• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas deputātu kolektīvo vizīti Lietuvā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.02.2012., Nr. 33 https://www.vestnesis.lv/ta/id/244631

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas paziņojums

Par deputātes Ingas Bites atsaukšanu no Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas un ievēlēšanu Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā

Vēl šajā numurā

28.02.2012., Nr. 33

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas deputātu kolektīvo vizīti Lietuvā

Lietuva ar lielu interesi sekoja līdzi Latvijā notikušajam referendumam par valsts valodas statusa piešķiršanu krievu valodai, kā arī sarunās Lietuvas Seima deputāti pau­da gandarījumu par referenduma rezultātiem, norāda Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Lietuvas parlamentu priekšsēdētājs Romualds Ražuks, kurš atgriezies no vizītes Lietuvā.

Lai pārrunātu valstu sadarbību un stiprinātu Latvijas un Lietuvas parlamentāriešu kontaktus, R.Ražuks līdz ar četriem citiem sadarbības grupas deputātiem 20. un 21.februārī uzturējās vizītē Lietuvā.

"Ņemot vērā, ka Lietuvā ieradāmies uzreiz pēc Latvijā notikušā referenduma, šis jautājums dominēja teju visās sarunās. Gan Lietuvas Seima deputāti, gan citas amatpersonas sarunu laikā apsveica ar referenduma rezultātiem," norāda R.Ražuks.

Kā otru būtiskāko sarunu tematu deputātu sadarbības grupas priekšsēdētājs min Latvijas un Lietuvas sadarbību enerģētikas jomā. "Tiekoties ar kolēģiem, guvām plašu informāciju par Lietuvas izstrādāto enerģētiskās neatkarības nodrošināšanas plānu. Bijām vienisprātis, ka reālu Baltijas enerģētisko neatkarību iespējams nodrošināt, tikai visām trim Baltijas valstīm darbojoties vienoti. Tieši tādēļ būtiski tikties, lai apmainītos ar informāciju un viedokļiem par mūsu valstīm būtiskiem jautājumiem politikā un ekonomikā," atzīmē R.Ražuks, informējot, ka panākta vienošanās šādas Latvijas un Lietuvas parlamentāriešu tikšanās rīkot regulāri.

Tāpat vizītes laikā Saeimas deputāti apmeklēja Lietuvas Tautsaimniecības ministriju, kur iepazinās ar Lietuvas pieredzi kūrortu politikas veidošanā. "Kūrortu nozare Lietuvā jau ilgstoši tiek mērķtiecīgi atbalstīta, un šai politikai jau var redzēt pozitīvus rezultātus. Domāju, ka Latvija šajā tautsaimniecības jomā var ļoti daudz mācīties no Lietuvas," uzskata deputātu grupas priekšsēdētājs.

Vizītē Lietuvas galvaspilsētā Viļņā 20. un 21.februārī līdz ar R.Ražuku uzturējās arī Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Lietuvas parlamentu priekšsēdētāja vietnieks Ingmārs Čaklais, deputāti Jeļena Lazareva, Raivis Blumfelds un Viktors Valainis.

Saeimas preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!