• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Būtiņģes naftas termināla novērtējumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.05.1999., Nr. 161/162 https://www.vestnesis.lv/ta/id/24480

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Dzīvesvietas reģistrācijas likuma projektu

Vēl šajā numurā

19.05.1999., Nr. 161/162

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Būtiņģes naftas termināla novērtējumu

Vakar, 18.maijā, notika projekta "Būtiņģes naftas termināla darbības ietekmes uz vidi papildu novērtējums" uzraudzības komisijas sanāksme.

Komisija atzinīgi novērtēja Somijas firmas "Soil&Water" iesniegtā gala ziņojuma angļu variantu un ziņojuma saturu. Tā kā Lietuvas Republikas Būtiņģes naftas termināla apsaimniekotāji līdz šim nav iepazīstinājuši "Soil&Water" ar avārijas seku likvidācijas plānu, nav bijis iespējams novērtēt šī plāna atbilstību starptautiskajām prasībām.

Par neapmierinošu tika atzīts ziņojuma latviskais tulkojums, kurā pieļautas vairākas neprecizitātes. Turklāt Somijas firma latvisko variantu nav iesniegusi līgumā noteiktajā termiņā — šā gada 30. aprīlī. Uzraudzības komisijas vadītāja, vides valsts ministre Inese Vaidere firmas vadībai nosūtīs vēstuli, kurā aicinās paātrināt darbu pie gala ziņojuma latviskā varianta un informēs par iespējamo līgumā paredzēto soda sankciju pielietošanu neizpildes gadījumā. "Projektam paredzētie līdzekļi ir liela Latvijas nodokļu maksātāju nauda, un viņi gaida rezultātu," atzina I.Vaidere.

Projekta kopējā izmaksa ir 329 tūkstoši ASV dolāru, kuri piešķirti no Vides aizsardzības fonda.

Vides valsts ministre plāno tuvākajā laikā apmeklēt Būtiņģi, lai tiktos ar Lietuvas vides ministru un informētu viņu par Latvijas puses priekšlikumiem. Paredzēts izveidot arī kopīgas Latvijas un Lietuvas darba grupas, kas strādās pie konkrētiem projektā minētajiem aspektiem, piemēram, monitoringa.

Uzraudzības komisijā ir vides valsts ministre Inese Vaidere, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, Jūras vides pārvaldes un Ārlietu ministrijas amatpersonas.

Vides aizsardzības un

reģionālās attīstības ministrijas

preses centr

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!