• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par risinājumiem izejai no ES ekonomiskās krīzes. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.03.2012., Nr. 35 https://www.vestnesis.lv/ta/id/244754

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Valsts ieņēmumu dienesta aktualitātēm

Vēl šajā numurā

01.03.2012., Nr. 35

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par risinājumiem izejai no ES ekonomiskās krīzes

Efektīvākais veids, kā pārvarēt Eiropas Savienības (ES) un eirozonas valstīs valdošo krīzi, ir veicināt valstu eksportspēju un radīt jaunas darba vietas, pēc diskusijas ar ES ekonomikas politikas domnīcas "Bruegel" direktora vietnieku Guntramu Volfu uzsvēra Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Zanda Kalniņa-Lukaševica. Ar ekspertu 22.februārī tikās Saeimas Eiropas lietu komisijas deputāti.

"Ar ietekmīgās Briseles domnīcas direktora vietnieku šodien tikāmies, lai diskutētu par eirozonas un visas Eiropas Savienības ekonomikas tālākas attīstības modeļiem. Sarunas laikā bijām vienisprātis, ka izeja no krīzes primāri rodama, palielinot eksporta apjomu un radot jaunas darba vietas," uzskata Z.Kalniņa-Lukaševica.

G.Volfs atzinīgi vērtēja nesen ES finanšu ministru panākto lēmumu par nākamās finanšu aizdevuma paketes piešķiršanu Grieķijai. Eksperts atzina, ka lēmums palīdzēs novērst eventuālo Grieķijas bankrotu un izstāšanos no eirozonas, kas varētu radīt ļoti negatīvu domino efektu citās ekonomiskās krīzes skartajās eirozonas valstīs.

Eirozona spērusi būtiskus soļus pareizā virzienā, tomēr tai joprojām trūkst visaptverošas stratēģijas krīzes risināšanai, un investoros saglabājas lielas bažas par eirozonas nākotni, uzsvēra G.Volfs.

Kā vienu no iespējamiem risinājumiem eksperts minēja tālāku eirozonas valstu integrāciju, izveidojot eirozonas "finanšu ministra" amatu ar plašām pilnvarām arī nodokļu jomā, kas patlaban ir dalībvalstu ekskluzīva kompetence. Vēsturiskā pieredze liecina, ka līdzīgas monetāras savienības sekmīgi var pastāvēt tikai tad, ja ir atbilstošas institūcijas, tālākas federālas integrācijas nepieciešamību pamatoja G.Volfs.

 

Saeimas preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!