• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Labklājības ministrija: Par budžeta sakārtošanu Nodarbinātības valsts aģentūrā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.03.2012., Nr. 38 https://www.vestnesis.lv/ta/id/244993

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Labklājības ministrija: Par Eiropas Savienības Padomes Nodarbinātības komiteju

Vēl šajā numurā

07.03.2012., Nr. 38

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Labklājības ministrija:
Par budžeta sakārtošanu Nodarbinātības valsts aģentūrā

Lai sakārtotu štatu un atalgojuma sistēmu, kā arī novērstu radušos iztrūkumu iestādes budžetā 130 tūkstošu latu apmērā, no aprīļa Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA) tiks likvidētas 36 amata vietas, tai skaitā 12 pārvaldē un 24 filiālēs. Pašlaik minētās izmaiņas tiek saskaņotas un diskutētas ar arodbiedrību.

Labklājības ministrija (LM) uzsver, ka izprot situāciju un NVA darbinieku satraukumu, tomēr šāds sāpīgs izmisuma solis ir neizbēgams un, lai uzlabotu situāciju, vispirms ir jāsakārto iestādes budžets, jānovērš radītais finanšu iztrūkums un jānodrošina vienlīdzīga attieksme pret iestādes darbiniekiem, nodrošinot, ka, pildot vienādus amata pienākumus, darbiniekiem ar līdzīgu darba pieredzi tiek noteikts līdzvērtīgs atalgojums. Vienlaikus Labklājības ministrija norāda, ka šāds lēmums iestādes vadītājam bija jāpieņem jau laikus, tomēr tas netika veikts un arī LM netika laikus lūgta palīdzība situācijas risināšanai. Tāpēc nekavējoties jāsakārto iestādes pārvaldība un jāpieņem laikus nepieņemti un novēloti lēmumi, sākotnēji risinot algu un iespējamo darbinieku skaitu iestādē, lai sabalansētu iestādes budžetu un nodrošinātu iestādes darba nepārtrauktību.

Paralēli minēto jautājumu risināšanai tiks meklētas iespējas NVA kapacitātes stiprināšanai, lai bezdarbnieki turpinātu saņemt kvalitatīvu pakalpojumu un konsultācijas.

No 11.februāra līdz 12.martam NVA notiek disciplinārlietas izmeklēšana, uz kuras laiku no amata ir atstādināta NVA direktore Baiba Paševica. Disciplinārlieta sākta, pamatojoties uz konstatētajiem pārkāpumiem iestādes budžeta plānošanā.

Ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!