• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Valsts policijas darbu pagājušajā gadā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.03.2012., Nr. 35 https://www.vestnesis.lv/ta/id/244759

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lēmums par atbildes sniegšanu uz deputātu jautājumu 2012. gada 1. martā

Vēl šajā numurā

01.03.2012., Nr. 35

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Valsts policijas darbu pagājušajā gadā

Lai arī pagājušajā gadā Latvijā bija vērojams neliels noziedzīgo aktivitāšu pieau­gums, tomēr samazinājies sevišķi smago noziegumu skaits, un šajā noziegumu kategorijā bijis salīdzinoši augsts atklāto noziegumu īpatsvars. To secināja Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas deputāti, 14.februārī tiekoties ar Valsts policijas priekšnieku Intu Ķuzi.

Kā sēdē noskaidroja deputāti, 2011.gadu noziedzības jomā raksturoja daudzi uzbrukumi bankām. Tāpat pagājušajā gadā nedaudz pieaudzis slepkavību skaits. To absolūtais vairākums pastrādāts sadzīvisku konfliktu laikā alkohola reibumā, informēja policijas priekšnieks.

I.Ķuzis arī atzīmēja, ka policiju dara bažīgu fakts, ka daudzi Latviju pametušie iedzīvotāji ārzemēs iesaistījušies noziedzīgās aktivitātēs. Jārēķinās, ka, samazinoties ekonomiskajai aktivitātei to pašreizējās mītnes zemēs, šie cilvēki varētu atgriezties Latvijā, skaidroja policijas priekšnieks.

Sēdes laikā deputāti pastiprinātu uzmanību veltīja nepietiekamā atalgojuma problēmai policijā, kā rezultātā dienestu 2011.gadā pametuši vairāk nekā 600 policistu. I.Ķuzis pauda, ka liela daļa dienestu atstāj tieši niecīgā atalgojuma dēļ – policijas kārtībnieka vidējā alga ir 293 lati pēc nodokļu nomaksas.

Komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis uzsvēra, ka jārod iespēja paaugstināt Valsts policijā strādājošo atalgojumu. "Ja tiks paaugstināts atalgojums, risināsies arī kadru jautājums un tiks aizpildītas daudzās vakantās policistu vietas. Savukārt kā nākamais būs jārisina izglītības jautājums, paaugstinot policistu kvalifikāciju," teica A.Latkovskis.

Savukārt komisijas deputāts Kārlis Seržants vērsa uzmanību, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs aprēķinājis, ka ierēdņu algām pēc nodokļu nomaksas nevajadzētu būt mazākām par 488 latiem, jo mazāks atalgojums būtiski palielina korupcijas risku. I.Ķuzis sarunā atzina, ka mazāk par šo summu saņem vairāk nekā 90 procentu policistu.

Komisijas deputāts Jānis Ādamsons pauda viedokli, ka apkaunojoša ir situācija, ka policists, lai spētu uzturēt savu ģimeni, spiests pēc diennakts dežūras skriet uz otru darbu.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!