• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aizsardzības ministrs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.03.2012., Nr. 40 https://www.vestnesis.lv/ta/id/245125

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Novados un pilsētās: Lubānā, 6.03.2012.

Vēl šajā numurā

09.03.2012., Nr. 40

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aizsardzības ministrs:
Tiekoties ar militāri patriotiskām nevalstiskajām organizācijām

7.martā aizsardzības ministrs Artis Pabriks tikās ar militāri patriotiskām nevalstiskajām organizācijām (NVO) un aicināja šīs organizācijas ciešāk sadarboties savā starpā, formulējot mērķus un lūdzot valsts atbalstu dažādu projektu īstenošanā. “Tā kā Aizsardzības ministrijas iespējas atbalstīt nevalstisko organizāciju aktivitātes joprojām ir ļoti ierobežotas, vēlos jūs aicināt kopīgi formulēt savas iniciatīvas, izstrādājot kopīgus projektus, jo labi izplānotiem un pamatotiem pasākumiem vienmēr ir daudz vieglāk rast finansējumu nekā sadrumstalotiem projektiem,” norādīja aizsardzības ministrs.

A.Pabriks uzklausīja NVO idejas par sadarbības iespējām ar Aizsardzības ministriju un Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, izmantojot atvaļināto virsnieku un rezerves karavīru zināšanas, organizējot dažādus valsts mēroga piemiņas un atceres pasākumus, īstenojot dažādus sabiedrības integrācijas pasākumus, gatavojoties Latvijas prezidentūrai Eiropas Savienībā 2015.gadā un citus priekšlikumus.

Tikšanās laikā ministrs NVO pārstāvjus informēja arī par Latvijas karavīru dalību Afganistānā un iespējamo Latvijas iesaisti pēc 2014.gada, kad plānots drošības uzturēšanu valstī nodot afgāņu drošības spēkiem, kā arī par šā gada maijā notiekošo NATO samitu Čikāgā. Tikšanās reizē piedalījās pārstāvji no Latvijas Nacionālo partizānu apvienības, Latvijas Nacionālo karavīru biedrības, Latviešu virsnieku apvienības, Latvijas Rezerves virsnieku asociācijas, Latviešu strēlnieku apvienības, Pulkveža O.Kalpaka piemiņas fonda, Rīgas Brāļu kapu un Latvijas vēsturiskā mantojuma fonda, Rezerves virsnieku un instruktoru neformālās apvienības, kā arī Latvijā dzīvojošo Afganistānas kara un citu militāro konfliktu veterānu asociācijas.

Aizsardzības ministrijas Preses nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!