• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sadarbību ar nevalstisko sektoru sabiedrības saliedēšanā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.03.2012., Nr. 37 https://www.vestnesis.lv/ta/id/244895

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Saeimas vadītāja Paula Kalniņa devumu valsts vēsturē

Vēl šajā numurā

06.03.2012., Nr. 37

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sadarbību ar nevalstisko sektoru sabiedrības saliedēšanā

Sabiedrības saliedētības jautājumi būs viens no diskusiju blokiem Saeimas un nevalstisko organizāciju forumā. Par to 1.martā, viesojoties Latvijas Nacionālo kultūras biedrību asociācijā (LNKBA), ar tās pārstāvjiem vienojās Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

Pārrunājot iespējas veicināt starpkultūru dialogu, tikšanās dalībnieki vienojās vienā no ikgadējā foruma sadaļām diskutēt par parlamenta un nevalstiskā sektora sadarbību sabiedrības saliedēšanas jomā. Foruma ieskaņā plānots simboliski atklāt izstādi, kas veltīta mazākumtautību kultūras popularizēšanai. S.Āboltiņa norādīja, ka ini­ciatīvu NVO forumā runāt par saliedētības jautājumiem ir atbalstījuši arī vairāku Saeimas komisiju vadītāji.

Saeimas priekšsēdētāja un mazākumtautību organizāciju pārstāvji bija vienisprātis, ka šobrīd ir svarīgi meklēt un parādīt kopīgo, jo tas ir ceļš uz patiesu dialogu. "Politikas cīņas nedrīkst izmantot, lai pretnostatītu cilvēkus vienu pret otru un pret savu valsti," sarunā uzsvēra S.Āboltiņa priekšsēdētāja, atgādinot, ka Latvijā dzīvo un vēsturiski ir labi sadzīvojuši dažādu tautu un kultūru cilvēki.

Kultūras biedrību pārstāvji pauda lielu gandarījumu par iespēju dzīvot neatkarīgā valstī. Sarunā viņi uzsvēra, ka mīl šo zemi un valsti, bet negrib, lai tiktu aizmirstas viņu iespējas līdzdarboties, tādēļ jau šobrīd aktīvi izrāda savu atbalstu Latvijai ar kultūras un mākslas starpniecību. 

Tikšanās dalībnieki bija vienisprātis, ka būtu vērtīgi organizēt atsevišķus mazākumtautību pasākumus gan gaidāmo dziesmu un deju svētku, gan Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas pasākumu ietvaros. S.Āboltiņa pauda apņēmību par šiem jautājumiem runāt ar kultūras minis­tri un Rīgas mēru.

Mazākumtautību organizāciju pārstāvji minēja arī vairākus praktiskus jautājumus, kuru risināšanai vēlētos saņemt atbalstu no valsts. 

LNKBA apvieno vairāk nekā 20 Latvijas mazākumtautību kultūras biedrību. Asociācijas darbs vērsts uz starpetniskā dialoga veicināšanu, sabiedrības integrāciju, savstarpēju toleranci un dažādu tautību pārstāvju sadarbību.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!