• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Piedaloties Stratēģiskās attīstības komisijas Augsta līmeņa grupas rīkotajā darba seminārā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.03.2012., Nr. 36 https://www.vestnesis.lv/ta/id/244851

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

02.03.2012., Nr. 36

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Piedaloties Stratēģiskās attīstības komisijas Augsta līmeņa grupas rīkotajā darba seminārā

29.februārī Rīgas pilī notika Valsts prezidenta Stratēģiskās attīstības komisijas ietvaros dibinātās Augsta līmeņa grupas (ALG) rīkotais darba seminārs "Izaugsmei: kopā ir ātrāk", kurā piedalījās grupas pārstāvji, kā arī uzņēmēji un izglītības un pētniecības sektora pārstāvji. Valsts prezidents Andris Bērziņš, atklājot semināru, pauda gandarījumu par lielo uzņēmēju interesi investīciju piesaistē un gatavību strādāt pie piedāvājumiem investoriem. Valsts prezidents uzsvēra, ka uzņēmumi jāattīsta, aktīvi piesaistot finansējumu, kā arī aicināja uzņēmējus patstāvīgi strādāt pie piedāvājumu sagatavošanas, kas būtu konkurētspējīgi ekonomiski tik nestabilā laikā Eiropā un pasaulē. Viņš uzsvēra, ka mēs kopīgi veidojam Latvijas nākotnes veiksmes stāstus, kuri var būt arī sākotnēji nelieli – desmit darbinieku uzņēmumi. A.Bērziņš izteica cerību, ka ar visu diskusijas dalībnieku palīdzību Latvija spēs rast risinājumus attīstībai, nepaļaujoties tikai uz ES finansējumu: "Mūsu spēja saskatīt un novērtēt situāciju un riskus ietekmē mūsu iespējas veidot risinājumus."

Semināra mērķis bija sekmēt sadarbību, veidot partnerības vai klasterus ar citiem atbilstošiem uzņēmumiem, meklējot perspektīvās biznesa izaugsmes nišas starpnozaru attīstībā, kā arī apvienojot spēkus investoru piesaistei. Semināra dalībniekos valdīja vienprātība, ka ir nepieciešama aktīva rīcība investīciju piesaistei. Uz šo brīdi ALG ir veikusi 50 investīciju projektu analīzi, no kuriem par perspektīviem un investīcijām pievilcīgiem un ar augstu izaugsmes potenciālu tika atzīti 16. Šo projektu veiksmīgai attīstībai šobrīd ir nepieciešami 2 miljardi latu.

"Eko Investors" padomes priekšsēdētājs Viesturs Tamužs uzsvēra: "No mums pašiem ir daudz kas atkarīgsarī šobrīd Latvijā ir daudzi veiksmes stāsti dažādās nozarēs: ar pārdomātu investīciju piesaisti attīstītas idejas, kas izaugušas par redzamiem uzņēmumiem. ALG, sekmējot šā procesa aktīvāku attīstību, meklē dažādus risinājumus, apkopo tos ne tikai dažādu uzņēmumu, bet arī valsts interesēs, kas, apvienojot resursus un spēkus, nodrošinās veiksmīgu līdzekļu piesaisti, kā arī jaunu darba vietu rašanos, kas ir būtisks faktors šajā laika posmā."

Līdz šim gūtās atziņas tiks apkopotas jau iesāktajā materiālā par Latvijas nākotnes attīstību, kas kalpos par piedāvājumu, iezīmējot potenciālajiem ārvalstu partneriem iespējas, priekšrocības un biznesa veiksmes stāstus Latvijā un instrumentu Latvijas amatpersonām un diplomātiem, lai informētu investorus par attīstības iespējām, kuru mājvieta rodama šeit – Latvijā.

Augsta līmeņa grupa turpinās savas darbības koordināciju ar Ministru prezidenta vadīto Lielo un stratēģiski nozīmīgo investīciju projektu koordinācijas padomi, kā arī jaunveidojamo – Ārējās ekonomiskās politikas koordinācijas padomi ārlietu ministra vadībā.

Valsts prezidenta Stratēģiskās attīstības komisijas ietvaros dibinātā Augsta līmeņa grupa darbību sāka 2011.gada oktobrī. Grupas sastāvā darbojas biržas "NASDAQ OMX Riga" valdes priekšsēdētāja vietnieks Indars Aščuks, "LHV pank" institucionālo tirgu vadītājs Ivars Bergmanis, Valsts prezidenta ekonomikas, uzņēmējdarbības un nodarbinātības padomniece Elīna Egle, "Felix Holding" valdes priekšsēdētājs Aivars Ločmelis, "MRS Grupa" vecākais konsultants Sandis Kolomenskis, Biznesa augstskolas "Turība" valdes priekšsēdētājs Aigars Rostovskis, "Eko Investors" padomes priekšsēdētājs Viesturs Tamužs un Latvijas Nacionālās operas direktors Andrejs Žagars.

 

Valsts prezidenta preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!