• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sadarbību ar Afganistānu kravu pārvadājumos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.02.2012., Nr. 33 https://www.vestnesis.lv/ta/id/244644

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Iekšlietu ministrs: Tiekoties ar ministrijas Informācijas centra vadību

Vēl šajā numurā

28.02.2012., Nr. 33

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sadarbību ar Afganistānu kravu pārvadājumos

Latvijas vēstnieks Afganistānā Igors Apokins kopā ar Satiksmes ministrijas, Ārlietu ministrijas, VAS "Latvijas dzelzceļš" ekspertiem un uzņēmējiem 23.februārī apmeklēja Balkhas provinci Afganistānā.

Vizītes laikā provinces galvaspilsētā Mazarišarifā Latvijas delegācija tikās ar Balhas gubernatora vietnieku Alhaju M.Zaheru Vahdatu, kā arī provincē ietilpstošās Hairatonas pilsētas mēru Kazi Daudu. Tikšanās laikā tika pārrunāti ar līdzšinējiem kravu pārvadājumiem uz Afganistānu saistītie jautājumi, kā arī gaidāmie pārvadājumi pretējā virzienā – no Afganistānas caur Latviju.

Latvijas puse izteica piedāvājumu apmācīt Afganistānas transporta nozares speciālistus. Abas puses bija vienisprātis, ka līdzšinējā sadarbība kravu pārvadājumos bijusi veiksmīga un pastāv visi priekšnoteikumi, lai padziļinātu tālākās ekonomiskās attiecības starp Latviju un Afganistānu.

Tāpat Latvijas delegācija apmeklēja transporta infrastruktūras objektus Balhas provincē, tostarp pagājušajā gadā ar Uzbekistānas atbalstu izbūvēto dzelzceļa līniju, kas savieno Hairatonas un Mazarišarifas pilsētas. Hairatonas pilsētā puses kopīgi apmeklēja ostu un tās nozīmīgākos kravu termināļus, pārrunājot kravu plūsmas optimizācijas iespējas, tai skaitā gaidāmo reverso plūsmu kontekstā. Balhas province atrodas Afganistānas ziemeļos, un tajā ietilpstošā Hairatonas pilsēta ir būtiska ar to, ka tajā noslēdzas dzelzceļš, pa kuru no Latvijas uz Afganistānu tiek nosūtītas kravas tur izvietoto ārvalstu bruņoto spēku atbalstam.

Latvijas vēstnieks Afganistānā I.Apokins kopā ar Satiksmes un Ārlietu ministrijas ekspertiem un uzņēmējiem tikās arī ar Afganistānas amatpersonām, lai pārrunātu sadarbību kravu pārvadājumu jomā, kā arī Afganistānas transporta nozares speciālistu apmācības iespējas Latvijā.

Latvijas delegācija tikās ar Afganistānas ārlietu ministra vietnieku Džavedu Ludinu, transporta un civilās aviācijas ministra vietnieku Saīdu Mehdi Saīdi un sabiedrisko darbu ministra vietnieku Mohamadu Akbaru Barekzai.

Tikšanos laikā tika pārrunāta līdzšinējā sadarbība kravu pārvadājumos caur Latviju uz Afganistānu, kā arī prezentētas Latvijas transporta koridora priekšrocības plūsmu organizēšanai pretējā virzienā. Tāpat Latvijas puse informēja par apmācību iespējām Afganistānas dzelzceļa un aviācijas speciālistiem Latvijā.

Afganistānas valdības pārstāvji atzīmēja līdzšinējo veiksmīgo sadarbību abu valstu starpā, kā arī pateicās par Latvijas ieguldījumu Afganistānas attīstībā un stabilizēšanā. Tāpat tika atzīmēts potenciāls līdzšinējo kravu pārvadājumu uz Afganistānu attīstīšanā par pastāvīgu divvirzienu komerciālu kravu pārvadājumu ceļu.

Vizītes laikā Latvijas delegācija tikās ar Amerikas Savienoto Valstu vēstniecības Afganistānā vēstnieku – attīstības un ekonomisko jautājumu koordinācijas direktoru Ričardu G.Olsonu. Tikšanās laikā tika pārrunāta līdzšinējā Latvijas un ASV sadarbība Afganistānas stabilizācijas un attīstības jautājumos, it īpaši saistībā ar kravu pārvadājumiem uz Afganistānu un gaidāmajiem pārvadājumiem pretējā virzienā.

Papildus notika Latvijas delegācijas tikšanās ar Norvēģijas un ASV bruņoto spēku loģistikas ekspertiem, lai apmainītos ar pieredzi un informētu par Latvijas piedāvājumu kravu plūsmu organizēšanai no Afganistānas.

Šī vizīte bija satiksmes ministra A.Roņa vizītes Uzbekistānā turpinājums, lai detalizētāk iepazītos ar Centrālāzijas kravu piegāžu koridoriem, kā arī sagatavotos kravu pārvadājumiem no Afganistānas.

 

Aivis Freidenfelds, satiksmes ministra biroja vadītājs

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!