• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministre: Paužot pateicību Baltijas valstu zinātniekiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.03.2012., Nr. 43 https://www.vestnesis.lv/ta/id/245358

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

15.03.2012., Nr. 43

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministre: Paužot pateicību Baltijas valstu zinātniekiem

Zemkopības ministre Laimdota Straujuma pauž pateicību Baltijas valstu lauksaimniecības zinātnisko organizāciju un universitāšu zinātniekiem par atbalstu prasībā pēc taisnīgiem tiešajiem maksājumiem Latvijas, Igaunijas un Lietuvas lauksaimniekiem ES nākamajā plānošanas periodā no 2014. līdz 2020.gadam.

Latvijas, Igaunijas un Lietuvas lauksaimniecības zinātnisko organizāciju un universitāšu zinātnieki parakstījuši un ES Lauksaimniecības un lauku attīstības komisāram Dačanam Čološam nosūtījuši kopīgu deklarāciju, kurā prasa pēc 2013.gada ieviest taisnīgus tiešos maksājumus visu ES dalībvalstu lauksaimniekiem.

"Esmu gandarīta, ka cīņā par taisnīgiem tiešajiem maksājumiem zemkopības ministriem un lauksaimniekiem ir pievienojušies arī Baltijas valstu zinātnieki. Esmu gandarīta par Baltijas valstu ciešo sadarbību visos līmeņos un auditorijās cīņā par taisnīgiem tiešajiem maksājumiem. Tikai kopā cīnoties, Latvijai, Igaunijai un Lietuvai ir cerība panākt, ka Baltijas valstu lauksaimnieku pamatotās prasības par taisnīgu tiešo maksājumu sadali visu ES dalībvalstu starpā tiks ievērotas un tiks novērsta mūsu lauksaimnieku interešu diskriminācija," uzsver L.Straujuma.

20.janvārī Baltijas valstu lauksaimniecības ministri un lauksaimnieku nevalstiskās organizācijas Berlīnē parakstīja kopīgo deklarāciju "Par godīgu Kopējo lauksaimniecības politiku visām Eiropas Savienības dalībvalstīm", kurā teikts: "Trīs Baltijas valstis deklarācijā pieprasa, lai, sākot ar ES nākamā daudzgadu finansēšanas perioda no 2014. līdz 2020.gadam pirmo dienu būtu nodrošināti taisnīgi un godīgi konkurences apstākļi visā ES tirgū."

Latvijas lauksaimnieki saņem viszemākos tiešos maksājumus ES. Latvijas prasība ir taisnīgi un objektīvi tiešie maksājumi visiem ES lauksaimniekiem, nosakot, ka minimālais tiešo maksājumu līmenis ir vismaz 80 procentu apmērā (ap 214 eiro par hektāru) no ES vidējā, kas ir jāsaņem ikvienai ES dalībvalstij, turklāt sākot jau ar 2014.gadu.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!