• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas Ministru prezidenta un viņa vadītās delegācijas darba vizīti Apvienotajos Arābu Emirātos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.03.2012., Nr. 41 https://www.vestnesis.lv/ta/id/245219

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Lielbritānijas ES lietu ministra darba vizīti Latvijā

Vēl šajā numurā

13.03.2012., Nr. 41

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas Ministru prezidenta un viņa vadītās delegācijas darba vizīti Apvienotajos Arābu Emirātos


No 10.marta līdz 15.martam Ministru prezidents Valdis Dombrovskis kopā ar ekonomikas ministru Danielu Pavļutu, Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieku Gati Ābeli un Latvijas uzņēmēju delegāciju uzturas darba vizītē Apvienotajos Arābu Emirātos (AAE) un Katarā. Vizītes mērķis ir palīdzēt Latvijas uzņēmējiem sākt sadarbību ar šā reģiona valstīm, piesaistīt Latvijai jaunas investīcijas, kā arī padziļināt divpusējās ekonomiskās un politiskās attiecības. Apvienotajos Arābu Emirātos 11.martā Abudabi Ministru prezidents tikās ar AAE premjerministru, viceprezidentu un Dubaijas monarhu šeihu Mohamedu bin Rašidu al Maktūmu
(attēlā pa kreisi), savukārt kopā ar ekonomikas ministru Danielu Pavļutu Valdis Dombrovskis tikās ar AAE ārējās tirdzniecības ministri šeihi Lubnu Halidu al Hasimi (attēlā pa labi). Vizītē Katarā Latvijas delegācija uzturēsies no 13. līdz 15.martam
Foto: Emirates News Agency WAM


Pirmdien, 12.martā, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis darba vizītes laikā Apvienotajos Arābu Emirātos (AAE) atklāja Dubaijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras organizēto Latvijas un AAE ekonomikas forumu, kura laikā viņš tikās ar Dubaijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras priekšsēdētāju Abdulu Rahmanu Saifu al Gurairu
(attēlā pa kreisi) un Nacionālās asamblejas pārstāvi, Umalkuveinas emirāta Tirdzniecības un rūpniecības kameras priekšsēdētāju un AAE Ostu pārvaldes valdes locekli Humaidu bin Salemu (attēlā pa labi)
Foto: Emirates News Agency WAM

 

Sestdien, 10.martā, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis kopā ar Latvijas uzņēmēju delegāciju devās vizītē uz Apvienotajiem Arābu Emirātiem (AAE) un Kataru. Šī vizīte tika organizēta pēc Latvijas puses iniciatīvas, lai meklētu jaunus eksporta tirgus Latvijas ražotājiem un piesaistītu Latvijai jaunas investīcijas.

Arābu valstīs premjers aicina attīstīt ekonomisko sadarbību ar Latviju tādās jomās kā tranzīts un loģistika, uzsverot Latvijas kā reģionālā tranzīta centra nozīmi, kas savieno Ziemeļeiropu ar Krieviju un NVS valstīm. Latvija ir ieinteresēta arī piesaistīt investīcijas, it īpaši ražošanas sektoram, attīstīt tūrismu, tirdzniecības sakarus un veicināt sadarbību kokapstrādes, farmācijas, izglītības un citās jomās. Tāpat vizītes mērķis ir padziļināt divpusējo politisko dialogu, lai paplašinātu Latvijas izpratni par šo reģionu, kā arī noslēgt līgumus, kas atvieglotu ekonomiskos sakarus.

AAE un Katara izvēlētas kā vizītes mērķi, jo šo valstu stratēģija vērsta uz investīciju izvietošanu citās valstīs. Papildus sadarbībai ar tradicionālajiem tirdzniecības partneriem Eiropas Savienībā un ASV Latvija ir ieinteresēta attīstīt sadarbību ar jauniem reģioniem, kuru ekonomiskais potenciāls un ietekme pasaules ekonomikā ar katru gadu nostiprinās.

Apvienotos Arābu Emirātus premjers un uzņēmēji apmeklēja 11. un 12.martā, savukārt Katarā Latvijas delegācija viesosies 13. un 14.martā. Vizītē piedalās arī ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts.

Svētdien, 11.martā, AAE pilsētā Abudabi premjers tikās ar AAE premjerministru, viceprezidentu un Dubaijas monarhu šeihu Mohamedu bin Rašidu al Maktumu un AAE ārējās tirdzniecības ministri šeihi Lubnu Halidu al Hasimi. Tāpat Latvijas delegācija tikās ar aviokompānijas “Etihad Airways”, Abudabi valdības īpašumā esošā investīciju fonda “Abu Dhabi Investment Authority” un investīciju kompānijas “Mubadala Development Company” pārstāvjiem, kā arī citiem Abu Dabi uzņēmējiem.

Sadarbībā ar Abudabi Tirdzniecības un rūpniecības kameru svētdien notika arī Latvijas un AAE uzņēmēju biznesa tikšanās, kuru laikā prezentētas dažādas investīciju iespējas Latvijā, kā arī notika Latvijas un AAE uzņēmēju divpusējās tikšanās.

12.martā V.Dombrovskis atklāja Dubaijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras organizēto Latvijas–AAE biznesa forumu, kurā AAE uzņēmējiem bija iespēja iepazīties ar Latvijas piedāvātajām biznesa partnerības iespējām. Biznesa foruma laikā V.Dombrovskis tikās arī ar Dubaijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras priekšsēdētāju Abdulu Rahmanu Saifu al Gurairu, ostu pārvaldes kompānijas “Dubai Port World” un lidsabiedrības “Fly Emirates” vadību. Latvijas delegācija apmeklēja arī Jafzas brīvo ekonomisko zonu, kas ir viena no pasaules straujāk augošajām ekonomiskajām zonām.

Vizītes laikā parakstīts Latvijas un AAE līgums par izvairīšanos no dubultās nodokļu uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu attiecībā uz ienākuma un kapitāla nodokļiem. Šis līgums veicinās abpusējos ekonomiskos sakarus, kā arī atvieglos investoru piesaisti, radot stabilu investīciju vidi un sakārtojot nodokļu jautājumus atbilstoši starptautiskiem standartiem.

Otrdien, 13.martā, Kataras galvaspilsētā Dohā Latvijas Ministru prezidents tiksies ar Kataras emīru šeihu Hamadu bin Halifu al Tani un Kataras premjerministru šeihu Hamadu bin Džasimu al Tani. Tikšanās laikā tiks noslēgti saprašanās memorandi starp Latvijas un Kataras ārlietu un ekonomikas ministrijām. 13.martā notiks arī Latvijas–Kataras biznesa forums, ko rīko Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra sadarbībā ar Kataras Tirdzniecības un rūpniecības kameru.

Trešdien, 14.martā, Dohā plānotas tikšanās ar Kataras valsts enerģētikas un rūpniecības ministru Mohamedu Salehu Abdullu al Sadu, kompānijas “Qatargas”, investīciju kompānijas “Qatar Holding”, lidsabiedrības “Qatar Airways”, Kataras valdībai piederošās kompānijas “Al Addyiar Real Estate Investment” un Dohas ostas pārvaldes pārstāvjiem.

Vizītes laikā V.Dombrovskis sniegs intervijas Vidējo Austrumu valstu medijiem, tostarp vienam no ietekmīgākajiem arābu pasaules medijiem “Al Jazeera”, lai veicinātu Latvijas atpazīstamību šajā reģionā un informētu par Latviju kā pievilcīgu valsti biznesam un investīcijām, kā arī interesantu tūrisma galamērķi.

Vizītē uz Vidējiem Austrumiem Latvijas Ministru prezidentu pavada 43 uzņēmēju delegācija, kas pārstāv 33 uzņēmumus no izglītības, finanšu, IT, kokapstrādes, transporta un loģistikas, būvniecības un nekustamā īpašuma, enerģētikas, metālapstrādes, pārtikas ražošanas, medicīnas pakalpojumu un citām jomām.

Mārtiņš Panke, Ministru prezidenta preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!