• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Valsts prezidenta pagaidu rezidenci. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.02.2012., Nr. 33 https://www.vestnesis.lv/ta/id/244639

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

28.02.2012., Nr. 33

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Valsts prezidenta pagaidu rezidenci

Valsts prezidenta kanceleja sadarbībā ar SIA "Rīgas nami" ir konceptuāli izvērtējusi iespēju Rīgas pils remonta laikā kā Valsts prezidenta pagaidu rezidenci Rīgā nomāt "Rīgas namu" pārvaldījumā esošo Melngalvju namu. Patlaban vēl nav veikti detalizēti aprēķini un noskaidrota nepieciešamā platība, bet ir izvērtēta teorētiska iespēja Melngalvju namā strādāt Valsts prezidenta kancelejai.

Atšķirībā no ASV bijušās vēstniecības telpām, kas no Valsts nekustamo īpašumu aģentūras (VNĪA) pārvaldījumā esošajiem objektiem tika piedāvātas Valsts prezidenta pagaidu rezidencei un bez ievērojama remonta nav lietojamas, Melngalvju namā nav nepieciešami būtiski kapitālieguldījumi un laiks, lai veiktu priekšdarbus telpu pielāgošanai. Otrkārt, nomājot telpas Melngalvju namā, Valsts prezidenta kancelejai papildus nebūtu jāmaksā par reprezentācijas telpu nomu valstsvizīšu svinīgajiem pasākumiem, kas ievērojami ekonomētu budžeta līdzekļus. Šajā gadā vien tiek plānotas vairākas ienākošās valstsvizītes, un tā kā Rīgas pils ierobežotais telpu daudzums liedz iespēju valstsvizītēs pilī organizēt visus svinīgos pasākumus, Valsts prezidenta kancelejai jau vairākus gadus nākas īrēt papildu telpas gan valstsvizītēm, gan citiem plašāk apmeklētiem Valsts prezidenta pasākumiem.

Valsts prezidenta kanceleja ir saņēmusi oficiālu atbildi par to, ka VNĪA nevar nodrošināt kanceleju ar citām līdzvērtīgām telpām. Tādēļ Melngalvju nams šobrīd tiek izskatīts kā SIA "Rīgas nami" pārvaldījumā esošs nekustamais īpašums, kas konceptuāli ir piemērots Valsts prezidenta rezidencei. Savukārt Valsts prezidenta kancelejas pārvākšanās uz Melngalvju namu galvenokārt ir atkarīga no VNĪA un SIA "Rīgas nami" savstarpējas vienošanās par Melngalvju namā esošo darba telpu atbrīvošanu un tur strādājošo struktūrvienību pārvietošanu uz citām ēkām Rīgā. Valsts prezidenta kanceleja neuzstāj uz konkrētas pagaidu rezidences nomāšanu, lēmuma pieņemšanu par to sagaidot no atbildīgajām institūcijām.

Valsts prezidenta kanceleja informē, ka Melngalvju nams, kļūstot par Valsts prezidenta pagaidu rezidenci, nepārtaps sabiedrībai nepieejamā un slēgtā objektā. Līdzīgi kā Saeimas un Valsts kancelejas ēka, arī Melngalvju nams būs pieejams iepriekš saskaņotām ekskursijām un Rīgas pašvaldības vai citu valsts institūciju organizētiem pasākumiem, ja tie tieši neietekmēs Valsts prezidenta darba kārtību un plānotos pasākumus.

 

Valsts prezidenta preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!