• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts ieņēmumu dienests: Par tarifa kvotu pieteikumiem 2011.gadā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.02.2012., Nr. 34 https://www.vestnesis.lv/ta/id/244708

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts kontrole: Par ieslodzījuma vietu apgādes un iepirkumu sistēmu

Vēl šajā numurā

29.02.2012., Nr. 34

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts ieņēmumu dienests: Par tarifa kvotu pieteikumiem 2011.gadā

Lai izmantotu iespēju importēt noteiktas preces no trešām valstīm ar samazinātu vai nulles muitas tarifu likmi, 2011.gadā Latvijas komersanti iesniedza 564 tarifa kvotu pieteikumus, tajā skaita 45 gadījumos – pēc preču izlaišanas brīvā apgrozībā. 2011.gadā Latvijā pieprasītākās bija pārtikas produktu un dzīvnieku barības importam noteiktās tarifa kvotas.

2011.gadā Latvijas komersanti iesniedza 564 tarifa kvotu pieteikumus. Pieprasītās tarifa kvotas 100% apmērā piešķirtas 556 gadījumos, daļēji piešķirtas trijos gadījumos, atteikums sakarā ar pieteikto kvotu izsmelšanu saņemts četros gadījumos, bet vienā gadījumā tarifa kvotas pieteikums anulēts, jo tika uzrādīts neatbilstošs izcelsmes apliecinājums.

Pieprasītākās Latvijā 2011.gadā bija pārtikas produktu un dzīvnieku barības importam noteiktās tarifa kvotas: 28,4% no kopējā preču daudzuma, kam tika pieprasītas kvotas, veido dzīvnieku barība, 27,3% – zivis un zivju produkti (Norvēģijas izcelsmes siļķes, makreles un Islandes izcelsmes siļķes), 8,6% – augļu izstrādājumi (Meksikas un Izraēlas izcelsmes apelsīnu sulas koncentrāts), 5,7% – augļi un rieksti (Ēģiptes izcelsmes apelsīni un Amerikas Savienoto Valstu izcelsmes mandeļrieksti). 17,8% no kopējā preču daudzuma, kurām 2011.gadā tika pieprasītas tarifa kvotas, veido rūpniecībā izmantojamās preces (galvenokārt Ukrainas izcelsmes ferosilīcijs) un 12,2% – citas preces.

Izmantojot iespēju noteiktā laika posmā importēt ES noteiktu preču daudzumu, piemērojot samazinātu vai nulles muitas tarifa likmi, 2011.gadā Latvijā ievestas aptuveni 2667 tonnas dzīvnieku barības, 2566 tonnas zivju un to produktu, 1645 tonnas ferosilīcija, 813 tonnas maniokas cietes, 812 tonnas apelsīnu sulas, 336 tonnas apelsīnu, 171 tonna mandeļriekstu, 91 tonna konditorejas izstrādājumu, 36 tonnas ķiploku, 179 hektolitru vīna un citas preces.

2012.gadā uzņēmējiem ir pieejamas vairāk nekā 650 tarifa kvotas, ko piešķir Eiropas Komisija uz muitas deklarāciju pamata, ievērojot hronoloģisko secību, kādā iesniegti, pamatojoties uz šīm deklarācijām, sagatavotie tarifa kvotu pieteikumi. Tarifa kvotu piešķiršanas procedūra ir vienkārša un neprasa no uzņēmējiem nekādu papildu formalitāšu kārtošanu vai papildu izmaksas.

Importētāji var pieteikt pieejamās tarifa kvotas arī pēc preču izlaišanas brīvam apgrozījumam saskaņā ar Ministru kabineta 2010.gada 21.septembra noteikumos Nr.876 "Noteikumi par Eiropas Savienības tarifa kvotu pieteikšanu un administrēšanu" noteikto kārtību. Retrospektīvu kvotas pieteikšanas iesniegumu var iesniegt triju gadu laikā no preču importēšanas brīža.

 

VID Sabiedrisko attiecību daļa

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!