrēto likumprojektu – „Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā” – pirmajā lasījumā, būtu jāiesniedz nopietni priekšlikumi, lai padarītu šo procedūru vienkāršāku un neuzliktu liekus sodus... neradītu draudus tiem godprātīgajiem Latvijas iedzīvotājiem, kuri labprāt gribētu piedalīties šajā garajā pasākumā. Bet tomēr tiem, kuriem nav nekādu iemeslu... vienkārši nav, ko deklarēt, lai nebūtu tā, ka dažu iemeslu dēļ viņi būtu spiesti iet uz Valsts ieņēmumu dienestu un iesniegt konkrētu deklarāciju... lai šādu lieku darbu nedarītu.

Līdz ar to es atbalstu šo likumprojektu pirmajā lasījumā, un iesniegsim priekšlikumus otrajam.

Paldies.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Debates slēdzu. Vai komisijas vārdā ir kas piebilstams?

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā” atbalstīšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 81, pret – nav, atturas – 1. Likumprojekts pirmajā lasījumā atbalstīts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam un otrā lasījuma laiku.

J.Reirs. Ņemot vērā, ka šim likumam ir jāstājas spēkā līdz 1.martam, priekšlikumu iesniegšana veicama līdz pulksten 10.15 šodien un izskatīšana – Saeimas sēdē.

Sēdes vadītāja. Ieslēdziet mikrofonu deputātam Borisam Cilevičam!

B.Cilevičs (SC).

Paldies.

Cienījamie kolēģi! Kā es jau teicu, manā skatījumā, šis laiks ir absolūti nepieņemams, jo vienkārši nav iespējams kaut ko uzrakstīt, īpaši ņemot vērā, ka mums ir citi darbi – ka mums tagad jāpiedalās Saeimas sēdē.

Sēdes vadītāja. Lūdzu, nosakiet priekšlikumu iesniegšanas termiņu!

B.Cilevičs. Jā, es to arī daru, piedodiet! Mans priekšlikums ir noteikt par priekšlikumu iesniegšanas termiņu vismaz 17.februāri, tas ir, dot vismaz 24 stundas. Paldies.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Lūdzu, ieslēdziet mikrofonu deputātam Elksniņam!

A.Elksniņš (SC).

Jā, godājamie kolēģi! Nu patiesībā tik tiešām absurda situācija. Mums pašreiz ir sēde, mums ir jāskata jautājums. Kādi pulksten 10.15!

Sēdes vadītāja. Datums.

A.Elksniņš. Es domāju, ka 17.februāris, tāpat kā Cileviča kungs ir piedāvājis.

Sēdes vadītāja. Un kad izskatīšana otrajā lasījumā?

A.Elksniņš. Nākošnedēļ.

Sēdes vadītāja. Tātad 23.februāra sēdē.

Mums ir divi priekšlikumi. Tātad mums ir jābalso vispirms par... Ā, Brigmanim...?

Lūdzu, ieslēdziet mikrofonu deputātam Brigmanim!

A.Brigmanis (ZZS).

Tiešām, kolēģi, mēs aicinām atbalstīt šo ilgāko termiņu.

Sēdes vadītāja. Nosakiet termiņu.

A.Brigmanis. Termiņš ir 17.datums, citādi es aizstāvu vēlmi sodīt tos cilvēkus, cik tik ātri... 17.datums.

Sēdes vadītāja. Mums nav šobrīd debates par termiņu. Mums ir iespēja nosaukt citu termiņu, Brigmaņa kungs! Vai jums ir vēl kāds cits termiņš?

A.Brigmanis. 17.datums.

Sēdes vadītāja. 17.februāris un 23.februāra sēde.

Tātad mums ir divi priekšlikumi. Pirmais – priekšlikumu iesniegšanas termiņš 17.februāris un izskatīšana 23.februāra sēdē. Un otrais – iesniegšana šodien līdz pulksten 10.15 un izskatīšana šīsdienas sēdes beigās. Vispirms ir jābalso par tālāko.

Lūdzu zvanu! Balsosim par to, lai par priekšlikumu iesniegšanas termiņu likumprojektam „Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā” noteiktu 17.februāri un likumprojekta izskatīšanu galīgajā lasījumā veiktu 23.februāra sēdē! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 42, pret – 41, atturas – 1. Vienādi. Tātad mums ir jābalso vēl vienu reizi.

Lūdzu zvanu! Balsosim par to, lai par priekšlikumu iesniegšanas termiņu likumprojektam „Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā” noteiktu 17.februāri un izskatīšanu otrajā lasījumā veiktu 23.februārī! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 48, pret – 40, atturas – 1. Tātad priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 17.februāris, izskatīšana – Saeimas 23.februāra sēdē.

Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekta „Grozījumi Latvijas Republikas valsts robežas likumā” otrreizēja caurlūkošana.

Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas vārdā – deputāts Ainars Latkovskis.

A.Latkovskis (VIENOTĪBA).

Komisija saņēma trīs priekšlikumus.

1. – Ministru prezidenta Dombrovska priekšlikums, kuru komisija daļēji atbalstīja, iekļaujot 3. – komisijas priekšlikumā.

Sēdes vadītāja. Deputāti piekrīt.

A.Latkovskis. 2.priekšlikums arī ir Ministru prezidenta Dombrovska priekšlikums. Komisija to daļēji atbalstīja, iekļaujot 3. – komisijas priekšlikumā.

Sēdes vadītāja. Deputāti piekrīt.

A.Latkovskis. Un visbeidzot 3. – Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšlikums, kuru komisija atbalstīja.

Sēdes vadītāja. Deputāti neiebilst. Piekrīt.

Bet uzsākam debates.

Sēdi vada Latvijas Republikas 11.Saeimas priekšsēdētājas biedre

Inga Bite.

Sēdes vadītāja. Debatēs vārds deputātei Solvitai Āboltiņai.

S.Āboltiņa (VIENOTĪBA).

Šis būs tas gadījums, kad es nerunāšu par tēmu, bet šis ir tas gadījums, kad es smaidīgajam deputātam Seržantam un visiem pārējiem tomēr vēlos pateikt... Es ļoti cienu to, ka mēs dzīvojam brīvā, neatkarīgā valstī un mums ir vārda brīvība, bet es, protams, deviņus gadus politikā esmu par sevi lasījusi ļoti daudzus izdomājumus – gan par sevi, gan par savu ģimeni. Un nebrīnos par atsevišķiem portāliem, jo ir skaidrs: ja jau žurnālists var sūtīt tādas īsziņas, kā „Ikreiz, kad kolēģi man atstāsta, ko jaunu par mani esat sarunājusi aiz muguras, man rodas jauns spars „rakšanai”. Paldies jums par radošu iedvesmu!” Uz manu atbildi: „Ne ar vienu par jums neesmu runājusi, nemeklējiet ienaidniekus tur, kur nav, jo man ar šo... šajā dzīvē pietiek, ar ko nodarboties!” saņēmu atbildi: „Tas labi! Jo vairāk jūs nodarbojaties, jo man vairāk ko rakstīt.”

Un tad arī ir tapis raksts par izdomājumiem ar maniem zvaniem uz pili vai vēl kaut kur.

Tieši tāpat kā zvērot no šīs tribīnes, jebkuram no jums un jebkuram Latvijas sabiedrības pilsonim, ja ir interese, varu palūgt savas telefona izdrukas, ka neesmu zvanījusi ne Valsts prezidentam, ne arī kādam no viņa padomniekiem. Es tiešām esmu vienmēr uzskatījusi, ka svarīgākais, ienākot šajā mājā, ir atcerēties, ka tu šeit pārstāvi sabiedrības intereses, nevis kādas savas personīgās. Un nekad neesmu darbā pieņēmusi kādu savu radinieku savā dzīvē, jo esmu uzskatījusi, ka tas ir nepieņemami, jo man ir jāpārstāv sabiedrības intereses. Un nekad ne ar vienu no saviem kolēģiem neesmu runājusi... pat tad, ja tas ir pastarpināti šajā veidā tā sanācis, ka mans vīrs no 2003.gada ir „Latvijas Auto” vēlēta amatpersona – izpildsekretārs...

Man likās svarīgi jums to pateikt un ne par tēmu, bet arī šādās reizēs piedodiet man, ka es pārkāpu Kārtības rulli, kas arī ir likums, un tātad es varbūt pat pārkāpju zvērestu. Bet man tas likās ļoti svarīgi, jo šādā veidā tiek aizskarts arī parlamenta prestižs – vienkārši apmelojot mani dažādos portālos, un pēc tam, ja to vēl pārproducē krieviski rakstošie ziņu kanāli, tad es uzskatīju par savu pienākumu atnākt un jums to pateikt.

Sēdes vadītāja. Paldies Āboltiņas kundzei!

Debates slēdzu.

Balsojumu acīmredzot neviens nelūdz par šo priekšlikumu...

Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas vārdā – deputāts Latkovskis.

A.Latkovskis. Aicinu... tātad pret 3.priekšlikumu iebildumu nebija.

Sēdi vada Latvijas Republikas 11.Saeimas priekšsēdētāja

Solvita Āboltiņa.

Sēdes vadītāja. Pret 3.priekšlikumu iebildumu nebija. Tātad...

A.Latkovskis. Aicinu atbalstīt likumprojektu kopumā galīgajā lasījumā.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījumi Latvijas Republikas valsts robežas likumā” atbalstīšanu otrreizējā caurlūkošanā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 83, pret – 1, atturas – 1. Likums pieņemts.

Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts „Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā”, trešais lasījums.

Juridiskās komisijas vārdā – deputāte Inese Lībiņa-Egnere.

I.Lībiņa-Egnere (ZRP).

Cienījamās kolēģes! Godātie kolēģi! Šodien jūsu priekšā ir likumprojekts „Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā” trešajam lasījumam. Šis likumprojekts precizē administratīvo atbildību par normatīvo aktu pārkāpumiem dzīvnieku barības, pārtikas aprites, dzīvnieku labturības un dzīvnieku izcelsmes blakusproduktu jomā, paredz administratīvo atbildību par ūdens un augsnes aizsardzību no lauksaimnieciskās darbības izraisīta piesārņojuma un precizē administratīvo atbildību ciltsdarba jomā.

Komisija likumprojekta trešajam lasījumam ir saņēmusi vienu – Juridiskā biroja – priekšlikumu. Šis priekšlikums komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

I.Lībiņa-Egnere. Aicinu jūs atbalstīt minēto likumprojektu trešajā lasījumā.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā” atbalstīšanu trešajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 79, pret un atturas – nav. Likums pieņemts. Paldies.

Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts „Grozījums Ugunsdrošības un ugunsdzēsības likumā”, otrais lasījums.

Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas vārdā – deputāts Kārlis Seržants. (No zāles starpsauciens: „Tagad jau smaida!” Dep. A.Latkovskis: „Kārli, pastāsti, kā bija!”)

K.Seržants (ZZS).

Cienījamie kolēģi! Godājamā, ļoti smaidīgā Saeimas priekšsēdētāja!

Strādājam ar dokumentu Nr.596, un tas ir likumprojekts „Grozījums Ugunsdrošības un ugunsdzēsības likumā”. Otrajam lasījumam neviens priekšlikums nav saņemts, tāpēc lūdzu balsot par šo likumprojektu.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījums Ugunsdrošības un ugunsdzēsības likumā” atbalstīšanu otrajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 82, pret un atturas – nav. Likumprojekts otrajā lasījumā atbalstīts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam.

K.Seržants. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš trešajam lasījumam – 21.februāris.

Sēdes vadītāja. Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 21.februāris. Paldies.

Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts „Grozījumi likumā „Par tautas nobalsošanu un likumu ierosināšanu””, pirmais lasījums.

Juridiskās komisijas vārdā – deputāte Inese Lībiņa-Egnere.

I.Lībiņa-Egnere (ZRP).

Cienījamās kolēģes! Godātie kolēģi! Šobrīd tātad runāšu par likumprojektu „Grozījumi likumā „Par tautas nobalsošanu un likumu ierosināšanu””, ko ir virzījis Ministru kabinets.

Likumprojekts sagatavots, pamatojoties uz Eiropas Parlamenta un Eiropas Padomes regulu par pilsoņu iniciatīvu, un šī regula... šis regulējums tātad ir par jautājumu, ka viens miljons Eiropas Savienības pilsoņu, kuri pārstāv vismaz vienu ceturto daļu Eiropas Savienības dalībvalstu, var aicināt Eiropas Komisiju nākt klajā ar tiesību aktu priekšlikumiem jomās, kurās Komisija ir pilnvarota rīkoties.

Šis likumprojekts tātad paredz, ka Latvijā iniciatīvas atbalstam savāktie pilsoņu paraksti ir iesniedzami Centrālajai vēlēšanu komisijai. Centrālā vēlēšanu komisija saskaitīs parakstus, pārbaudīs to derīgumu. Šis likumprojekts paredz arī to, ka atbildīgā par sertifikātu, kurš apliecina tiešsaistes vākšanas sistēmas atbilstību drošības un tehniskajiem parametriem, ir Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcija. Bet vēlos vēlreiz vērst uzmanību uz to, ka publiskajā telpā izskanējuši nepamatoti izdomājumi, ka šis regulējums varētu tikt izmantots arī tādu jautājumu aktualizēšanai kā, piemēram, valsts valodas jautājumi dalībvalstīs. Es vēlos vēlreiz tiešām apliecināt, ka šī Eiropas pilsoņu iniciatīva nekādi nevarētu tikt izmantota, lai lemtu jautājumus, kas ir saistīti ar to, ko var lemt tikai un vienīgi pati dalībvalsts, un valsts valodas jautājums ir viens no tiem.

Tāpēc aicinu jūs atbalstīt minēto likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījumi likumā „Par tautas nobalsošanu un likumu ierosināšanu”” atbalstīšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 78, pret – nav, atturas – 1. Likumprojekts pirmajā lasījumā atbalstīts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

I.Lībiņa-Egnere. Lūdzu noteikt divas nedēļas, proti, 1.martu.

Sēdes vadītāja. Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 1.marts. Paldies.

Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts „Grozījumi likumā „Par privatizācijas sertifikātiem””, otrais lasījums.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā – deputāts Jānis Tutins.

J.Tutins (SC).

Cienījamie kolēģi! Likumprojekts ir tik kvalitatīvi sagatavots, ka otrajam lasījumam komisija nav saņēmusi nevienu priekšlikumu, nevienu iebildumu, tāpēc aicinu jūs atbalstīt minēto likumprojektu otrajā lasījumā.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījumi likumā „Par privatizācijas sertifikātiem”” atbalstīšanu otrajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 81, pret un atturas – nav. Likumprojekts otrajā lasījumā atbalstīts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam.

J.Tutins. Paldies par vienbalsīgo atbalstu. Komisija aicina iesniegt priekšlikumus trešajam lasījumam līdz šā gada 23.februārim.

Sēdes vadītāja. Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 23.februāris. Paldies.

Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts „Grozījumi Kredītiestāžu likumā”, otrais lasījums.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vārdā – deputāts Jānis Ozoliņš.

J.Ozoliņš (ZRP).

Labdien, kolēģi! Likumprojektu „Grozījumi Kredītiestāžu likumā” komisija ir izskatījusi uz otro lasījumu.

Komisija ir saņēmusi 29 priekšlikumus, no kuriem 25 ir atbalstīti, bet 4 – atsaukti. Un lūdzu apstiprināt šo likumprojektu otrajā lasījumā.

Tagad iesim cauri priekšlikumiem.

1. – Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Ozoliņš. 2. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Ozoliņš. 3. – finanšu ministra Andra Vilka priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Ozoliņš. 4. – finanšu ministra Andra Vilka priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Ozoliņš. 5. – finanšu ministra Andra Vilka priekšlikums. Daļēji atbalstīts, iekļauts 6. – komisijas priekšlikumā.

Sēdes vadītāja. Deputāti piekrīt.

J.Ozoliņš. 6. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Ozoliņš. 7. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Ozoliņš. 8. – Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Ozoliņš. 9. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Ozoliņš. 10. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Ozoliņš. 11. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Ozoliņš. 12. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Ozoliņš. 13. – Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts, iekļauts 14. – komisijas priekšlikumā.

Sēdes vadītāja. Deputāti piekrīt.

J.Ozoliņš. 14. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Ozoliņš. 15. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Ozoliņš. 16. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Ozoliņš. 17. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Ozoliņš. 18. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Ozoliņš. 19. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Ozoliņš. 20. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Ozoliņš. 21. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Arī ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Ozoliņš. 22. – Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Ozoliņš. 23. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Ozoliņš. 24. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Ozoliņš. 25. – deputāta Parādnieka priekšlikums. Ir atsaukts.

Sēdes vadītāja. Jā.

J.Ozoliņš. 26. – deputāta Parādnieka priekšlikums. Arī ir atsaukts.

27. – Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Ozoliņš. 28. – deputāta Parādnieka priekšlikums. Ir atsaukts.

29. – deputāta Parādnieka priekšlikums. Ir atsaukts.

Sēdes vadītāja. Tātad visi priekšlikumi ir izskatīti un likumprojekts ir jāatbalsta otrajā lasījumā.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījumi Kredītiestāžu likumā” atbalstīšanu otrajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 76, pret un atturas – nav. Likumprojekts otrajā lasījumā atbalstīts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam.

J.Ozoliņš. 29.februāris.

Sēdes vadītāja. Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 29.februāris.

Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts „Grozījumi Finanšu instrumentu tirgus likumā”, otrais lasījums.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vārdā – deputāts Jānis Ozoliņš.

J.Ozoliņš (ZRP).

Likumprojekts „Grozījumi Finanšu instrumentu tirgus likumā” ir izstrādāts, lai neradītu kādas juridiskas domstarpības, kā arī lai mazinātu administratīvo slogu vērtspapīru emitentiem. Tiek arī noteikti jauni kritēriji, pēc kuriem aprēķina piedāvājuma maksimālo apmēru, t. i., kopējo samaksas aprēķinu attiecina uz visu Eiropas Savienību kopumā, kā arī palielina tādas tehniskas lietas... tāda piedāvājuma robežvērtību, kas nav uzskatāms par publisku piedāvājumu, lai, teiksim, emitentiem būtu skaidrs, kādos, teiksim tā, emisiju apmēros šīs robežvērtības atrodas... Te ir vesela virkne priekšlikumu – kopskaitā vairāk nekā 51 priekšlikums –, kuri visi ir guvuši komisijas atbalstu. Mums tehniski tie ir jāatbalsta.

1. – Juridiskā biroja priekšlikums. Ir daļēji atbalstīts un iekļauts 2. – komisijas priekšlikumā, kas principā nosaka kvalificēto ieguldītāju... Jā, iekļauts 2.priekšlikumā.

Sēdes vadītāja. Deputāti piekrīt.

J.Ozoliņš. 2. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums par kvalificētajiem ieguldītājiem. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Ozoliņš. 3. – Juridiskā biroja precizējums par komercsabiedrībām ar samazinātu tirgus kapitalizāciju. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Ozoliņš. 4. – Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Ozoliņš. 5. – Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts. Tas ir par publiskā piedāvājuma definīciju.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Ozoliņš. 6. – Juridiskā biroja priekšlikums par finanšu instrumentu turēšanu. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Ozoliņš. 7. – Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Ozoliņš. 8. – Juridiskā biroja priekšlikums par vērtspapīriem, kas tiek iekļauti publiskajā piedāvājumā, ja par 12 mēnešiem aprēķinātā kopējā samaksa par piedāvājumu Eiropas Savienībā ir mazāka nekā 5 miljonu eiro ekvivalents Latvijas valsts latos. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Ozoliņš. 9. – Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Ozoliņš. 10. – Juridiskā biroja priekšlikums. Daļēji atbalstīts, iekļauts 11. – komisijas priekšlikumā.

Sēdes vadītāja. Deputāti piekrīt.

J.Ozoliņš. 11. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Ozoliņš. 12. – Juridiskā biroja priekšlikums par komercsabiedrību apvienošanos vai sadalīšanu (kontekstā ar vārdu „būtu”). Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Ozoliņš. 13. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Ozoliņš. 14. – Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Ozoliņš. 15. – Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Ozoliņš. 16. – Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Ozoliņš. 17. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Ozoliņš. 18. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Ozoliņš. 19. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Ozoliņš. 20. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Ozoliņš. 21. – Juridiskā biroja priekšlikums. Ir daļēji atbalstīts, iekļauts 22. – komisijas priekšlikumā.

Sēdes vadītāja. Deputāti piekrīt.

J.Ozoliņš. 22. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Ozoliņš. 23. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Ozoliņš. 24. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Ozoliņš. 25. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums par ieguldījumu prospektiem un atbildīgajām personām. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Ozoliņš. 26. – Juridiskā biroja priekšlikums saistībā ar komercsabiedrību apvienošanos un liekvārdības izslēgšanu. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Ozoliņš. 27. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Ozoliņš. 28. – Juridiskā biroja priekšlikums par noteikumiem par akcionāru sapulces prasībām. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Ozoliņš. 29. – Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Ozoliņš. 30. – Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Ozoliņš. 31. – Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Ozoliņš. 32. – Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Ozoliņš. 33. – Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Ozoliņš. 34. – Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Ozoliņš. 35. – Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Ozoliņš. 36. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums par Centrālā depozitārija funkciju deleģēšanas tiesībām. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Ozoliņš. 37. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Arī tas ir par depozitāriju. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Ozoliņš. 38. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Ozoliņš. 39. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums par ieguldījumu blakuspakalpojuma regulāciju. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Ozoliņš. 40. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Ozoliņš. 41. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Ozoliņš. 42. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Ozoliņš. 43. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Ozoliņš. 44. – Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Ozoliņš. 45. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Ozoliņš. 46. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums par to kapitālsabiedrību regulāciju, kuru akcijas iekļaujas regulētajā tirgū. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Ozoliņš. 47. – Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

48. – Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Ozoliņš. 49. – Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Ozoliņš. 50. – Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Ozoliņš. 51. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta. (Starpsaucieni no SC frakcijas: „Ļoti labi sagatavots! Pārliecināji!”)

J.Ozoliņš. Jā... Lūgums atbalstīt otrajā lasījumā šo likumprojektu.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījumi Finanšu instrumentu tirgus likumā” atbalstīšanu otrajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 82, pret un atturas – nav. Likumprojekts otrajā lasījumā atbalstīts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam.

J.Ozoliņš. Man ir ar komentāru šis priekšlikumu iesniegšanas termiņš... Kolēģi! Redziet, ir tā, ka šādiem likumprojektiem, kas ir apmēram tādā biezumā, vajag divas nedēļas – līdz 29.februārim, bet vienam teikumam, kas pēc būtības neko nemaina, ja mēs tagad notērēsim nu, teiksim tā, nedēļu laika tādās pusauglīgās vai neauglīgās diskusijās...

Bet 29.februāris mums ir pietiekams laiks, lai sagatavotu likumprojektu uz trešo lasījumu.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš trešajam lasījumam – 29.februāris. Paldies.

Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts „Grozījumi likumā „Par zvērinātiem revidentiem””, otrais lasījums.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vārdā – deputāts Jānis Upenieks. (Starpsaucieni no SC frakcijas: „Reklāma!”)

J.Upenieks (pie frakcijām nepiederošs deputāts).

Godātie kolēģi! Strādājam ar likumprojektu „Grozījumi likumā „Par zvērinātiem revidentiem””.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija ir saņēmusi 17 priekšlikumus. Un tagad izskatīsim tos.

1. – Juridiskā biroja priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Upenieks. 2. – Juridiskā biroja priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Upenieks. 3. – Juridiskā biroja priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Upenieks. 4. – Juridiskā biroja priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Upenieks. 5. – Juridiskā biroja priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Upenieks. 6. – Juridiskā biroja priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Upenieks. 7. – Juridiskā biroja priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Upenieks. 8. – Juridiskā biroja priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Upenieks. 9. – Juridiskā biroja priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Upenieks. 10. – Juridiskā biroja priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Upenieks. 11. – Juridiskā biroja priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Upenieks. 12. – Juridiskā biroja priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Upenieks. 13. – Juridiskā biroja priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Upenieks. 14. – Juridiskā biroja priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Upenieks. 15. – Juridiskā biroja priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Upenieks. 16. – Juridiskā biroja priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Upenieks. Un 17. – Juridiskā biroja priekšlikums. Arī tas komisijā ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Upenieks. Līdz ar to visi priekšlikumi ir atbalstīti un aicinu atbalstīt likumprojektu arī trešajā lasījumā...

Sēdes vadītāja. Tas ir otrais lasījums...

J.Upenieks. Jā, otrajā lasījumā!

Sēdes vadītāja. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījumi likumā „Par zvērinātiem revidentiem”” atbalstīšanu otrajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 84, pret un atturas – nav. Likumprojekts otrajā lasījumā atbalstīts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam.

J.Upenieks. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 29.februāris.

Sēdes vadītāja. Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 29.februāris.

Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts „Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā”, pirmais lasījums.

Juridiskās komisijas vārdā – deputāte Inese Lībiņa-Egnere.

I.Lībiņa-Egnere (ZRP).

Godātie kolēģi! Juridiskā komisija ir atbalstījusi Ministru kabineta virzīto likumprojektu „Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā”. Likumprojekts paredz iespēju saukt pie administratīvās atbildības personas, kas atsakās veikt medicīnisko pārbaudi, lai konstatētu psihotropo un narkotisko vielu ietekmi. Tāpat arī tiek paredzēta atbildība par dzīvesvietas nedeklarēšanu, tiek noteikts minimālais un palielināts maksimālais soda apmērs personai, kas sniegusi nepatiesas ziņas, deklarējot dzīvesvietu. Tāpat arī tiek noteikta administratīvā atbildība par detektīvdarbības un apsardzes darbības likumisko obligāto prasību pārkāpšanu un pienākuma nepildīšanu.

Komisijā likumprojekts atbalstīts. Aicinu jūs atbalstīt likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā” atbalstīšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 82, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā atbalstīts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

I.Lībiņa-Egnere. Lūdzu noteikt, ka priekšlikumu iesniegšanas termiņš ir divas nedēļas, proti, 1.marts.

Sēdes vadītāja. Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 1.marts. Paldies.

Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts „Grozījumi Kriminālprocesa likumā”, otrais lasījums.

Juridiskās komisijas vārdā – deputāts Andrejs Judins.

A.Judins (VIENOTĪBA).

Cienījamie kolēģi! Skatām likumprojektu „Grozījumi Kriminālprocesa likumā”.

Iesniegti 49 priekšlikumi, un vispār ir ļoti interesanti, ka šo likumprojektu ir izstrādājusi Tieslietu ministrija un visi 49 priekšlikumi ir no tieslietu ministra.

Viela pārdomām. Kāpēc tā notiek? Sākotnēji grozījumi Kriminālprocesa likumā tika iecerēti sakarā ar nepieciešamību nodrošināt efektīvāku sadarbību – starptautisku sadarbību – kriminālprocesa ietvaros. Tagad būtībā šis dokuments, kurā ir – nu, ja jūs izdrukājat, jūs redzat, – 180 lapaspuses, skar vairākus dažādus kriminālprocesa jautājumus.

Tātad Juridiskā komisija izskatīja grozījumu projektu un virza to izskatīšanai Saeimā.

1. – tieslietu ministra Gaida Bērziņa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Judins. 2. – tieslietu ministra priekšlikums. Atbalstīts.

(Dep. A.Elksniņš piesakās debatēt.)

Sēdes vadītāja. Uzsākam debates.

Vārds deputātam Andrejam Elksniņam. Par procedūru? (No zāles dep. A.Elksniņš: „Par 1.priekšlikumu!”) Tagad ir jāskata 2.priekšlikums. Mēs pēc vārda „atbalstīts” jau pārgājām pie 2.priekšlikuma. Vai deputātiem nav iebildumu pret to, ka deputāts Elksniņš debatē par 1.priekšlikumu? (No zāles: „Nē! Nokavēja!”, „Lai runā!”) Es domāju, cienīsim demokrātiju un ļausim deputātam Elksniņam izteikties par 1.priekšlikumu, bet es atgādinu, ka, ja ir vēlme izteikties par kādu konkrētu priekšlikumu, jūs varat uzrakstīt zaļo lapiņu un tādējādi jau iepriekš būsiet pieteicies.

Vārds deputātam Andrejam Elksniņam. Lūdzu!

A.Elksniņš (SC).

Jā.

Godājamie deputāti! Cienījamā Saeimas priekšsēdētāja! Paldies.

Es runāšu par tēmu. Ir iespējama šī situācija... Es neburkšķēšu no vietas, bet būtība ir tāda. Godājamie kolēģi, 1.priekšlikums paredz, ka lieciniekam ir pienākums pēc procesa virzītāja pieprasījuma rakstveidā paziņot savu sūtījumu saņemšanas pasta vai elektronisko adresi un par tās maiņu.

Būtība ir sekojoša. Ir iesniedzējs, viņš vēršas policijā, uzraksta iesniegumu, tiek ierosināta krimināllieta. Cilvēkam policija paziņo: „Cienījamais, tādā un tādā datumā tu esi vērsies pie mums, mēs ierosinājām lietu, mēs to izmeklējam.” Lietas ir dažādas, noilguma termiņi ir visdrausmīgākie – pieci, desmit, piecpadsmit gadi, bet būtība ir sekojoša – policija veic izmeklēšanu, tiek aicināti liecinieki. Pieņemsim, liecinieks kriminālprocesā esmu es, kāds no jums, jebkurš sabiedrības loceklis, bet... Kā būs šajā gadījumā? Mani aicina kā liecinieku, es paziņoju izmeklētājam savu adresi, ar to nav nekādu problēmu. Es varu viņiem paziņot arī e-pastu un citādus sazināšanās līdzekļus, bet ko nozīmē priekšlikumā vārdi „un par tās maiņu”? Tagad lieta izmeklēšanā atrodas 10–15 gadus. Katru reizi, kad es mainu savu dzīvesvietu vai vēl kaut kādu adresi, man ir jāziņo izmeklētājam par to, ka es mainu savu dzīvesvietu.

Bez tam absurds turpinās vēl tālāk: lieta šo 15 gadu laikā var būt izbeigta, kas nozīmē, ka nav, piemēram, noziedzīga nodarījuma sastāva. Lieta šo 10–15 gadu laikā var būt nosūtīta uz prokuratūru, var būt mainījies procesa virzītājs, lieta šo 10–15 gadu laikā var būt iztiesāta. Cilvēks jau ir izcietis sodu, bet lieciniekam nekas par lietas virzību paziņots netiek.

Kā, godājamie kolēģi, šajā situācijā ir iespējams uzlikt kvalificētu pienākumu lieciniekam – man, jums, ikvienam sabiedrības loceklim – šajā situācijā pastāvīgi, kad tiesībsargājošās iestādes neko tev nepaziņo, uzturēt ar tām kontaktu un paziņot par savu dzīvesvietu patiesībā nezin kam?

Es domāju, godājamie kolēģi, ka šis priekšlikums nav atbalstāms. Es lūdzu arī balsojumu, un neatbalstīt to.

Paldies.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Vārds deputātam Aleksejam Loskutovam.

A.Loskutovs (VIENOTĪBA).

Es ar interesi uzklausīju kolēģi, un es domāju, ka tās ir diezgan pamatotas domas, bet neatbalstīt visu šo priekšlikumu nozīmētu izšļakstīt no trauka ne tikai ūdeni, bet arī bērnu.

Es domāju, ka mēs varam jau šeit uz vietas veidot redakciju un vienkārši svītrot vārdus „un tās maiņu”.

Paldies.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Vārds deputātam Andrejam Judinam.

A.Judins (VIENOTĪBA).

Es domāju, ir svarīgi ievērot to, ka attiecīgā priekšlikuma ideja ir vērsta uz mūsu tiesvedības paātrināšanu. Mēs ļoti labi zinām, ka mūsu tiesas strādā lēni, un viens no iemesliem ir saistīts tieši ar to, ka advokāti nevar atnākt, arī cietušie, liecinieki... Mūsu procesa dalībnieki bieži slimo. Un tieslietu ministrs piedāvā konkrētu priekšlikumu, kas tiešām var tikt vērtēts kā mazs, bet tomēr solis pareizā virzienā, un es tiešām aicinu atbalstīt to. Ir tiešām ļoti svarīgi, lai procesa virzītājam būtu informācija par to, kur ir atrodams, kur meklējams tieši tajā brīdī liecinieks, kā viņam nosūtīt, kur nosūtīt informāciju par kriminālprocesu.

Lūdzu atbalstīt šo priekšlikumu.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Debates slēdzu.

Lūdzu zvanu! Balsosim par 1. – tieslietu ministra Gaida Bērziņa iesniegto priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 57, pret – 25, atturas – 1. Priekšlikums atbalstīts.

A.Judins. 2. – tieslietu ministra Gaida Bērziņa priekšlikums. Juridiskā komisija ir atbalstījusi.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Judins. Tieslietu ministra 3.priekšlikums. Juridiskā komisija atbalstīja.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta. (Starpsaucieni no zāles. Dep. A.Elksniņš nokavēti piesakās debatēt.)

Jūs nepaspējāt! Es jau pateicu... Pēc tam, kad pasaka vārdu „atbalsta”, priekšlikums ir izskatīts. Tieši tāpēc uz galda ir zaļā lapiņa. Es jums varu atgādināt vēlvienreiz! Lūdzu, par nākamo – 4.priekšlikumu!

A.Judins. 4. – tieslietu ministra priekšlikums. Juridiskā komisija atbalstīja.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Judins. 5. – tieslietu ministra priekšlikums. Juridiskā komisija atbalstīja.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Judins. 6. – tieslietu ministra priekšlikums. Juridiskā komisija atbalstīja.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Judins. 7. – tieslietu ministra priekšlikums. Juridiskā komisija atbalstīja.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Judins. 8. – tieslietu ministra priekšlikums. Juridiskā komisija to atbalstīja.

Sēdes vadītāja. Uzsākam debates.

Vārds deputātam Andrejam Elksniņam.

A.Elksniņš (SC).

Jā, paldies! Godājamie kolēģi! Saeimas priekšsēdētāja! Paspēju šoreiz, un arī par tēmu... (No zāles: „Bravo!”). Bravo, jā, paldies!

Būtība ir sekojoša. Priekšlikuma mērķis ir uzturēšanās noteiktā vietā. Iepriekšējā redakcijā bija vārdi „uzturēšanās noteiktā dzīvesvietā”. Būtība ir kāda? „Uzturēšanās noteiktā vietā ir aizdomās turētā vai apsūdzētā rakstveida saistība uzturēties procesa virzītāja norādītajā laikā un noteiktajā vietā...” Un tur turpinās attiecīgi tā redakcija. Bet ko nozīmē „uzturēties procesa virzītāja norādītajā laikā”? Tas nozīmē, ka bez tiesas lēmuma tagad patiesībā mājas arestam atbilstoši apstākļi tiks piemēroti attiecībā pret cilvēku, ka procesa virzītājs patstāvīgi noteiks, kurā laikā vienam vai otram ir jāsēž, piemēram, tādā un tādā tur vietā. Es ļoti atvainojos, tā ir tiesas kompetence, par ko mēs arī tagad runājam. Es aicinu neatbalstīt šo priekšlikumu.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Debates slēdzu. Vai komisijas vārdā Judina kungs vēlas kaut ko piebilst?

A.Judins. Tieslietu ministra 9.priekšlikums...

Sēdes vadītāja. Judina kungs, vai jūs vēlaties kaut ko par 8.priekšlikumu piebilst? Mums jābalso par 8.priekšlikumu. Ja jums nav komisijas vārdā nekas piebilstams, tad...

Lūdzu zvanu! Balsosim par 8. – tieslietu ministra Gaida Bērziņa iesniegto priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 57, pret – 25, atturas – 3. Priekšlikums atbalstīts.

A.Judins. Tieslietu ministra 9.priekšlikums. Juridiskā komisija atbalstīja.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Judins. Tieslietu ministra 10.priekšlikums. Juridiskā komisija atbalstīja.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Judins. Tieslietu ministra 11.priekšlikums. Juridiskā komisija atbalstīja.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Judins. Tieslietu ministra 12.priekšlikums. Juridiskā komisija atbalstīja.

Sēdes vadītāja. Uzsākam debates.

Vārds deputātam Andrejam Elksniņam.

A.Elksniņš (SC).

Es nebūšu oriģināls. Lūdzu neatbalstīt minēto priekšlikumu. Būtība ir kāda? Norisinās tiesas process. Ir tiesnesim, tiesas sastāvam tiesības pieņemt lēmumu par piespiedu naudas piemērošanu, ja nepilda kāda no procesā iesaistītajām personām uzliktos pienākumus (traucē varbūt, varbūt citi ir pārkāpumi, situāciju ir ļoti daudz). Lēmumu pieņem tiesas sastāvs. Ir lēmums. Ko mēs tagad rakstām? Sūdzību par minētā lēmuma pārsūdzēšanu cilvēks var iesniegt tam pašam tiesas sastāvam. (No zāles dep. I.Čepāne: „Pilnīgi pareizi!”) Jā. Man nav ko bilst.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Debates slēdzu. Vai komisijas vārdā kaut ko vēlaties piebilst? Komisijas vārdā kaut ko vēlaties teikt?

Lūdzu zvanu! Balsosim par 12. – tieslietu ministra Gaida Bērziņa iesniegto priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 58, pret – 27, atturas – 2. Priekšlikums atbalstīts.

A.Judins. Tieslietu ministra 13.priekšlikums. Juridiskā komisija atbalstīja.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Judins. Tieslietu ministra 14.priekšlikums. Juridiskā komisija atbalstīja.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Judins. Tieslietu ministra 15.priekšlikums. Juridiskā komisija atbalstīja.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Judins. Tieslietu ministra 16.priekšlikums. Juridiskā komisija atbalstīja.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Judins. Tieslietu ministra 17.priekšlikums. Juridiskā komisija atbalstīja.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Judins. Tieslietu ministra 18.priekšlikums. Juridiskā komisija atbalstīja.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Judins. Tieslietu ministra 19.priekšlikums. Juridiskā komisija atbalstīja.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Judins. Tieslietu ministra 20.priekšlikums. Juridiskā komisija atbalstīja.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Judins. Tieslietu ministra 21.priekšlikums. Juridiskā komisija atbalstīja.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Judins. Tieslietu ministra 22.priekšlikums. Juridiskā komisija atbalstīja.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Judins. Tieslietu ministra 23.priekšlikums. Tika atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Judins. Tieslietu ministra 24.priekšlikums. Tika atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Judins. Tieslietu ministra 25.priekšlikums. Tika atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Judins. Tieslietu ministra 26.priekšlikums. Tika atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Judins. Tieslietu ministra 27.priekšlikums. Tika atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Judins. Tieslietu ministra 28.priekšlikums. Tika atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Judins. Tieslietu ministra 29.priekšlikums. Tika atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Judins. Tieslietu ministra 30.priekšlikums. Tika atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Judins. Tieslietu ministra 31.priekšlikums. Tika atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Judins. Tieslietu ministra 32.priekšlikums. Netika atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Uzsākam debates.

Vārds deputātam Andrejam Elksniņam.

A.Elksniņš (SC).

Tagad gan būšu oriģināls... Juridiskā komisija neatbalstīja šo priekšlikumu, savukārt es uzskatu, ka priekšlikums ir atbalstāms.

Būtība, godājamie kolēģi, ir sekojoša: iet runa par vienošanos, ko noslēdz pirmstiesas procesā.

Un nu par Ģenerālprokuratūras iebildumiem. Komisijas sēdē bija arī Rīgas apgabaltiesas pārstāvis, kurš iebilda un piekrita Tieslietu ministrijas piedāvājumam. Diemžēl Juridiskajā komisijā minētais jautājums saklausīts netika.

Bet būtība ir sekojoša: šajā brīdī process tiek kavēts un bremzēts, jo vienošanās, kuras cilvēki slēdz pirmstiesas procesa laikā ar prokuroru, tiesās apstiprinātas netiek. Un būtisks pamats tam ir tāds, ka, ja šajā gadījumā tiesa sāk pārvērtēt piemēroto sodamēru... Līdz ar to es domāju, ka ir atbalstāms tieslietu ministra... Nacionālās apvienības iesniegtais priekšlikums.

Minēto priekšlikumu Juridiskās komisijas sēdes laikā ir atbalstījusi gan Ģenerālprokuratūra, gan arī Rīgas apgabaltiesa. Līdz ar to es vēlos, lai mēs nobalsotu „par”.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Debates slēdzu.

Vai komisijas vārdā...

A.Judins. Komisijas vārdā es vēlos izskaidrot lietas būtību.

Mūsu Kriminālprocesa likumā ir paredzēts tāds institūts kā vienošanās par vainas atzīšanu un sodu. Ko tas nozīmē? Tas nozīmē, ka prokurors ar apsūdzēto var vienoties. Apsūdzētais atzīst savu vainu, un prokurors piedāvā viņam sodu. Viņi vienojas, un pēc tam attiecīgais dokuments – vienošanās – ir nosūtāms uz tiesu. Pirms dažiem gadiem mēs konstatējām... tiesneši konstatēja lielu problēmu – proti, ka ne vienmēr prokurori vienojas ar apsūdzētajiem par tādiem sodiem, kas ir taisnīgi. Mūsu tiesneši reaģēja uz to un neapstiprināja šādas vienošanās tāpēc, ka sodam ir jābūt taisnīgam. Spriedumam ir jābūt atbilstošam. Bet ne visiem tas patīk.

Skaidrs, ka daži uzskata: ja prokurors ir vienojies, tad tiesnešiem būtu labāk pasēdēt klusējot. Neiejaukties! Un priekšlikums tiek vērsts tieši uz to, lai tiesas loma būtu mazāka. Mēs nevaram to atbalstīt. Ja tiesa redz, ka kaut kas nav kārtībā, tad tiesai ir tiesības iejaukties un teikt savu vārdu.

Mēs neatbalstām šo priekšlikumu!

Sēdes vadītāja. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par 32. – tieslietu ministra Gaida Bērziņa iesniegto priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 40, pret – 41, atturas – 7. Priekšlikums nav atbalstīts.

A.Judins. Tieslietu ministra 33.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Judins. Tieslietu ministra 34.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Judins. Tieslietu ministra 35.priekšlikums. Tika atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Judins. Tieslietu ministra 36.priekšlikums. Netika atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti neiebilst.

A.Judins. Tieslietu ministra 37.priekšlikums. Tika atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Judins. Tieslietu ministra 38.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Judins. Tieslietu ministra 39.priekšlikums. Tika atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Judins. Tieslietu ministra 40.priekšlikums. Tika atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Judins. Tieslietu ministra 41.priekšlikums. Tika atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Judins. Tieslietu ministra 42.priekšlikums. Tika atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Judins. Tieslietu ministra 43.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Judins. Tieslietu ministra 44.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Judins. Tieslietu ministra 45.priekšlikums. Tika atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Judins. Tieslietu ministra 46.priekšlikums. Netika atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti neiebilst.

A.Judins. Tieslietu ministra 47.priekšlikums. Tika atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Judins. Tieslietu ministra 48.priekšlikums. Tika atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Judins. Tieslietu ministra 49.priekšlikums. Tika atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Judins. Tātad Juridiskās komisijas vārdā lūdzu atbalstīt šo likumprojektu un balsot „par”.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījumi Kriminālprocesa likumā” atbalstīšanu otrajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 89, pret un atturas – nav. Likumprojekts otrajā lasījumā atbalstīts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam.

A.Judins. 1.marts.

Sēdes vadītāja. Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 1.marts.

Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts „Grozījumi Maksātnespējas likumā”, pirmais lasījums.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā – deputāts Vjačeslavs Dombrovskis.

V.Dombrovskis (ZRP).

Godātie kolēģi! Tautsaimniecības komisija izskatījusi likumprojektu „Grozījumi Maksātnespējas likumā”. Likumprojekta būtība ir noteikt samērīgus termiņus maksātnespējas administratoriem, lai tie varētu iegūt augstāko izglītību saskaņā ar jaunajiem... ar likuma prasībām.

Ņemot vērā to, ka šis likums nodrošinās atbilstību Satversmes tiesas lēmumam un tam jāstājas spēkā līdz 1.martam, komisijas vārdā lūdzu piešķirt likumprojektam steidzamības statusu.

Sēdes vadītāja. Mums ir jābalso par likumprojekta atzīšanu par steidzamu. Lūdzu zvanu! Balsosim par to, lai likumprojektu „Grozījumi Maksātnespējas likumā” atzītu par steidzamu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 85, pret un atturas – nav. Likumprojekts par steidzamu atzīts.

V.Dombrovskis. Komisijas vārdā aicinu atbalstīt likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījumi Maksātnespējas likumā” atbalstīšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 86, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā atbalstīts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam un otrā lasījuma laiku.

V.Dombrovskis. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš otrajam lasījumam ir 20.februāris. Otrā lasījuma datums – 23.februāris.

Sēdes vadītāja. 20.februāris. Un izskatīšana 23.februāra sēdē?

V.Dombrovskis. 23.februārī izskatīšana otrajā lasījumā.

Sēdes vadītāja. Jā, paldies.

Tātad priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 20.februāris, izskatīšana galīgajā lasījumā – 23.februārī. Paldies.

Un pēdējais šīsdienas sēdes darba kārtības jautājums – lēmuma projekts „Par Saeimas piekrišanu likumā „Par valsts budžetu 2012.gadam” noteiktās apropriācijas pārdalei”.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vārdā – deputāts Jānis Ozoliņš.

J.Ozoliņš (ZRP).

Cienījamie kolēģi! Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vārdā lūgums atbalstīt lēmuma projektu „Par Saeimas piekrišanu likumā „Par valsts budžetu 2012.gadam” noteiktās apropriācijas pārdalei”.

Pārdale paredz no Ārlietu ministrijas budžeta apakšprogrammas „Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē sagatavošanas sekretariāta darbības nodrošināšana” 26 tūkstošu latu (atlīdzības izmaksai vienai amata vietai un uzturēšanas izdevumu segšanai) pārvietošanu uz Ministru kabineta budžeta programmu, kas ir principā domāta tiem pašiem mērķiem.

Un paredzēts no Ministru kabineta budžeta programmas „Ministru kabineta darbības nodrošināšana, valsts pārvaldes politika” 35 tūkstošus latu pārvietot uz Pārresoru koordinācijas centra budžeta programmu 01.00.00.

Ir paredzēta arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas budžeta programmas „Nozaru vadība” 8 tūkstošu latu (atlīdzības izmaksai vienai amata vietai) pārvietošana uz Pārresoru koordinācijas centra budžeta programmu.

Aicinu kolēģus šīs izmaiņas atbalstīt.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu „Par Saeimas piekrišanu likumā „Par valsts budžetu 2012.gadam” noteiktās apropriācijas pārdalei”! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 93, pret un atturas – nav. Lēmums pieņemts.

Līdz ar to visi šīsdienas sēdes darba kārtības jautājumi ir izskatīti, bet, pirms mēs reģistrējamies, es vēlos jūs informēt, ka bija iesniegts deputātu jautājums Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim „Par Viltošanas novēršanas tirdzniecības nolīguma starp Eiropas Savienību un tās dalībvalstīm, Austrāliju, Kanādu, Japānu, Korejas Republiku, Meksikas Savienotajām Valstīm, Marokas Karalisti, Jaunzēlandi, Singapūras Republiku, Šveices Konfederāciju un Amerikas Savienotajām Valstīm sagatavošanu un attiecīgā likumprojekta virzību”, un Ministru prezidents bija deleģējis ekonomikas ministru Pavļutu sagatavot atbildi, bet iesniegtā atbilde jautājuma iesniedzējus neapmierina. Tātad šodien pulksten 17.00 būs jautājumu un atbilžu sēde, uz kuru ministrs ir apsolījis ierasties.

Vēl, pirms mēs reģistrējamies un pirms es dotu vārdu paziņojumiem, es vēlos visu mūsu vārdā šodien sirsnīgi sveikt – tieši šodien un pie tam skaistā un burvīgā pusapaļā jubilejā! – mūsu kolēģi Elīnu Siliņu. (Aplausi.)

Vārds paziņojumam deputātei Inārai Mūrniecei.

I.Mūrniece (VL–TB/LNNK).

Godātie kolēģi! Šodien pulksten 12.30 Saeimas Sarkanajā zālē notiks Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde. Tajā mēs tiksimies ar Krievijas cilvēktiesību aktīvistiem Valēriju Novodvorsku un Konstantīnu Borovoju. Laipni aicinu arī jūs visus piedalīties!

Sēdes vadītāja. Paldies.

Vārds deputātam Romualdam Ražukam.

R.Ražuks (ZRP).

Cienījamie deputāti! Tos, kuri ir deputātu grupā sadarbībai ar Lietuvas parlamentu, lūdzu uz īsu sanāksmi Zelta zālē, kur parakstīsim apsveikumu Lietuvas Republikai!

Sēdes vadītāja. Vārds paziņojumam deputātei Elīnai Siliņai.

E.Siliņa (pie frakcijām nepiederoša deputāte). (No zāles: „Uzsauc!”, „Kur man būs jāiet?”)

Labdien! Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde pulksten 10.35. (No zāles: „Vai-i-i-i!”)

Sēdes vadītāja. Vārds paziņojumam deputātei Initai Bišofai.

I.Bišofa (ZRP).

Cienījamie Sociālo un darba lietu komisijas deputāti! Aicinām uz sēdi jūs pulksten 11.00 komisijas telpās. Paldies.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Lūdzu zvanu! Lūdzu deputātu klātbūtnes reģistrācijas režīmu! Paldies.

Vārds Saeimas sekretāra biedram Jānim Vucānam reģistrācijas rezultātu nolasīšanai.

J.Vucāns (11.Saeimas sekretāra biedrs).

Godātie kolēģi! Elektroniski nav reģistrējušies: Dzintars Ābiķis... bet ir klāt, Jānis Dombrava... nav, Ina Druviete... nav, Marjana Ivanova-Jevsejeva... nav, jā, nav Marjanas, Igors Pimenovs... ir klāt, Dāvis Stalts... ir, Raimonds Vējonis... nav, Dzintars Zaķis... nav un Valdis Zatlers... nav.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Līdz ar to Saeimas 16.februāra sēdi pasludinu par slēgtu.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!