• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par VSIA "Vides projekti" audita rezultātiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.02.2012., Nr. 34 https://www.vestnesis.lv/ta/id/244707

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts ieņēmumu dienests: Par tarifa kvotu pieteikumiem 2011.gadā

Vēl šajā numurā

29.02.2012., Nr. 34

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par VSIA "Vides projekti" audita rezultātiem

27.februārī vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs tikās ar VSIA "Vides projekti" valdes priekšsēdētāju Guntaru Viziņu un valdes locekli Aigaru Lisovski. Tikšanās laikā tika pārrunāti uzņēmumā veiktā audita rezultāti, kuros konstatēti būtiski pārkāpumi un, iespējams, noziedzīga nodarījuma pazīmes.

Konstatējot, ka audits uzņēmumā nav veikts jau vairākus gadus, valdes priekšsēdētājs G.Viziņš iniciēja pārbaudi – no 6. līdz 22.februārim VARAM Iekšējā audita departaments veica revīziju par Daugavas hidroelektrostaciju ūdenskrātuvju krastu nostiprināšanas darbiem un Rīgas hidroelektrostacijas ūdenskrātuves inženieraizsardzības būvju ekspluatācijai piešķirto līdzekļu izlietojuma likumību uzņēmumā. Tās laikā konstatēti būtiski pārkāpumi, dažos no tiem, iespējams, saskatāmas noziedzīga nodarījuma pazīmes.

Auditā pārbaudīts līdzekļu izlietojums par laikposmu no 2009. līdz 2011.gadam (ieskaitot). Secināts, ka valsts akciju sabiedrība "Latvenergo" Daugavas hidroelektrostaciju ūdenskrātuvju krastu nostiprināšanas darbiem un inženieraizsardzības būvju ekspluatācijas projekta īstenošanai bija piešķīrusi aptuveni 2,8 miljonus latu, no tiem neatbilstoši mērķim izmantoti vismaz 735 tūkstoši latu. E.Sprūdžs uzskata: "Audita rezultāti ir šokējoši un vēlreiz apliecina iepriekšējās valdes locekļu mazspēju un absolūtu vienaldzību pret uzņēmumā notiekošo. Piešķirto līdzekļu neatbilstošs izlietojums un pamatotās bažas par, iespējams, krimināli sodāmām darbībām prasa ātru un izšķirošu rīcību."

Pēc ministra ierosinājuma Iekšējā audita departamenta ziņojums par VSIA "Vides projekti" konstatētajiem pārkāpumiem tiks nosūtīts izvērtēšanai tiesībaizsardzības iestādēm.

 

Inese Auniņa, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra padomniece

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!