• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Angolas vēstnieka iepazīšanās vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.02.2012., Nr. 33 https://www.vestnesis.lv/ta/id/244630

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par grozījumiem Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā

Vēl šajā numurā

28.02.2012., Nr. 33

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Angolas vēstnieka iepazīšanās vizīti Saeimā

Saeimas priekšsēdētājas biedrs Andrejs Klementjevs 21.februārī, tiekoties ar Angolas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Brito Antonio Sosinjo, pārrunāja iespējas veicināt abu valstu sadarbību augstākās izglītības jomā un ekonomikā. Vēstnieks Saeimā bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Tikšanās laikā A.Klementjevs izglītību minēja kā vienu no perspektīvākajām abu valstu sadarbības jomām, akcentējot Latvijas potenciālu piedāvāt un nodrošināt ārvalstu studentiem kvalitatīvas augstākās izglītības programmas. Vēstnieks sarunā atzina, ka augstākajā izglītībā viņa valsts jo īpaši ir ieinteresēta veicināt sadarbību ar Latviju medicīnas, aviācijas un jūrniecības nozarē.

Tāpat A.Klementjevs atzīmēja, ka Latvija ir ieinteresēta jaunos eksporta tirgos Āfrikas kontinentā un tādēļ ar interesi lūkojas uz ekonomisko kontaktu veicināšanu ar Angolu. Kā būtisku soli abu valstu ekonomiskās sadarbības veicināšanā Saeimas priekšsēdētājas biedrs minēja nepieciešamību pilnveidot līgumtiesisko bāzi, tostarp noslēgt līgumus par dubulto neaplikšanu ar nodokļiem un investīciju aizsardzību.

B.A.Sosinjo sarunā apliecināja Angolas ieinteresētību stiprināt politisko un ekonomisko sadarbību ar Latviju. Dalījums lielajās un mazajās valstīs nav būtisks – ikviena valsts neatkarīgi no tās lieluma ir nozīmīga, uzsvēra Angolas vēstnieks.

Iepazīstinot ar politisko situāciju Angolā, vēstnieks darīja zināmu, ka pēc ilgstoša pilsoņu kara tikai pēdējos deviņus gadus viņa valstī valda miers. Tādēļ Angola velta lielas pūles, lai atjaunotu un attīstītu valsts ekonomiku un uzlabotu iedzīvotāju dzīves apstākļus.

Jaunais Angolas vēstnieks Latvijā pastāvīgi rezidē Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!