• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Serbijas ārlietu ministra oficiālo vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.03.2012., Nr. 37 https://www.vestnesis.lv/ta/id/244903

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministre: Par mikrouzņēmumu dibināšanu un attīstīšanu Latvijas laukos

Vēl šajā numurā

06.03.2012., Nr. 37

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Serbijas ārlietu ministra oficiālo vizīti Latvijā


Foto: Ārlietu ministrija

 

2.martā Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs tikās ar Serbijas ārlietu ministru Vuku Jeremiču, kurš Latvijā bija ieradies oficiālā vizītē.

Tikšanās laikā ministri pārrunāja valstu divpusējās attiecības, Serbijas integrāciju ES, reģionālo sadarbību, situāciju Rietumbalkānu reģionā, kā arī citus aktuālos starptautiskās darba kārtības jautājumus. E.Rinkēvičs apsveica savu kolēģi ar ES kandidātvalsts statusa piešķiršanu Serbijai. Ārlietu ministri parakstīja Latvijas Republikas valdības un Serbijas Republikas valdības nolīgumu par starptautiskajiem pārvadājumiem ar autotransportu.

Vizītes laikā V.Jeremičs nolika ziedus pie Brīvības pieminekļa, kā arī apmeklēja Okupācijas muzeju.

2.martā Valsts prezidents Andris Bērziņš tikās ar Serbijas ārlietu ministru Vuku Jeremiču un pārrunāja Latvijas un Serbijas divpusējās attiecības, īpaši akcentējot abu valstu ekonomisko sadarbību.

Valsts prezidents apsveica Serbijas ārlietu ministru ar 1.martā Eiropadomē pieņemto pozitīvo lēmumu, kas Serbijai piešķir ES kandidātvalsts statusu, kā arī apsolīja Latvijas atbalstu turpmākajos Serbijas centienos integrēties Eiropas Savienībā. A.Bērziņš V.Jeremičam izklāstīja viedokli par šā gada Latvijas ekonomiskās izaugsmes prognozēm un kopējo redzējumu, kas skar Eiropas ekonomisko un finanšu stabilitāti. Tāpat Valsts prezidents ārlietu ministru informēja, ka Rīga kļūs par Eiropas kultūras galvaspilsētu 2014.gadā, kas var kalpot par lielisku tiltu ne tikai starp dažādām kultūrām, bet arī var palīdzēt nostiprināt ekonomiskās saites starp valstīm.

Sarunas noslēgumā Valsts prezidents sacīja, ka Serbijas prezidents oficiālā vizītē tiek laipni gaidīts apmeklēt Latviju.

2.martā Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, tiekoties ar Serbijas ārlietu ministru Vuku Jeremiču atzina, ka 1.martā Eiropadomes pieņemtais lēmums par Eiropas Savienības (ES) kandidātvalsts piešķiršanu Serbijai ir nozīmīgs notikums ne vien Balkānu reģionam, bet arī visai Eiropai.

Sveicot viesi Saeimā, S.Āboltiņa pauda prieku par ES valstu un valdību vadītāju samitā pieņemto lēmumu piešķirt Serbijai ES kandidātvalsts statusu.

“Latvija vienmēr ir konsekventi atbalstījusi ES paplašināšanās procesu, tostarp Serbijas vēlmi pievienoties Eiropas Savienībai. Uzskatu, ka Eiropadomes lēmums ir gan pozitīvs signāls Rietumbalkānu reģionam, gan arī nozīmīgs notikums Eiropas integrācijas procesā,” teica S.Āboltiņa.

Saeimas priekšsēdētāja pauda pārliecību: lai arī patlaban ES pārdzīvo grūtu periodu, ko iezīmē ekonomiskā lejupslīde, tomēr ilgtermiņā ES spēs pārvarēt šīs grūtības. Latvijas nesenā pieredze liecina, ka ir iespējams pārvarēt krīzi un atjaunot ekonomikas izaugsmi un attīstību.

Pārrunājot parlamentāro kontaktu veicināšanas iespējas, Saeimas priekšsēdētāja kā labāko sadarbības formātu minēja kontaktu veidošanu abu valstu parlamentu ārlietu un Eiropas lietu komisiju līmenī. Saeima ir gatava dalīties pieredzē, kas gūta, mūsu valstij pievienojoties Eiropas Savienībai un NATO.

Tikšanās laikā puses bija vienisprātis, ka Latvijas un Serbijas divpusējās attiecības ir labas, tomēr tām ir vēl liels tālākas izaugsmes potenciāls. “Esmu pārliecināta, ka jūsu vizīte kalpos par pozitīvu impulsu mūsu valstu attiecību stiprināšanā un palīdzēs labāk veidot arī sadarbību Baltijas un Balkānu reģionu līmenī,” pauda S.Āboltiņa.

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa;
Valsts prezidenta preses dienests;
Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!