• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts sekretāru sanāksmē: 2012.gada 1.martā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.03.2012., Nr. 38 https://www.vestnesis.lv/ta/id/244996

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ārlietu ministra darba vizīti Čehijā

Vēl šajā numurā

07.03.2012., Nr. 38

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts sekretāru sanāksmē: 2012.gada 1.martā

SM: Par atpūtas kuģu vadītāju apmācību, sertificēšanu un reģistrāciju

Turpmāk arī starptautisko atpūtas kuģu vadītāja apliecību izsniegšanu nodrošinās Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD).

Starptautisko atpūtas kuģu vadītāja apliecību izsniegs CSDD sadarbībā ar Latvijas Zēģelētāju savienību (LZS), paredz Satiksmes ministrijas izstrādātais noteikumu projekts “Noteikumi par atpūtas kuģu vadītāju apmācību, sertificēšanu un reģistrāciju”, kas 1.martā tika izsludināts valsts sekretāru sanāksmē.

Noteikumu projektā noteikta vienota kārtība atpūtas kuģu vadītāju apmācībai, sertificēšanai un reģistrācijai.

Līdz šim CSDD sertificēja motorjahtu, kuteru un motorlaivu, kuru garums ir no 2,5 līdz 24 metriem un kas netiek izmantoti komercpārvadājumiem, kā arī ūdens motociklu vadītājus kuģošanai Latvijas ūdeņos. Savukārt LZS sertificēja motorjahtu, kuteru un motorlaivu, kuru garums ir no 2,5 līdz 24 metriem, vadītājus kuģošanai ārpus Latvijas ūdeņiem.

Noteikumu projekts paredz, ka turpmāk CSDD sertificēs motorizēto atpūtas kuģu, kuru garums nepārsniedz 12 metrus, vadītājus kuģošanai Latvijas iekšējos ūdeņos un tiem piegulošā ūdens joslā līdz robežai, kas nepārsniedz 3000 metrus no krasta līnijas.

Savukārt starptautiskās atpūtas kuģu vadītāju apliecības vadītājiem buru atpūtas kuģu un motorizēto atpūtas kuģu vadīšanai iekšējos ūdeņos, piekrastes ūdeņos, jūras ūdeņos un okeānā turpmāk izsniegs CSDD sadarbībā ar LZS.

Tāpat kā līdz šim, jebkura tipa atpūtas kuģu, kuri garāki par 24 metriem, vadītājus un jebkura tipa un garuma atpūtas kuģu, kuri ir iesaistīti komercdarbībā un veic starp­tautiskus reisus, vadītājus saskaņā ar normatīvajiem aktiem sertificēs VAS “Latvijas Jūras administrācija” Jūrnieku reģistrs.

Noteikumu projekts paredz, ka CSDD uzturēs atpūtas kuģu vadītāju, ko sertificējis CSDD, kā arī CSDD sadarbībā ar LZS, reģistru. Atbilstoši noteikumu projekta pārejas noteikumiem jaunās atpūtas kuģu vadītāju apliecības CSDD izsniegs no 2013.gada 1.janvāra.

Satiksmes ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!