• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas Padomes komisijas ziņojumu par Latviju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.02.2012., Nr. 33 https://www.vestnesis.lv/ta/id/244637

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Nacionālās attīstības plāna prioritātēm

Vēl šajā numurā

28.02.2012., Nr. 33

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas Padomes komisijas ziņojumu par Latviju

21.februārī Eiropas Padomes (EP) Komisija pret rasismu un neiecietību (ECRI) publicēja ceturto ziņojumu par Latviju. Šādus ziņojumus ECRI regulāri sagatavo par visām EP dalībvalstīm. Atbilstoši Latvijas kā EP dalībvalsts saistībām Latvijas valdība uztur regulāru dialogu ar šo komisiju.

ECRI savā ziņojumā secina, ka kopš iepriekšējā ziņojuma publicēšanas 2008.gadā vairākās ziņojumā apskatītajās jomās ir vērojams progress, vienlaikus vēršot uzmanību uz to, ka vairākās jomās ir jāveic turpmāki pasākumi. ECRI ziņojumā ir sniegtas vairākas rekomendācijas Latvijas varas iestādēm, trīs no kurām ir īstenojamas prioritārā kārtā, tostarp piešķirt Tiesībsarga birojam pietiekamus līdzekļus un cilvēkresursus un uzlabot šīs institūcijas pieejamību dažādās valodās un dažādos Latvijas reģionos, koncentrēt uzmanību uz Sabiedrības integrācijas politikas pamatnostādnēm par diskriminācijas novēršanu un atvērtas un integrētas sabiedrības izveidi, kā arī pievērst īpašu uzmanību romu bērnu situācijai, risinot konkrētas ziņojumā norādītās problēmas.  

Ziņojums balstās uz komisijas vizītes laikā Latvijā 2011.gada aprīlī iegūto informāciju, galveno uzmanību pievēršot iepriekšējā izvērtēšanas ciklā (no 2003.gada līdz 2007.gada septembrim) sniegto rekomendāciju īstenošanai. Saskaņā ar ECRI ieviesto praksi Latvijas valdība 2011.gada decembrī iesniedza ECRI komentārus, skaidrojot valsts nostāju par ziņojumā paustajiem novērojumiem un ierosinājumiem. ECRI ir EP uzraudzības komiteja, kas analizē ar rasismu un neiecietību saistītus jautājumus ikvienā EP dalībvalstī un kā neatkarīgu ekspertu institūcija sagatavo ziņojumus un sniedz EP dalībvalstīm rekomendācijas.

 

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!