• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrija: Par koksnes biomasas izmantošanas perspektīvām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.03.2012., Nr. 39 https://www.vestnesis.lv/ta/id/245057

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrija: Par Krievijas aizliegumu importēt dzīvas cūkas

Vēl šajā numurā

08.03.2012., Nr. 39

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrija:
Par koksnes biomasas izmantošanas perspektīvām

1.martā Zemkopības ministrijā notika Meža konsultatīvās padomes (MKP) sēde, kuru vadīja zemkopības ministre Laimdota Straujuma. MKP sēdē tikai prezentēti Meža un koksnes produktu pētniecības institūtā veiktā pētījuma “Koksnes biomasas izmantošana enerģijas ieguvē. Attīstības tendenču un iespēju izvērtējums” rezultāti. Pētījumā ir salīdzināta koksnes biomasas izmantošana enerģijas ieguvē Baltijas valstīs un Ziemeļvalstīs, kā arī Polijā, Lielbritānijā, Dānijā, Francijā, Vācijā un Austrijā. Tiek prognozēts, ka koksnes izlietojuma proporcijas nākotnē, pieaugot pieprasījumam pēc atjaunojamiem energoresursiem, varētu mainīties no tradicionālajiem produktiem uz enerģētiku.

Latvijas Kokrūpniecības federācijas prezidents Juris Biķis uzsvēra pētījuma rezultātu nozīmi Latvijas tautsaimniecības turpmākās attīstības plānošanā un stratēģisku lēmumu pieņemšanā. Tas ir vienlīdz svarīgi gan meža, gan enerģētikas nozarei, lai pilnībā izmantotu Latvijas resursu potenciālu. Zemkopības ministre L.Straujuma uz sadarbību aicināja Ekonomikas ministrijas pārstāvjus. Ekonomikas ministra padomniece Ilona Platonova atbalstīja ierosinājumu, un nākamajā MKP sēdē paredzēts diskutēt par Latvijas Enerģētikas stratēģiju līdz 2030.gadam.

Ministrijas Meža departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!