• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2012. gada 28. februāra instrukcija Nr. 1 "Civilmilitārās gaisa telpas plānošanas un koordinācijas ekspertu grupas lēmumu pieņemšanas kārtība". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.03.2012., Nr. 38 https://www.vestnesis.lv/ta/id/244970

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.112

Noteikumi par valsts atbalstu lauksaimniecībai un tā piešķiršanas kārtību

Vēl šajā numurā

07.03.2012., Nr. 38

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: instrukcija

Numurs: 1

Pieņemts: 28.02.2012.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta instrukcija Nr.1

Rīgā 2012.gada 28.februārī (prot. Nr.11 17.§)

Civilmilitārās gaisa telpas plānošanas un koordinācijas ekspertu grupas lēmumu pieņemšanas kārtība

Izdota saskaņā ar Ministru kabineta
2011.gada 28.jūnija noteikumu Nr.507 "Noteikumi par gaisa telpas
pārvaldību, struktūru un tās mainīšanas kārtību" 17.punktu

1. Instrukcija nosaka kārtību, kādā civilmilitārās gaisa telpas plānošanas un koordinācijas ekspertu grupa (turpmāk – ekspertu grupa) pieņem lēmumus gaisa telpas pārvaldības stratēģiskajā līmenī.

2. Ekspertu grupa, ievērojot Ministru kabineta 2011.gada 28.jūnija noteikumu Nr.507 "Noteikumi par gaisa telpas pārvaldību, struktūru un tās mainīšanas kārtību" (turpmāk – noteikumi Nr.507) 10.punktu, pieņem lēmumus par Komisijas 2005.gada 23.decembra Regulas (EK) Nr.2150/2005, ar ko nosaka kopīgus noteikumus gaisa telpas elastīgai izmantošanai (turpmāk – regula Nr.2150/2005), 4.panta pirmajā daļā minēto stratēģiskās gaisa telpas pārvaldības uzdevumu izpildi, ja to izpilde ietekmē vai var ietekmēt militāro gaisa telpas lietotāju intereses.

3. Izskatot jautājumus, kas saistīti ar gaisa telpas elastīgu izmantošanu, kā arī lēmumu pieņemšanas procesā ekspertu grupa nodrošina atbilstību arī Eiropas Aeronavigācijas drošības organizācijas dalībvalstīm noteiktajām attiecīgajām prasībām, Eiropas Savienības tiesību aktos noteiktajām prasībām, Starptautiskās civilās aviācijas organizācijas pieņemtajiem standartiem gaisa satiksmes pārvaldības jomā, kā arī Ziemeļatlantijas līguma organizācijas izstrādātajiem standartiem Ziemeļatlantijas līguma organizācijas dalībvalstu militāriem gaisa telpas lietotājiem.

4. Ekspertu grupa saskaņā ar regulas Nr.2150/2005 4.panta 1.punkta "b" apakšpunktā noteikto uzdevumu ne retāk kā reizi gadā pārskata civilo un militāro gaisa telpas lietotāju ikdienas gaisa telpas izmantošanas pieprasījumu un reālās gaisa telpas izmantošanas statistikas datus. Sarunu procesā ekspertu grupa vienojas par nepieciešamību veikt izmaiņas elastīgi izmantojamos gaisa telpas struktūras elementos un to izmantošanas procedūrās.

5. Ekspertu grupa regulas Nr.2150/2005 4.panta 1.punkta "a" un "g" apakšpunktā noteiktā uzdevuma izpildē iesaistās, ja:

5.1. nepieciešams mainīt gaisa telpas stratēģiskajā, pirmstaktiskajā vai taktiskajā līmenī atbildīgo institūciju kompetences sadali, kas noteikta noteikumos Nr.507;

5.2. saistībā ar gaisa telpas pārvaldības stratēģiskajā, pirmstaktiskajā vai taktiskajā līmenī noteikto uzdevumu izpildi ir nepieciešams izstrādāt jaunus ārējos normatīvos aktus, kas regulē gaisa telpas pārvaldības stratēģiskā, pirmstaktiskā vai taktiskā līmeņa īstenošanu, vai veikt grozījumus esošajos normatīvajos aktos;

5.3. pārskatot gaisa telpas pārvaldības pirmstaktiskajam vai taktiskajam līmenim apstiprinātās darbības procedūras, kas paredzētas militārām vajadzībām, konstatē, ka tajās nepieciešams veikt izmaiņas.

6. Ekspertu grupa regulas Nr.2150/2005 4.panta 1.punkta "c", "d", "e" un "f" apakšpunktā noteiktā uzdevuma izpildē iesaistās, ja:

6.1. starp civilo gaisa telpas lietotāju un militāro gaisa telpas lietotāju rodas kolīzija attiecībā uz Latvijas Nacionālo bruņoto spēku vajadzībām paredzēto gaisa telpas struktūras elementu izmantošanu;

6.2. Latvijas Nacionālie bruņotie spēki piesaka jaunu gaisa telpas struktūras elementu;

6.3. nepieciešams veikt izmaiņas Latvijas Nacionālo bruņoto spēku vajadzībām paredzēto gaisa telpas struktūras elementu izmantošanas procedūrās;

6.4. Latvijas gaisa telpā plānots organizēt aviācijas pasākumus, kuru darbības laikā var tikt ietekmēta gaisa telpas struktūras elementu izmantošana.

7. Ekspertu grupa regulas Nr.2150/2005 4.panta 1.punkta "h", "i", "j" un "k" apakšpunktā noteiktā uzdevuma izpildē iesaistās, ja nepieciešams veikt izmaiņas elastīgi izmantojamos pārrobežu gaisa telpas struktūras elementos vai to izmantošanas procedūrās.

8. Ekspertu grupa vienojas par sakaru līdzekļu veidiem un to tehniskajiem risinājumiem, lai atbilstoši Eiropas vienotās gaisa telpas tiesiskajam regulējumam veiktu operatīvu informācijas apmaiņu starp gaisa telpas pārvaldības pirmstaktisko un taktisko līmeni, nodrošinot augstu lidojumu drošības līmeni.

9. Ekspertu grupa lēmumus visos tās kompetencē esošajos jautājumos pieņem, savstarpēji vienojoties. Ekspertu grupa lēmumus pieņem vienbalsīgi.

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Satiksmes ministrs A.Ronis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!