• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par policijas un sabiedrības sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.03.2012., Nr. 44 https://www.vestnesis.lv/ta/id/245438

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdē: 2012.gada 13.martā

Vēl šajā numurā

16.03.2012., Nr. 44

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par policijas un sabiedrības sadarbību

No 13. līdz 14.martam Iekšlietu ministrijā notika divu dienu starptautiska noslēguma konference par Valsts policijas (VP) projektu “Uz sabiedrību vērsts policijas darbs Latvijā”.

Konferences atklāšanā piedalījās arī iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis un Iekšlietu ministrijas valsts sekretāre Ilze Pētersone-Godmane.

Konferences atklāšanā R.Kozlovskis uzvēra, ka “noziedzība ir cilvēka dvēseles un valsts slimība, kura jāārstē valstij – to teicis jau sengrieķu filozofs Platons. Tāpēc noziedzības cēloņi ir ne tikai jāapkaro, bet arī laikus jānovērš. Uzskatu, ka šis projekts veiksmīgi sasaucas ar Valdības deklarācijā noteikto un ir pierādījums tam, ka sabiedrības uzticību policijai var palielināt, veicinot policijas un vietējās sabiedrības partnerību, kā arī iesaistot policijas darba plānošanā un novērtēšanā gan sabiedrības pārstāvjus, gan nevalstiskās organizācijas”.

Savukārt Iekšlietu ministrijas valsts sekretāre I.Pētersone-Godmane izteica atzinību VP priekšniekam Intam Ķuzim, projekta direktorei Ilzei Bērziņai-Ruķerei un projekta dalībniekam, VP Kurzemes reģionālās pārvaldes priekšniekam, Normundam Grūbim, norādot, ka projekts ir veiksmīgs piemērs tam, kā daudz ko iespējams sasniegt, piesaistot ārvalstu finansējumu.

Projekts tika sākts 2009.gadā un noslēdzas šā gada pavasarī. Projekta mērķis ir palielināt sabiedrības uzticību policijai, veicināt policijas un sabiedrības sadarbību, iesaistot policijas darba plānošanā un novērtēšanā dažādus sabiedrības pārstāvjus un nevalstiskās organizācijas.

Konferences laikā tika pārrunāta uz sabiedrību vērsta policijas darba ieviešanas pieredze Baltijas valstīs un Čehijā. Tāpat konferencē bija iekļauti jautājumi, kas saistīti ar iecirkņu inspektoru darba vērtēšanu un iedzīvotāju aptauju datu izmantošanu likumpārkāpumu prevencijā un policijas darba plānošanā.

Konferences laikā tika secināts, ka jāmazina VP darbinieku darba apjoms ar dokumentiem, vienlaikus pārskatot policistu darba uzskaites un vērtēšanas kritērijus, pievēršot uzmanību arī preventīvā darba novērtējumam.

Kā norādīja iekšlietu ministrs: “Jāstiprina iecirkņu inspektoru pozīcijas, jo tieši viņi var dot lielu ieguldījumu noziedzības novēršanā, atslogojot neskaitāmo ierosināto kriminālprocesu apjomu. Ceru, ka projektā veiksmīgi iesāktais turpināsies un interesi par policijas un sabiedrības veiksmīgu sadarbību turpinās izrādīt arī pašvaldības un nevalstiskās organizācijas.”

Iekšlietu ministrijas Administratīvais departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!