• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Nacionālās attīstības plāna prioritātēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.02.2012., Nr. 33 https://www.vestnesis.lv/ta/id/244638

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Valsts prezidenta pagaidu rezidenci

Vēl šajā numurā

28.02.2012., Nr. 33

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Nacionālās attīstības plāna prioritātēm

24.februārī Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes (NTSP) sēdē dalībpuses apsprieda Nacionālās attīstības plāna (NAP) prioritātes. NAP izstrādes procesa laika grafiks ir saspringts, tomēr izstrāde notiek, iesaistot visas ieinteresētās nevalstiskās organizācijas un sabiedrības pārstāvjus.

Sociālie partneri aicināja valdību fokusēt NAP prioritātes, par noteicošo izraugoties tautsaimniecības attīstības un tautas labklājības mērķus, un atteikties no trīs vienlīdzīgas nozīmes prioritāšu noteikšanas.

Līdztekus tam NTSP sēdē valdība un sociālie partneri apsprieda grozījumu projektu koncepcijai par sociālās apdrošināšanas sistēmas stabilitāti ilgtermiņā, kas paredz pārmaiņas pensionēšanās vecuma palielināšanas laika grafikā. Labklājības ministre I.Viņķele skaidroja, kāpēc ir jāpieņem lēmums par pensionēšanās vecuma paaugstināšanu no 2013.gada, ko diktē objektīvi sociāldemogrāfiskie faktori, kā arī uzsvēra nepieciešamību palielināt gados vecāku strādājošo mobilitāti, sekmējot mūžizglītību.

Savukārt sociālie partneri rosināja valdību meklēt līdzekļus sociālā budžeta papildināšanai, samazinot ēnu ekonomiku, kā arī atgādināja par nepieciešamību uzlabot strādājošo veselības aprūpi un risināt nodarbinātības problēmas.

Valdība un sociālie partneri vienojās diskusijas par pensionēšanās vecuma paaugstināšanas laika grafiku turpināt nākamajā Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes sēdē, bet līdz tam šo jautājumu apspriest NTSP apakšpadomēs.

 

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!