• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Eiropas Parlaments: Par Īpašu komiteju organizētās noziedzības izvērtēšanai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.03.2012., Nr. 45 https://www.vestnesis.lv/ta/id/245528

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ekonomikas kontrolskaitļiem 2011.gadā

Vēl šajā numurā

20.03.2012., Nr. 45

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Eiropas Parlaments: Par Īpašu komiteju organizētās noziedzības izvērtēšanai

14.martā Parlaments apstiprināja Īpašas komitejas organizētās noziedzības, korupcijas un naudas atmazgāšanas jautājumos izveidi. Gada laikā tai būs jāizvērtē organizētās noziedzības, tai skaitā mafijas, iefiltrēšanos ES ekonomikā, administrācijā un finanšu sistēmā un jāiesaka pasākumi, kā ar to cīnīties.

ES finansējuma neatbilstoša izmantošana, iefiltrēšanas ES un valsts pārvaldes sektoros, ekonomikas un finanšu sistēmu ietekmēšana ir daži no ES organizētās noziedzības radītiem draudiem.

Komitejai savas darbības pilnvaru laikā būs jāanalizē un jānovērtē organizētās noziedzības, korupcijas un naudas atmazgāšanas izplatība un tās ietekme ES kopumā un tās dalībvalstīs, kā arī jāierosina attiecīgi pasākumi, lai Savienība spētu novērst šos draudus un cīnīties pret tiem starptautiskā, Eiropas un valstu mērogā.

“Komitejas izveide cīņai pret mafiju ir nozīmīgs pavērsies ES politikas jomā un vēsturē. Beidzot Eiropa skaidri pasaka noziedzīgām organizācijām un bandām, ka institūcijas ir gatavas cīnīties ar organizēto noziedzību,” uzsvēra Sonja Alfano, atbildīgā deputāte par cīņas pret organizēto noziedzību jautājumu virzību EP.

Deputāti uzklausīs tiesnešus, cietušos, NVO un institūcijas

Komitejas darbības laiks ir viens gads, un to var pagarināt. Tā būs pilnvarota organizēt uzklausīšanas ar ES iestādēm, starptautiskām iestādēm, dalībvalstu un trešo valstu parlamentiem un valdībām, zinātnieku un uzņēmēju aprindu un pilsoniskās sabiedrības pārstāvjiem, kā arī ar cietušo organizācijām, ierēdņiem, kuru ikdienas darbs ir organizētās noziedzības, korupcijas un naudas atmazgāšanas apkarošana, piemēram, tiesībsargājošo iestāžu darbiniekiem un tiesnešiem, kā arī pilsoniskās sabiedrības pārstāvjiem. Deputātiem būs iespēja arī, dodoties vizītēs, apmeklēt iestādes un tikties ar šiem cilvēkiem.

Turpmākie soļi

Parlaments balsojumā apstiprinās komitejas sastāvu 28.–29.marta plenārsesijā Briselē. Īpašā komiteja darbu sāks aprīļa beigās.

Eiropas Parlamenta
Informācijas birojs Latvijā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!