• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Šveices vēstnieces atvadu vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.03.2012., Nr. 37 https://www.vestnesis.lv/ta/id/244894

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Frakciju viedokļi pēc 2012. gada 23. februāra sēdes

Vēl šajā numurā

06.03.2012., Nr. 37

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Šveices vēstnieces atvadu vizīti Saeimā

Šveice mūsu valstij ir svarīgs sadarbības partneris un ir daudz darījusi, lai Latvijā veicinātu demokrātijas nostiprināšanos, tiesiskumu un veicinātu ekonomisko izaugsmi, ko Latvija augstu novērtē. To Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa uzsvēra 1.martā, tiekoties ar Šveices Konfederācijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijā Gabrielu Nutci Sulpicio, kura bija ieradusies atvadu vizītē.

S.Āboltiņa pauda gandarījumu, ka Šveicē aktīvi darbojas asociācija "Pro Baltikum", kas veicina visu līmeņu sadarbību politikas, kultūras un zinātnes jomā Baltijas reģionā. Šajā asociācijā darbojas gan parlamentārieši, gan banku vadītāji, gan arī pašvaldību deputāti.

Saeimas priekšsēdētāja pateicās vēstniecei par Šveices finansētajām programmām, kas piecu gadu periodā ļāvušas ieviest kopumā vienpadsmit projektus
33 miljonu latu vērtībā. Kā īpaši būtisku atbalstu demokrātijas stiprināšanai Latvijā Saeimas priekšsēdētāja minēja tiesu modernizāciju, kas ir svarīgi, lai veicinātu sabiedrības uzticēšanos tiesu varai.

Raksturojot abu valstu sadarbību,
S.Āboltiņa atzina, ka attiecības starp Latviju un Šveici tradicionāli ir ciešas un draudzīgas. Parlamentārā sadarbība ir labā līmenī, par to liecina arī šajā sasaukumā Saeimā izveidotā deputātu grupa sadarbībai par Šveices parlamentu.

Pārrunājot ekonomisko situāciju Latvijā, vēstniece atzina, ka Latvijai ir pamats lepoties ar pēdējos gados paveikto ekonomikas stabilizēšanā. Lai arī veiktās reformas bija sāpīgas, izvēlētais ceļš bija pareizs, par to liecina gan veselīgā ekonomikas struktūra, gan viens no augstākajiem ekonomikas pieaugumiem Eiropas Savienībā.  

Starp abām valstīm ir izveidojusies arī veiksmīga sadarbība zinātnes uz kultūras jomā. Saeimas priekšsēdētāja pauda gandarījumu par stipendiju fonda izveidi, kas ļauj doktorantiem un pētniekiem no Latvijas ar Šveices zinātniekiem veikt kopīgus pētniecības projektus. Vēstniece atzina, ka par veiksmīgo sadarbību kultūras jomā liecina sekmīga viesizrāžu un izstāžu apmaiņa, kā piemēru minot Jaunā Rīgas teātra viesošanos Bāzelē šā gada februārī ar izrādi "Garā dzīve".

Savukārt S.Āboltiņa kā lielisku sadarbības piemēru minēja dzejnieku Džilberto Izellas un Jāņa Rokpeļņa kopkrājumu "Lugano incontra Riga/ Rīga satiek Lugānu", kas 2009.gadā izdots ar Lugāno pilsētas atbalstu. 

Atvadoties S.Āboltiņa pateicās vēstniecei par ieguldījumu abu valstu attiecību stiprināšanā un uzdāvināja medaļu ar Saeimas nama attēlu.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!