• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ārlietu ministra darba vizīti Briselē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.02.2012., Nr. 34 https://www.vestnesis.lv/ta/id/244713

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Aizsardzības ministrs: Neatbalstot priekšlikumu Zemessardzes statusa maiņai

Vēl šajā numurā

29.02.2012., Nr. 34

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ārlietu ministra darba vizīti Briselē

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs un Latvijas ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Eiropas Savienībā Ilze Juhansone 27.februārī Briselē piedalījās Eiropas Savienības Ārlietu padomē, kur ārlietu ministri diskutēja par situāciju Sīrijā, Ēģiptē, Dienvidkaukāzā, Tuvo Austrumu miera procesā, pievēršot uzmanību Izraēlas un Palestīniešu pašpārvaldes miera sarunu turpināšanai. Tāpat padomē tika apspriesti jautājumi saistībā ar situāciju Serbijā un Kosovā, kā arī Baltkrievijā

Foto: Thierry Monasse, europolitiquephoto.eu

 

27.februārī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs piedalījās ES Ārlietu padomē, kuras laikā notika Eiropas Savienības ārlietu ministru diskusija par aktuālo situāciju Sīrijā, Ēģiptē, Dienvidkaukāzā, Tuvo Austrumu miera procesā, Serbijā un Kosovā, kā arī Baltkrievijā.

Ārlietu padomē tika turpināta diskusija par aktuālo situāciju Sīrijā saistībā ar vairāku mēnešu garumā notiekošajām protesta demonstrācijām un Sīrijas varas iestāžu īstenoto vardarbību pret demonstrāciju dalībniekiem. Ministri apmainījās ar viedokļiem par aktualitātēm Tuvo Austrumu miera procesā, pievēršot uzmanību Izraēlas un Palestīniešu pašpārvaldes miera sarunu turpināšanai.

Runājot par aktuālo situāciju Dienvidkaukāzā, ministrs informēja par savas vizītes rezultātiem Azerbaidžānā, kā arī pauda Latvijas atbalstu Gruzijas eirointegrācijas centieniem.

Diskutējot par Serbijas ES perspektīvu, E.Rinkēvičs pauda pilnu Latvijas atbalstu ES kandidātvalsts statusa piešķiršanai Serbijai šā gada marta Eiropadomē. "Visas KosovasSerbijas dialoga ietvaros panāktās vienošanās norāda uz to, ka Serbija ir izpildījusi decembra Eiropadomes noteiktos kritērijus," konstatēja Latvijas ārlietu ministrs. Vienlaikus E.Rinkēvičs izteica atbalstu situācijas izvērtējuma veikšanai par Stabilizācijas un asociācijas nolīguma noslēgšanu starp ES un Kosovu – tam jākalpo kā nākamajam solim reģionālās stabilitātes nodrošināšanā.

Attiecībā uz Baltkrieviju ārlietu ministri vienojās, ka marta Ārlietu padomē atgriezīsies pie jautājuma par plašākām ekonomiskām sankcijām.

27.februārī Briselē E.Rinkēvičs tikās ar Kosovas ārlietu ministru Enveru Hodžaju un Kosovas Eiropas integrācijas ministri Vloru Čitaku.

Tikšanās laikā E.Rinkēvičs atkārtoti pauda atbalstu Kosovas ES perspektīvai, kā arī izteica Latvijas gatavību dalīties ES integrācijas un reformu veikšanas pieredzē. E.Rinkēvičs arī pauda atbalstu Kosovas un Serbijas dialoga laikā panāktajām vienošanām un aicināja turpināt dialogu, tai skaitā ieviešot dzīvē jau panāktās vienošanās. Runājot par Latvijas un Kosovas divpusējām attiecībām, ministri bija vienisprātis, ka jāpadziļina abu valstu politiskais dialogs.

 

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!