• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ministru prezidenta un viņa vadītās delegācijas darba vizīti Apvienotajos Arābu Emirātos un Katarā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.03.2012., Nr. 43 https://www.vestnesis.lv/ta/id/245364

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Aizsardzības ministrs: Par jauniešu iesaistīšanos Jaunsardzē

Vēl šajā numurā

15.03.2012., Nr. 43

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ministru prezidenta un viņa vadītās delegācijas darba vizīti Apvienotajos Arābu Emirātos un Katarā

Tuvo Austrumu valsts Katara ir ieinteresēta stiprināt sadarbību ar Latviju ne tikai ekonomikā, bet arī kultūrā un sportā, jo tas būtu pozitīvs signāls arī intensīvākām ekonomiskajām attiecībām. Ministru prezidents Valdis Dombrovskis un ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts darba vizītes laikā Katarā tikušies gan ar valsts augstākajām amatpersonām, gan arī uzņēmējiem. Kataras emīrs Hamads bin Halifa al Tani tikšanās laikā uzsvēris, ka ir jāattīsta ne vien ekonomiskā sadarbība, bet ciešākas saites jāveido arī kultūrā un sportā, lai stiprinātu kontaktus starp abām valstīm.

“Katara, tāpat kā Latvija, iedzīvotāju skaita ziņā ir salīdzinoši neliela valsts, taču iespējas Latvijas uzņēmējiem šajā valstī ir lielas. Pēc Starptautiskā Valūtas fonda datiem, Katara 2011.gadā ir bijusi bagātākā valsts pasaulē pēc IKP uz vienu iedzīvotāju. Latvijas eksporta apjoms, kas gan pagaidām ir neliels, uz Kataru aug, un mums būtu jāizmanto iespēja iekarot jaunus, perspektīvus noieta tirgus. Turklāt Kataras amatpersonu un uzņēmēju paustais liecina, ka Katara tam ir gatava un vēlas aktīvāku sadarbību. Lai nostiprinātu abpusējās apņemšanās, tuvāko mēnešu laikā starp abām valstīm būtu jānoslēdz vairāki sadarbības līgumi, tostarp divpusējās ekonomiskās sadarbības līgums, kas paredzētu arī starpvaldību komisijas izveidi,” norāda ekonomikas ministrs.

Kā viena no perspektīvākajām sadarbības nozarēm tikšanos laikā minēta pārtikas rūpniecība. To apliecinājuši arī Kataras pārtikas koncerna “Hassad Food” pārstāvji, kuri būtu ieinteresēti veikt investīcijas arī Latvijā, piemēram, graudu, piena un gaļas pārstrādes nozarē. Savukārt ar Dohas ostas pārstāvjiem panākta vienošanās par pieredzes apmaiņu ostu attīstībā. Tāpat Katarā ekonomikas ministrs tikās ar valsts naftas un gāzes kompāniju vadību, lai pārrunātu enerģētikas jautājumus. Pusēm bijusi vienota izpratne, ka pieprasījums pēc energoresursiem nākotnē augs un enerģētikas jautājumos nepieciešama ilgtermiņa stratēģija. Koncerna “The Qatar Investment Authority” pārstāvjiem bijusi interese saņemt detalizētāku informāciju par konkrētiem projektiem, kuros Latvija būtu ieinteresēta sadarboties, piemēram, nekustamā īpašuma jomā un finanšu sektorā.

“Oficiāla vizīte ir iespēja atvērt durvis sadarbībai, iepazīstinot ar Latviju, tās priekšrocībām, uzņēmējdarbības vidi un investīciju iespējām. Lai uzņēmēji varētu labāk sadarboties, jāveido attiecības arī politiskā līmenī. Tāpēc jācer, ka vizīte Katarā sniegs plašākas iespējas mūsu uzņēmējiem, kā arī veicinās jaunu un kvalitatīvu investīciju ienākšanu Latvijā,” uzskata D.Pavļuts.

Darba vizītē Katarā ekonomikas ministrs D.Pavļuts kopīgi ar Ministru prezidentu V.Dombrovski un Latvijas uzņēmēju delegāciju atrodas līdz 15.martam. Pirms tam, no 11.marta līdz 12.martam, Latvijas delegācija bija darba vizītē Apvienotajos Arābu Emirātos.

Daiga Grūbe, ekonomikas ministra preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!