• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas iedzīvotājiem, kas pārcēlušies uz dzīvi ārvalstīs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.03.2012., Nr. 40 https://www.vestnesis.lv/ta/id/245134

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Lielbritānijas Eiropas lietu valsts ministra vizīti Latvijā

Vēl šajā numurā

09.03.2012., Nr. 40

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas iedzīvotājiem, kas pārcēlušies uz dzīvi ārvalstīs

Pagājušajā gadā uz pastāvīgu dzīvi ārzemēs oficiāli pārcēlušies 14 450 Latvijas valstpiederīgie, liecina Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) apkopotā statistika no Iedzīvotāju reģistra.

Lielākā daļa no tiem, kas pērn reģistrējuši Iedzīvotāju reģistrā savu jauno dzīvesvietu ārzemēs, izvēlējušies pārcelties uz Lielbritāniju un Īriju, kur reģistrēta vairāk nekā puse visu pērn izbraukušo. Nereti par savu dzīvesvietu Latvijas pilsoņi un nepilsoņi izvēlējušies arī eksotiskākas valstis, to skaitā Maķedoniju, Ganu, Jordāniju, Irāku u.c.

Oficiāli Iedzīvotāju reģistrā šobrīd iekļautas ziņas par 72 292 Latvijas valstpiederīgajiem, kuri kā savu pastāvīgo dzīvesvietu norādījuši adresi ārzemēs.

Saskaņā ar Iedzīvotāju reģistra likumu personai, ja tā uzturas ārpus Latvijas ilgāk par sešiem mēnešiem, ir pienākums paziņot Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldei par savu un savu nepilngadīgo bērnu dzīvesvietas adresi ārvalstī. To var izdarīt, iesniedzot PMLP iesniegumu par adreses reģistrēšanu ārzemēs vai apmeklējot portālu www.latvija.lv un izmantojot PMLP piedāvāto e-pakalpojumu “Iesniegums par dzīvesvietas reģistrēšanu ārvalstīs”.

Andrejs Rjabcevs, PMLP sabiedrisko attiecību vadītājs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!