• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministre: Par ražošanas attīstības iespējām laukos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.03.2012., Nr. 35 https://www.vestnesis.lv/ta/id/244786

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pārrunājot mežu nozares aktualitātes un attīstību

Vēl šajā numurā

01.03.2012., Nr. 35

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministre: Par ražošanas attīstības iespējām laukos

27.februārī zemkopības ministre Laimdota Straujuma tikās ar rūpniecības un saistīto nozaru nevalstisko organizāciju pārstāvjiem, lai spriestu par iespējām radīt un attīstīt mikrouzņēmumus laukos un veicinātu ražošanas, uzņēmējdarbības un ekonomikas attīstību Latvijas lauku reģionos.

Zemkopības ministre organizāciju pārstāvjus informēja, ka šobrīd no Eiropas Savienības fondu līdzekļiem 23 miljoni latu paredzēti Lauku attīstības programmas pasākumā "Atbalsts uzņēmumu radīšanai un attīstībai". L.Straujuma informēja, ka Zemkopības ministrija plāno grozījumus Ministru kabineta noteikumos, lai veicinātu uzņēmējdarbības sākšanu laukos. Grozījumu rezultātā tiks vienkāršota projektu iesniegšanas kārtība mazo – līdz 35 000 latu – projektu īstenotājiem.

Zemkopības ministre uzklausīja organizāciju pārstāvju viedokli par šķēršļiem, kas šobrīd kavē aktīvāk veidot mikrouzņēmumus lauku reģionos. Nozaru organizāciju pārstāvji uzsvēra, ka lielākā problēma mikrouzņēmuma radīšanai ir līdzekļu trūkums uzņēmējdarbības sākšanai un paša finansējuma trūkums projekta īstenošanas sākšanai, kā arī iespēja uzņēmējam piekļūt nepieciešamajai infrastruktūrai.

L.Straujumas organizētajā sanāksmē par mikrouzņēmumu attīstības iespējām laukos piedalījās Mašīnbūves un metālapstrādes rūpniecības asociācijas, Vieglās rūpniecības uzņēmumu asociācijas, Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju asociācijas un Latvijas Biohumusa un Kalifornijas sarkano hibrīdslieku ražošanas asociācijas, kā arī Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras pārstāvji.

 

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!