• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pārresoru koordinācijas centrs: Par Nacionālā attīstības plāna prioritātēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.03.2012., Nr. 38 https://www.vestnesis.lv/ta/id/244987

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

07.03.2012., Nr. 38

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pārresoru koordinācijas centrs:
Par Nacionālā attīstības plāna prioritātēm

5.martā Nacionālā attīstības plāna 2014.–2020.gadam (NAP2020) prioritāšu pamatojuma ziņojuma projekts tika izskatīts NAP2020 vadības grupas sēdē. Vadības grupa, ko vada Pārresoru koordinācijas centrs (PKC) un kurā pārstāvētas nozaru ministrijas, Valsts kanceleja, pašvaldības, plānošanas reģioni, sociālie partneri, nevalstiskās organizācijas, Latvijas Zinātņu akadēmija un Rektoru padome, nolēma atbalstīt piedāvātās nākamā plānošanas perioda prioritātes – “cilvēka drošumspēja”, “tautas saimniecības izaugsme” un “izaugsmi atbalstošas teritorijas”. Balstoties uz Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras un Latvijas Darba devēju konfederācijas priekšlikumu, vadības grupa vienbalsīgi nolēma izvirzīt kā NAP2020 vadmotīvu “gudra izaugsme”.

No 13. līdz 27.februārim prioritāšu pamata ziņojums tika piedāvāts apspriešanai, un par to tika saņemti vairāk nekā 470 ierosinājumu no 75 organizācijām, iestādēm un iedzīvotājiem. PKC eksperti ir izvērtējuši un iestrādājuši prioritāšu ziņojumā iesniegtos komentārus. 6.martā prioritāšu ziņojums tika apstiprināts Ministru kabinetā, kas ļauj tupināt darbu pie tālākās NAP2020 izstrādes.

NAP2020 vadības grupa atbalstīja arī PKC piedāvāto darba grupu sastāvu, kas sāks darbu pie NAP2020 tālākas izstrādes. Pārstāvjus darba grupām izvirzīja NAP vadības grupas locekļi, kā arī atsevišķas nevalstiskās organizācijas. Darba grupu uzdevums būs izstrādāt katras izvirzītās prioritātes rīcības virzienus, noteikt makrolīmeņa indikatorus un konkrētus uzdevumus, kas jāpaveic līdz 2020.gadam, lai sasniegtu iecerētos mērķus. Katram uzdevumam būs noteikts konkrēts atbildīgais, laika termiņš sasniegšanai, kā arī sasaiste ar konkrētu finansējuma avotu un reģionu, kurā uzdevums jāīsteno. Darba grupas sāks darbu 12. un 13.martā. Tās sanāks uz kopējām apspriedēm 26.martā, 13.aprīlī un 27.aprīlī.

Darba grupu locekļu uzdevums būs nodrošināt saikni ar visām ieinteresētajām pusēm, aktīvi tikties un diskutēt ar nozares ekspertiem, akadēmiskās vides pārstāvjiem, nevalstiskajām organizācijām un citiem. PKC nodrošinās publiski pieejamu informāciju par darba grupu darbu un rezultātiem.

Mārtiņš Krieviņš, Pārresoru koordinācijas centra vadītājs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!