• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministre: Par mikrouzņēmumu dibināšanu un attīstīšanu Latvijas laukos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.03.2012., Nr. 37 https://www.vestnesis.lv/ta/id/244905

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Atbilde tiem, kas Valsts prezidenta Andra Bērziņa viedokli par latviešu leģionāriem pielīdzina attieksmei pret kara noziedzniekiem

Vēl šajā numurā

06.03.2012., Nr. 37

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministre:
Par mikrouzņēmumu dibināšanu un attīstīšanu Latvijas laukos

29.februārī zemkopības ministre Laimdota Straujuma tikās ar Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) priekšsēdi Andri Jaunsleini, vairāku Latvijas reģionu biznesa inkubatoru, Lauku atbalsta dienesta un Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra (LLKC) pārstāvjiem, lai spriestu par iespējām radīt un attīstīt mikrouzņēmumus laukos un veicinātu ražošanas, uzņēmējdarbības un ekonomikas attīstību Latvijas lauku reģionos.

L.Straujuma LPS un biznesa inkubatoru pārstāvjus informēja par lauku iedzīvotāju iespējām ar Eiropas Savienības (ES) finansiālo atbalstu dibināt mikrouzņēmumus. “No Eiropas Savienības fondu līdzekļiem 23 miljoni latu ir paredzēti Lauku attīstības programmas pasākumā “Atbalsts uzņēmumu radīšanai un attīstībai”. Lai veicinātu uzņēmējdarbības sākšanu laukos, šobrīd Zemkopības ministrijā tiek gatavoti grozījumi Ministru kabineta noteikumos, kā rezultātā tiks vienkāršota projektu iesniegšanas kārtība mazo – līdz 35 000 latu – projektu īstenotājiem,” sacīja zemkopības ministre.

Laimdota Straujuma un Andris Jaunsleinis bija vienisprātis, ka Zemkopības ministrijai, Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centram un Latvijas pašvaldībām ciešāk jāsadarbojas, informējot lauku iedzīvotājus par iespējām sākt uzņēmējdarbību laukos, un pašvaldībām savu iespēju robežās vairāk jāatbalsta tie, kuri vēlas sākt ražošanu vai pakalpojumu sniegšanu lauku reģionos.

Tāpat pieejamajos un plānotajos Eiropas Savienības finanšu fondos jāmeklē iespējas, kā atrast, apmācīt un atbalstīt uzņēmīgas personas, īpaši jauniešus, kas ir gatavi dibināt jaunus mikrouzņēmumus, kas būtu būtisks ieguldījums nodarbinātības uzlabošanā. Par šo pašu jautājumu 29.februārī zemkopības ministre apspriedās arī ar plānošanas reģionu pārstāvjiem.

27.februārī iespējas lauku reģionos attīstīt mikrouzņēmumus L.Straujuma pārrunāja ar rūpniecības un saistīto nozaru nevalstiskajām organizācijām – Mašīnbūves un metālapstrādes rūpniecības asociāciju, Vieglās rūpniecības uzņēmumu asociāciju, Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju asociāciju un Latvijas Biohumusa un Kalifornijas sarkano hibrīdslieku ražošanas asociāciju.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!