• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ekonomiskajām sankcijām pret Baltkrieviju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.03.2012., Nr. 43 https://www.vestnesis.lv/ta/id/245328

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par grozījumiem Iesniegumu likumā

Vēl šajā numurā

15.03.2012., Nr. 43

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ekonomiskajām sankcijām pret Baltkrieviju

Eiropas Savienības (ES) iecerētās ekonomiskās sankcijas pret Baltkrieviju nebūs efektīvas, jo no tām cietīs nevis Lukašenko režīms, bet gan tikai vienas dalībvalsts – Latvijas – uzņēmēji. To Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Ojārs Kalniņš uzsvēra, 11. un 12.martā piedaloties ES prezidējošās valsts Dānijas rīkotajā ES nacionālo parlamentu Ārlietu komisiju priekšsēdētāju sanāksmē.

"Sanāksmē piedalījās ne tikai dalībvalstu parlamentārieši, bet arī Dānijas ārlietu ministrs Villijs Sevndals un Eiropas Savienības augstā pārstāve ārlietu jautājumos Ketrina Eštone. Sarunās ar viņiem aicināju pārstrukturēt Eiropas Savienības ekonomiskās sankcijas, lai tās būtu patiesi efektīvas un mudinātu Lukašenko mainīt savu politiku, nevis atstātu negatīvu iespaidu tikai uz Latvijas ekonomiskajām interesēm," norāda O.Kalniņš.

Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Kopenhāgenā uzsvēra, ka ES jāreaģē uz cilvēktiesību pārkāpumiem Baltkrievijā, tomēr visiem spertajiem soļiem jābūt patiesi efektīviem, pārdomātiem un visaptverošiem. Patlaban izvēlētais ekonomisko sankciju modelis primāri skartu tikai Baltkrievijas un Latvijas ekonomiskās attiecības.

"Sarunā ar Ketrinu Eštoni un Dānijas ārlietu ministru uzsvēru, ka jādara viss, lai Baltkrievija atbrīvotu politieslodzītos un ievērotu cilvēktiesības. Tomēr pagaidām piedāvātās sankcijas būtu tik šauras, selektīvas un neefektīvas, ka Lukašenko režīms tās vispār nejustu. Savukārt Latvijas uzņēmēji no tām ciestu, un tādēļ Latvijai šāds sankciju veids nav pieņemams," uzskata O.Kalniņš.

Sanāksmē Kopenhāgenā O.Kalniņš arī atgādināja, ka nevienas pret Baltkrieviju noteiktās ekonomiskās sankcijas nestrādās pietiekami efektīvi, kamēr vien tām nebūs Krievijas atbalsts.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!