• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs: Atjaunojot IKT ekspertu padomes darbu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.02.2012., Nr. 33 https://www.vestnesis.lv/ta/id/244647

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

28.02.2012., Nr. 33

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs: Atjaunojot IKT ekspertu padomes darbu

22.februārī notika pirmā informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) nozares ekspertu padomes sēde. Šīs konsultatīvās padomes darbība atjaunota pēc vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Edmunda Sprūdža ierosinājuma.

Ministrs uzskata, ka ekspertu padomes tikšanās ir iespēja nepastarpināti un tieši konsultēties ar IKT jomas profesionāļiem un pārrunāt nozarei svarīgus un aktuālus jautājumus. IKT nozares ekspertu padomes mērķis ir radīt platformu diskusijām ekspertu līmenī un lēmumu sagatavošanu izskatīšanai un pieņemšanai Informācijas sabiedrības padomē (izveidota 2012.gada 24.janvārī ar Ministru kabineta rīkojumu).

Pirmās sēdes sākumā tika parakstīts sadarbības memorands starp Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju, Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju asociāciju un Latvijas Atvērto tehnoloģiju asociāciju. Tas paredz vienošanos par kopīgiem mērķiem un sadarbību valsts un pašvaldību elektroniskās pārvaldes un informācijas sabiedrības attīstībai, efektīvi izmantojot IKT.

Ekspertu padomes sēdē tika pārrunāts jautājums par valsts informācijas tehnoloģiju projektu pārvaldības centralizāciju eksportspējīgu produktu un uzņēmumu attīstībai. E.Sprūdžs uzsvēra – saskaņā ar valdības deklarācijā noteikto IKT ir viena no prioritārajām nozarēm, kas spēj nodrošināt ilgtspējīgu tautsaimniecības attīstību. Tādējādi, lai sekmīgāk izmantotu IKT nozares potenciālu Latvijas konkurētspējas paaugstināšanai, arī nodarbinātības veicināšanai un valsts pārvaldes efektivitātes paaugstināšanai, jāuzlabo valsts informācijas tehnoloģiju projektu pārvaldība, to centralizējot. Ministrs ir pārliecināts, ka šis solis dos būtisku ieguldījumu arī eksportspējīgu produktu radīšanas veicināšanā. "Valstij ir jāuzlabo atbalsta instrumenti, mērķtiecīgi investējot ilgtspējīgu risinājumu piedāvājumā un jāsniedz atbalsts jaunu un "gudru" produktu izstrādē," norādīja E.Sprūdžs. Ekspertu padome atbalstīja attiecīgu priekšlikumu sagatavošanu un iesniegšanu Informācijas sabiedrības padomei, kas tos virzītu tālākai izskatīšanai Ministru kabinetā.

Sanāksmes noslēgumā ekspertu padomes pārstāvji uzklausīja Ekonomikas ministrijas informāciju par Viltošanas novēršanas tirdzniecības nolīgumu (ACTA). Un vienojās, ka šobrīd Latvijas likumdošana, tostarp Elektronisko sakaru likums, jau paredz ACTA noteiktās prasības, tāpēc papildu regulējums nav nepieciešams. Svarīgi gan būtu aktivizēt sabiedrības informēšanu par ACTA un Latvijas normatīvo aktu prasību piemērošanu.

 

Inese Auniņa, ministra padomniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!