• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ārpolitikas prioritāti – ES daudzgadu budžetu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.03.2012., Nr. 45 https://www.vestnesis.lv/ta/id/245532

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Apsveicot jaunievēlēto Vācijas prezidentu

Vēl šajā numurā

20.03.2012., Nr. 45

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ārpolitikas prioritāti – ES daudzgadu budžetu

“ES daudzgadu budžets 2014–2020 ir viena no ārpolitikas prioritātēm, kuras veiksmīga īstenošana ir būtiska Latvijas turpmākajai attīstībai un izaugsmei,” 15.martā pirmajā seminārā reģionālajiem medijiem par ES daudzgadu budžetu uzsvēra ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs. Kā norādīja ministrs, budžeta sarunu process ir sarežģīts, tāpēc galarezulāts būs iespējami labākais.

Jāuzsver, ka Latvija sarunās par ES daudzgadu budžetu īpašu uzmanību pievērš divām svarīgām prioritātēm: pietiekama liela kohēzijas politikas finansējuma nodrošināšana, lai Latvija ātrāk pietuvotos ES vidējam attīstības līmenim un radītu labvēlīgus apstākļus Latvijas ekonomikas izaugsmei un infrastruktūras attīstībai, kā arī godīgu un vienlīdzīgu konkurences nosacījumu panākšana Latvijas lauksaimniekiem kopējā Eiropas tirgū.

Darba grupas par Latvijas nacionālo pozīciju izstrādei par ES daudzgadu budžetu vadītāja, Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietniece Astra Kurme informēja par ES daudzgada budžeta saturu, tā izstrādes un pieņemšanas gaitu, kā arī Latvijas nacionālajām pozīcijām.

Savukārt Finanšu ministrijas ES fondu stratēģijas departamenta direktore Dace Grūberte norādīja, ka kohēzijas politikai jāsaglabā tās pamatmērķis – attīstības atšķirību izlīdzināšanas starp mazāk attīstītajiem reģioniem un pārējo ES, uzsverot, ka Latvijai pēc iespējas īsākā laikā jāsasniedz ES vidējais dzīves līmenis.

Zemkopības ministrijas valsts sekretāra vietnieks Aivars Lapiņš uzsvēra godīgu tiešmaksājumu panākšanas nozīmi Latvijas zemniekiem.

Lai nodrošinātu sabiedrības informēšanu par sarunu gaitu par ES dadzgadu budžetu, Ārlietu ministrija šogad rīko ES daudzgada budžeta jautājumiem veltītu semināru ciklu. Nākamais seminārs plānots jūnijā.

Ārlietu ministrijas
Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!