• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas priekšsēdētājas vizīti Japānā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.03.2012., Nr. 39 https://www.vestnesis.lv/ta/id/245059

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Novados un pilsētās: Lubānā, 6.03.2012.

Vēl šajā numurā

08.03.2012., Nr. 39

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas priekšsēdētājas vizīti Japānā

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa 6.martā svinīgā pasākumā Latvijas vēstniecībā Tokijā latviski dziedošajam japāņu korim “Gaisma” uzdāvināja latviešu profesionālās mūzikas pamatlicēja Jāzepa Vītola skaņdarbu sējumus.

“Nākamgad aprit 150 gadi kopš izcilā latviešu komponista Jāzepa Vītola dzimšanas, un arī 2013.gada Dziesmu un deju svētkos īpaša vieta būs atvēlēta šā komponista daiļradei. Zinu, ka koris “Gaisma” nākamgad plāno ceļojumu uz Latviju, lai piedalītos Dziesmu svētkos, tādēļ ceru, ka šīs notis jums lieti noderēs,” pateicoties par Latvijas–Japānas mūzikas asociācijas ieguldījumu abu valstu kultūras saišu stiprināšanā, sacīja S.Āboltiņa.

Saeimas priekšsēdētāja atzina, ka savas vizītes pirmajās dienās ir sastapusi daudzus ļaudis – gan latviešus, gan japāņus, kuri vēlas tuvināt abas tautas. Viņa augsti novērtēja asociācijas darbu, organizējot jau otro Latvijas mūzikas festivālu Tokijā, sniedzot atbalstu latviešu valodas kursiem un pirmajam latviešu valodas konkursam.

S.Āboltiņa norādīja, ka pirms viesošanās vēstniecībā viņai ir bijusi iespēja Tokijā apmeklēt arī Latvijas preču veikalu “Riga Collection”, kurā iespējams izgaršot un novērtēt daļu no Latvijas. Veikalā Japānas iedzīvotājiem piedāvā iegādāties Latvijā ražotu ekokosmētiku, juvelierizstrādājumus, keramiku un citas preces. Vienlaikus veikals kalpo arī kā informācijas centrs, kurā pieejami informatīvie materiāli un bukleti par uzņēmējdarbības un tūrisma iespējām Latvijā.

Saeimas priekšsēdētāja pateicās arī Latvijas–Japānas skautu apmaiņas programmas iniciatoriem par šīs programmas iedzīvināšanu, kas ir viens no veidiem, kā tuvināt abas tautas.

Svinīgajā pasākumā par godu Saeimas priekšsēdētājas Solvitas Āboltiņas oficiālajai vizītei Japānā Latvijas vēstniecībā Tokijā bija pulcējušies Japānas parlamenta deputāti, vēstnieki, biznesa un kultūras aprindu pārstāvji un citi viesi.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!