• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 18. maija sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.05.1999., Nr. 161/162 https://www.vestnesis.lv/ta/id/24484

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 18. maija sēdē. Pēc Ministru kabineta 18. maija sēdes

Vēl šajā numurā

19.05.1999., Nr. 161/162

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 18. maija sēdē

Akceptēti noteikumi "Par cenas norādīšanas kārtību precēm un pakalpojumiem". Tie nosaka kārtību, kādā norādāmas preču un pakalpojumu cenas, lai, piedāvājot preces vai pakalpojumus, vispusīgi informētu patērētāju.

Akceptēts grozījums Ministru kabineta 1995.gada 7.novembra noteikumos Nr.337 "Noteikumi par dzīvojamo māju privatizācijas objektu vērtības noteikšanu". Grozījums paredz noteikt pazeminātu koeficientu par dzīvojamās mājas reģionālo atrašanās vietu. Tas paātrinās dzīvojamo māju privatizāciju un veicinās uzņēmējdarbību īpaši atbalstāmos reģionos.

Valdība akceptēja grozījumus Ministru kabineta 1999.gada 17.februāra rīkojumā Nr.74 "Par valsts bezpeļņas organizāciju sabiedrību ar ierobežotu atbildību "Latvijas Nacionālais metroloģijas centrs"". Rīkojuma nosaukumā svītrots vārds "organizācija" un 1.punktā vārdi "bezpeļņas organizācija".

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1998.gada 31.augusta rīkojumā Nr.428 "Par pilnvarām izsniegt būvprakses sertifikātus reglamentētajā sfērā". Grozījumi iekļauj rīkojumā sabiedrisko organizāciju "Latvijas dzelzceļnieku biedrība".

Akceptēts grozījums Ministru kabineta 1999.gada 24.marta rīkojumā Nr. 146 "Par nacionālajām programmām ekonomiskās politikas realizācijai". Par Latvijas tūrisma attīstības nacionālās programmas vadītāju apstiprināts vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs.

Valdība akceptēja grozījumus Ministru kabineta 1996.gada 20.jūnija noteikumos Nr.210 "Likuma "Par dabas resursu nodokli" normu piemērošanas kārtība". Tie noteiks dabas resursu nodokļa atvieglojumu piemērošanu nodokļu maksātājiem, kuri realizē brīvprātīgas izlietotā iepakojuma apsaimniekošanas programmu saskaņā ar likumu "Par dabas resursu nodokli".

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu "Par valsts pārvaldes institūciju pasūtīto pētījumu projektu finansēšanu 1999.gadā".

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1998.gada 8.septembra noteikumos Nr.343 "Kārtība, kādā ārvalstu fiziskajām personām atmaksājams pievienotās vērtības nodoklis par precēm, kuras tiek izvestas no Latvijas".

Grozījums Ministru kabineta 1997. gada 7.oktobra noteikumos Nr.348 "Atsevišķu uzņēmējdarbības veidu licencēšanas noteikumi" atceļ speciālo atļauju izsniegšanu transportbūvju uzturēšanai.

Valdība akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā grozījumu projektu Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā. Grozījumu projekts likumā izstrādāts, lai noteiktu sodu par likumā " Par akcīzes nodokli naftas produktiem" noteiktajiem pārkāpumiem.

Grozījumi Ministru kabineta 1996. gada 10.septembra noteikumos Nr.351 "Noteikumi par darba samaksas sistēmu atsevišķu no budžeta finansējamo iestāžu darbiniekiem". Grozījumi akceptēti sakarā ar minimālās darba algas paaugstināšanu.

Akceptēti noteikumi "Pārtikas padomes nolikums". Padome ir koordinējoša un konsultatīva institūcija, kas koordinē pārtikas aprites valsts uzraudzības un kontroles politikas izstrādi.

Pieņemta zināšanai informācija par Valdības komisijas 2000.gada datorproblēmas riska novēršanai darbību 1999.gada I ceturksnī. Valdības komisijai 2000.gada datorproblēmas riska novēršanai uzdots sagatavot priekšlikumus problēmas risinājumam, ņemot vērā arī izteiktos priekšlikumus par nepieciešamo dokumentu projektu sagatavošanu, un līdz 1.jūnijam iesniegt tos izskatīšanai Ministru kabineta sēdē.

Pieņemts zināšanai Jāņa Kalviņa sniegtais darba pārskats, ko sagatavojusi Valsts komisija speciālajā budžetā ieskaitīto Skrundas radiolokācijas stacijas pagaidu lietošanā nodotās zemes nomas maksas līdzekļu izlietojuma noteikšanai. Kuldīgas reģiona infrastruktūras projektus nolemts finansēt atbilstoši apstiprināto projektu tāmju dokumentācijai. Lai nodrošinātu iesākto darbu pabeigšanu, tiks izskatīta iespēja iekļaut Kuldīgas reģiona infrastruktūras attīstības investīciju projektus valsts investīciju programmā.

Valdība pieņēma zināšanai informāciju par nacionālās likumdošanas atbilstības ES prasībām izvērtēšanas otrā posma rezultātiem statistikas, budžeta un finansu kontroles, ekonomiskās un monetārās savienības, brīvas pakalpojumu kustības, sociālās politikas un darba likumdošanas un transporta politikas jomā. Ekonomikas ministrijai uzdots sagatavot un līdz 1999.gada 1.jūnijam iesniegt Ministru kabinetā priekšlikumus par pasākumiem, kas veicami nacionālās likumdošanas atbilstības izvērtēšanā statistikas jomā norādīto trūkumu novēršanai, īpaši norādot tam nepieciešamos resursus un iespējamos finansējuma avotus. Finansu ministrijai uzdots sagatavot un līdz 1999.gada 1.jūnijam iesniegt Ministru kabinetā priekšlikumus par pasākumiem, kas veicami nacionālās likumdošanas atbilstības izvērtēšanā budžeta un finansu kontroles jomās norādīto trūkumu novēršanai, īpaši norādot tam nepieciešamos resursus un iespējamos finansējuma avotus. Satiksmes ministrijai uzdots: sagatavot un līdz 1999.gada 1.jūnijam iesniegt Ministru kabinetā priekšlikumus par pasākumiem, kas veicami nacionālās likumdošanas atbilstības izvērtēšanā personu datu aizsardzības likumdošanas jomā norādīto trūkumu novēršanai, īpaši norādot tam nepieciešamos resursus un iespējamos finansējuma avotus; sagatavot un līdz 1999.gada 1.jūnijam iesniegt Ministru kabinetā priekšlikumus par pasākumiem, kas veicami nacionālās likumdošanas atbilstības izvērtēšanā transporta jomā norādīto trūkumu novēršanai, īpaši norādot administratīvās kapacitātes nodrošināšanai nepieciešamos resursus un iespējamos finansējuma avotus; sagatavot un līdz 1999.gada 1.jūnijam iesniegt Ministru kabinetā priekšlikumus par pasākumiem likumdošanas saskaņošanā kombinēto pārvadājumu un iekšējo ūdensceļu jomā. Labklājības ministrijai kopīgi ar Tieslietu ministriju uzdots sagatavot un līdz 1999.gada 1.jūnijam iesniegt Ministru kabinetā priekšlikumus par pasākumiem, kas veicami nacionālās likumdošanas atbilstības izvērtēšanā sociālās politikas un darba likumdošanas jomā norādīto trūkumu novēršanai, īpaši norādot tam nepieciešamos resursus un iespējamos finansējuma avotus.

Pieņemta zināšanai informācija par Labklājības ministrijas pārskatīto apakšprogrammu "Materiālais atbalsts mantisko un naudas pabalstu veidā" valsts budžeta 2000.gadam projektam. Valdība nolēma, izskatot budžeta projekta mērķa griestus, atzīt par prioritāti likuma "Par sociālo palīdzību" izpildi.

Turpinājums — 2.lpp.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!